Reklama

Reklama

Skupina maskovaných zločinců obsadí banku a drží v ní rukojmí. Jejich velitel Lorenz je ochoten jednat pouze s detektivem Quentinem Connersem. Ten však byl nedávno suspendován po nevydařené akci. Je však vrácen do služby a spolu s mladým kolegou, detektivem Dekkerem se vrhá do akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (216)

fmash 

všechny recenze uživatele

Nemám sice úplně čisté svědomí, když dávám trojku, ale Statham působí sympaticky a má pěkný kvartýr u jezera a zápletka je dostatečně komplikovaná, aby nenudila. Jinak je to spíš nepříliš pěkně upravené béčko s podle mého názoru nepovedeným castingem a s vyššími ambicemi, než se podařilo naplnit. Ale není to úplná hrůza, těch 60 % si celkem zaslouží. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tony Giglio .. Tuctové béčko, kdy se zločinec mstí policistovi za smrt jeho bratra a jako prostředek mu poslouží naoko tajemná loupež v bance. Ani dvojice policistů není nijak neobvyklá, k drsnému a ostřílenému je přiřazen mladý a vzdělaný a od toho se odvíjí i jejich společné dialogy a postupy. Zápletka o loupeži a pomstě je dosti zamotaná a nejspíše ani nedává přesný smysl, jenže se sofistikovaně kamufluje za teorii chaosu, takže je vlastně možné úplně všechno, když máte ten správný fragment, který vše spojí. A ten tu opravdu nakonec je.. Formálně snímek nezaujme, navíc mnoho scén se odehrává v noci a vše je dosti nepřehledné a ta trocha akce a výbuchu už dojem nevylepší, protože je velmi skromná. Jediné čím Tony Giglio zabodoval je herecké obsazení. Statham nebo Snipes nepředvedou sice nic extra, ale rozhodně mě potěšil Ryan Phillippe. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Průměrná lehce akční kriminálka s příběhem, který se tváří jako výborně vymyšlený, však taky teorie chaosu je na bednu, nicméně právě ta zápletka mi nešla pod fousy. Pointu jsem tušil skoro od začátku a jistý jsem si byl po dramatickém uzlu, který ji měl asi i zakrýt a tak finální "překvapení" jsem si vychutnal jen díky herci/ herečce ( nechci spoilerovat:), kteří ji měli na starost. Jinak Statham tady spíš hláškuje než kope, Phillipe předvedl slušný průměr a Snipes dal vzpomenout na svá lepší léta. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Opět se v jedné bance rozezní poplašné zařízení, a policie má největší poplach. Jenže šéf lupičů, Lorenzo (Wesley Snipes) si přeje hovořit jen s jediným, detektivem Quentinem Connersem (Jason Statham). Ten je ale v současné době na nucené dovolené (po předchozí zpackané akci), a tak je narychlo zavolán zpět a k ruce mu je mladý ambiciózní detektiv Shane Dekker (Ryan Phillippe). Jenže oba brzy začínají tušit, že za vloupáním je něco víc ... Herecké obsazení mne dokázalo nalákat, i když z hodnocení ostatních je zřejmé, že to nikterak žhavé nebylo - a je tomu tak. Film perfektně dělá čest svému jménu - od začátku do konce je pěkně chaotický, a lesk hereckých hvězd je tak zastíněn nesmyslností celého příběhu. Ach jo... ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Chytře napsaný, ale bohužel převídatelný film. Chytlavé bankovní přepadení, mohlo být přeci jen drobátko delší, protože poté snímek ztrácí grády a pomalu upadá. Nějaké nelogičnosti se najdou, ale pokud dokážete vypnout a pouze sledovat, nic vám vadit nebude ;-) Hlavně s dvojicí Statham, Snipes. *** ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Dekker (Ryan Phillippe) projede skleněnou výlohou obchodu, je možné si všimnout, že se sklo vysype ještě dřív, než dojde ke kontaktu motocyklu se sklem. (Conspi)
  • Přestože se děj odehrává v USA, policejní vrtulník i soukromý tryskáč mají kanadskou registrační známku začínající písmenem C. Stejně tak pobočky pizzerie Panago se nachází pouze v Kanadě. Podobně ulici "W. Cordova", kde se odehrává automobilová honička, můžeme najít pouze v kanadském Vancouveru. (Conspi)

Reklama

Reklama