Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudson Hawk (Bruce Willis), jeden z největších zlodějů na světě, je po deseti letech propuštěn z vězení, kam nemá v plánu se vracet. Jeho život v ústraní však naruší šílení manželé Mayflowerovi, kteří mu začnou vyhrožovat zabitím jeho nejlepšího kamaráda Tommyho (Danny Aiello), pokud pro ně neukradne tři artefakty vytvořené Leonardem Da Vincim. Hawk nemá potuchy o tom, že význam těchto děl zdaleka přesahuje jejich historickou hodnotu, ani netuší, co si počít s krásnou a tajemnou Annou Baragliovou (Andie MacDowellová), která se vydává za jeptišku a může pracovat pro CIA, Vatikán, nebo Mayflowerovy. Nakonec je na Hudsonu Hawkovi, aby překazil ďábelský plán Mayflowerových, udržel Tonnyho mimo nebezpečí, užil si pár hezkých chvilek s Annou a možná dokonce zachránil celý svět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

lamps 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že to bude asi velká hovadina, věděl jsem, že se jedná o film, který prodělal nejvíc peněz v historii (cca 57 milionů dolarů), a věděl jsem také, že Willis v ryze komediálních rolích umí pořádně přestřelit. Přesto všechno jsem se ale na Hudson Hawk hodně těšil- bláznivá parodie se známými tvářemi mi totiž vždycky přijde k chuti. No a výsledek je opravdu nepředstavitelný. Děj je stupidní do takové míry, že akční perly s Chuckem Norrisem by se mohly promítat na filmové akademii, pitvořící se herci zesměšňují sami sebe a na opravdu povedený fór se scénárista hodně zapotí. Jenže film neskutečným způsobem táhne právě Bruce Willis, jehož ironický úšklebek je prostě neodolatelný a svou roli si užívá tak viditelně, až mu ji nakonec uvěříme. Navíc se pořád něco děje, příběh má ohromný spád a v druhé půlce už jen srší šílenými gagy, mezi nimiž se naštěstí najde i pár nezapomenutelných. No a akční závěr nasadil celé taškařici takovou korunu, že ty 2* bych si snad nadosmrti vyčítal, i když by asi byly úplně zasloužené. 55% ()

packa 

všechny recenze uživatele

Johne McLaine, máš to zapotřebí, hrát v podobných kravinách? Asi jo, složenky se platit musí. Ale že se k podobné sračce propůjčila i krásná Andie MacDowell, která v té době točila opravdu vkusné snímky, je mi záhadou. Každopádně o nic nepříjdete, pokud film nikdy neuzříte, scénář je tak příšernej, že bych jeho tvůrci omlátil svazek malin o hlavu. Klidně zlatých ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Už takhle brzo Brús začal točit hovna. Čekal jsem nejakou akční komedii na úrovni a dostal sem jakejsi mišmaš pro malý haranty s hudbou jak z toma a jerryho. Akce skoro nic a když tak do ty akce tancujou jak naky buzeranti. Kdybych věděl co tohle je vyhnul bych se obloukem. Ale sem tam se tam prohodi neco vtipnyho i když už si nevzpominam co. Takže spíš shit než hit. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý asi ani sám nevie, čo vlastne je. Chvíľu dobrodružná akcia, potom zasa komédia a ešte ku tomu aj nejaké spievané scény. Podivná zmes. Bruce Willis v titulnej úlohe je však opäť silne charizmatický a dodáva tomuto snímku šťavu. Vďaka nemu je "Hudson Hawk" celkom pozerateľná záležitosť. So zhruba trojročnými prestávkami sa ku nemu vždy rád vraciam. *** ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Možná z toho později Bruce Willis vyrostl, ale v době natáčení HH se vyznačoval tím, že připomínal velký dítě. A za to ho spousta z nás milovala. V HH se tahle jeho charakteristika odráží dokonale. Chtěl se bavit a chtěl bavit. Za každou cenu. Výsledek odpovídá jeho plebejskému původu. Nikdy to nebyl žádný jaderný fyzik. S tím by si ale někteří lidé tolik srandy neužili. Já jsem ji v tom viděl, ale měla pro mě krapet nešťastný, příliš rozjuchaný, floutkovský nádech. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Tento film se natáčel v Itálii. (reich)
  • Pôvodným kameramanom na projekte bol Jost Vacante. Kvôli chybám v natáčaní však opustil projekt a bol nahradený Dantem Spinottim. (misterz)
  • Annu Baragli mala pôvodne hrať Isabella Rossellini, avšak kvôli problémom s chrbtom musela po niekoľkých dňoch natáčania projekt opustiť a prenechať tak miesto Andie MacDowell. (misterz)

Reklama

Reklama