Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spolu s Gremlinami boli Critteri v detstve mojou obľúbenou sériou. Critteri boli proste krvavejšie pojatí Gremlini. V jednotke sa ešte do veľkej miery snažili o vážnejšie pojatie a o napínavú atmosféru. Proste klasický horor v ktorom zapadákov napadnú nejaké príšery, ktorým musí vzdorovať ústredná rodinka vidlákov. Hlavným hrdinom je tak trochu typicky na tú dobu ich najmladší člen - malý chlapec, ktorý s petardami vyhodí do vzduchu dosť veľký počet vraždiacich gúľ. Potešilo ma zamordovanie nesympatického Billy Zanea. Z postáv zaujme miestny ožran a dvojica vesmírnych deratizátorov, ktorý kántria šmejd z vesmíru. Len pritom nejak často vyhodia do vzduchu aj všetko okolo. Napriek krátkej stopáži to ale nejak extra strhujúce nie je. Už to dosť zastaralo. Triová stránka je priemerná. Nejakého detailného gore sa príliš nedočkáme. Vraždy sú skôr komické s trochou krvi. Celkovo to je dnes už len mierne nadpriemerný horor s občasnou komickou scénou. Táto séria bola vždy skôr druholigová. 6/10. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

New Line Cinema propagovala Critters jako odpověď na o dva roky starší a mnohem úspěšnější Gremlins, ale mimo chlupatých potvůrek spolu ty filmy moc společného nemají. Tohle je víc horor než komedie, i když strachy jsem u toho neumřel ani já - takže na dnešní i tehdejší poměry je dost měkký. Jestli se můžu spolehnout na mou mlhavou paměť, tak jako dětský film fungoval vcelku uspokojivě. Bohužel v něčem mě vzpomínky přece jenom nezklamaly - ve scénáři toho o moc víc než noční pobíhání po osamocené farmě není. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Čekal jsem typickou béčkovou hororovou komedii, u které se pobavím. Čekal jsem oddechovou zábavnou jízdu ve stylu Chvění. Jenže nic z toho jsem nedostal. Zajímavý nápad, který dle mého názoru nebyl tak úplně využit. Humoru k zasmání tu mnoho nebylo. Z postav mimozemských lovců v našem světě se dalo vytřískat tolik vtipných situací, jenže scénáristé si s tím vůbec neporadili. Aspoň že hlavní postavy byly sympatické. V komentářích spousta uživatelů píše, jací jsou Critters hláškaři. No nevím, možná to ostatní berou všeobecně za celou sérii, ale vždyť v tomto filmu byly jen 3 krátké scény, kde něco "řekli" (je ale pravda, že to byly nejzábavnější momenty, stejně jako jejich "němé" scény - petarda, záchod,...). Napínavá atmosféra se chvílemi našla, ale v závěru už film sklouzával k nechtěné hlouposti... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V rámci filmů o příšerkách s velkými zuby a řádným apetitem jsou critters kousek za gremliny. Ve své době byli dosti populární, do českých kin se dostali na začátku 90. let stejně jako jejich druhé pokračování. Farma poblíž městečka je samozřejmě ideální místo pro řádění vesmírných žroutů, co dokážou podobně jako dikobraz vystřelovat své ostny. Rudé oči, spousty zubů a neuvěřitelná rychlost. S chutí jsem si připomněl pár scének, co člověku uvíznou v paměti - ukousnutý prst a následně vidle, spolknutá petarda a chlazení v záchodové míse. A samozřejmě naprostá devastace domu, jelikož lovce zajímají jen critters. Více horor než komedie. Původní hodnocení ponechávám, i když bych ho po letech přeci jen o něco snížil, ale nostalgie vítězí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V mém dětství hrály jeden čas Krytrsky hodně důležitou roli. Všichni jsme to viděli, všichni jsme se smáli. -"Mají zbraně." -"No a co." -"Do prdele." Nostalgie funguje, trošku to zestárlo a samozřejmě se nejedná o zase až tak dobrý film. Kdysi nám to stačilo a když jsem to viděl poprvé tak jsem se i trošku bál. 80% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Po nehodě policejního auta je na ceduli název Grover‘s Bend, Kansas s podtitulem The jewel of the sunflower state (Klenot slunečnicového státu). Jde o fiktivní město. V Kansasu je skutečné město Great Bend. (noelcoward73)
  • John Lydon odmítl roli vesmírného lovce s tváří fiktivní rockové star. (Fenk)
  • Film se natáčel v americkém Kansasu. (rafix)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama