Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Film snad jenom pro obdivovatele Nicole Kidmanové, jinak pouze zvizualizovaný paskvil. Bizarní terapie šoku po fatálním silničním neštěstí. Pokud jsem se díval na stejný film jako ti, co dali čtyři hvězdy, pak pro mě pojem "film" začíná ztrácet veškeré kontury. Nevím, co komu může dát primitivní příběh o "dobíjení Kostěje Nesmrtejného" - čehož se stejně nedá dosáhnout jedem ani zbraněmi, neboť jeho duše je oddělena od těla a umně skryta. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Komorní thriller s dobrým nápadem - psychopat uprostřed oceánu (tudíž není úniku ani dosahu pomoci) a manželé v podobě dobře hrajících Sama Neilla a Nicole Kidman bojující o holý život. Phillipu Noyceovi se povedlo z minima vystavět poměrně slušnou atmosféru, které však pro větší účinek chybí stabilnější míra napětí. Billy Zane se do role hodí, místy má však sklony až k téměř sebeparodujícícmu přehrávání. Další kaňkou je podivné vyvrcholení souboje. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Návrat  po letech k slavnému thrilleru a jsem trochu na rozpacích. Plusem je rozhodně sexy mladičká a skvěle hrající Kidmanová a o slibované napětí tu opravdu není nouze, de facto jedna napínavá scéna střídá druhou. Ale ten scénář (nebo námět?) je jedním slovem bezradný. Nepochopitelné či spíš hloupé jednání hlavních hrdinů, které okatě připravuje právě ony jinak napínavé scény, Billy Zane je pak přes veškerou snahu nepřesvědčivý a trochu děsivým psychopatem se stává až v samotném závěru. Paradoxně nejlepší scény na diváka čekají se Samem Neillem a jeho survivalovými hrátkami na druhé lodi, škoda, že nedojde i na žraloky.  Vystřeluju tři světlice... ()

Besyn 

všechny recenze uživatele

Velmi prostá zápletka,kde jsou jen 2 muži,1 žena,2 lodě a jinak jen moře,dala vzniknout výbornému a napínavému thrilleru,u kterého se divák nenudí ani sekundu.Ale pět bych tomu nadával,nato je to až příliš "jednoduché".A Nicole Kidman zde opravdu vypadá trochu jinak,řekl bych tak trošku "přirozeněji" (na té dnešní podobě určitě nejaká plastika bude). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Co se o Nicole Kidman šeptalo, byla pravda. Už na začátku své herecké dráhy ukázala, že má talent a kuráž. Jen, co se zbavila přívlastku „módní doplněk Toma Cruise“, mnohokrát přesvědčivě dokázala, že je nevšedně zajímavá. Na mezinárodním hereckém kolbišti ji zviditelnil právě thriller Phillipa Noyceho, kde její udatná rusovláska bojuje na opuštěné jachtě s psychopatem s tváří Billyho Zanea. Na minimu prostoru všichni zúčastnění dokázali, že i s menšími možnostmi to jde!! Dnes televizní noční klasika.. i to se počítá!! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Film je založen na stejnojmeném románu od Charlese Williamse. (Chatterer)
  • Denník The New York Times film označil za jeden z 1000 najlepších filmov, aké boli kedy natočené. (Arsenal83)
  • Zdrojový román Charlesa Williamsa "Dead Calm" bol čiastočne inšpirovaný skutočnými vraždami rodiny na palube plachetnice pri pobreží Floridy v roku 1961. Prípad sa týkal vyznamenaného veterinára z druhej svetovej vojny menom Julian Harvey. (Arsenal83)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama