Reklama

Reklama

Vyzvednutí Titaniku

  • Česko Tajemství Titaniku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komunikace Spojených států se Sovětským svazem je vzhledem k trvající studené válce složitá a nerost, který USA pro svůj nový obranný systém nutně potřebují, se těží jen a pouze v SSSR. Zjištění, že byl roku 1912 převážen na Titaniku, poněkud kalí skutečnost, že slavná dopravní loď kotví několik kilometrů pod mořskou hladinou. A protože s nápadem dostat monumentální plavidlo zpět nahoru nepřijdou jen Američané, stává se komplikovaná operace ke všemu otázkou času. Adaptace i u nás populární knihy Clivea Cusslera nabízí dobrodružný sci-fi příběh, který dalece předcházel objevu, že na dvě části rozlomený Titanic by těžko někdo vyzvedl stejně, jako se o to pokoušejí hrdinové snímku. Ve filmu s atraktivním námětem si navíc zahráli výborní herci jako Jason Robards (Tenkrát na Západě, Všichni prezidentovi muži) nebo Alec Guinness (Lawrence z Arábie, Hvězdné války). (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Han22 

všechny recenze uživatele

Film který jsem párkrát zahlédl v programu televizí a měl pocit, že půjde o katastrofický film. A on to místy i je s vytahováním lodě a záchranou uvízlé ponorky. Jen k tomu ještě přidejte dobrodružný, vojensko-politicko-špionážní thriler a trochu romantiky. Věc se má tak, že USA vyvíjí obranný systém a potřebují k němu fiktivní byzanium (takže i sci-fi), které se ale nachází jen v trezoru Titaniku. Ten je potřeba najít a vylovit. O celou akci mají zájem i Rusové, na misi je špion a nakonec i záměry americké vlády nejsou tak čisté. A ještě tu vědec a dobrodruh soupeří o srdce ženy. Prostě kravina ze které měkne mozek... ovšem kravina se sympatickými postavami, zábavně a napínavě natočená a přes okaté modýlky místy velkolepá (vynoření lodě, průzkum, připlutí do New Yorku). Takže neutrální 3*. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Asi nejulítlejší film o Titaniku, kterému z dnešního hlediska nejvíc ublížilo to, že byl natočen ještě dřív, než se zjistilo, že vrak se rozlomil vejpůl. Na rozdíl od jiných filmů tady nejde ani tak o katastrofu samu, Titanic byl použit spíš jako rekvizita pro rozehrání roztomilé pohádky pro dospělé. Nakonec proč ne... ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Naivní ve všech směrech. Špionážní téma a la studená válka a Titanic už samo o sobě není ideální spojení a přidá-li se k tomu nevědomost s velkým N, pak vznikne nepovedená sci-fi. Je pochopitelné, že v době vzniku filmu nebylo o vraku legendární lodi ani vidu, ani slechu, ale není možné připustit takové zhovadilosti typu, že vrak by na dně po x desítkách let zůstal téměř neporušený a nezrezavělý, se zachovalým dřevěným vybavením, napnutými stožáry a div ne pozlaceným nápisem. Totálním výsměchem je slavná scéna vynoření Titanicu a jeho pompézní doplutí do New Yorku. Těžko říct, jakou měl film odezvu u diváků a zejména pak u v té době stále žijících přeživších pasažérů. A jaké pak bylo zklamání všech, když o šest let později poznal celý svět pravdu o Titanicu zásluhou týmu dr. Ballarda. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Koukatelný snímek. Příběh, ač není zrovna z těch každodenních, je celkem zajímavý a ta příchuť studené války mu celkem padne. Rozhodně se nejedná o žádný velkofilm, ale myslím si, že zazlívat snímku jeho podání Titanicu je zbytečné a nekorektní. Vynoření samotné lodi asi není nejvěrohodnější, scéna to je ale hezká. To samé se dá říci o podmořských záběrech obecně a potěšila mě i rolička Aleca Guinnesse. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

No, nebylo to špatné, naopak mě to celkem mile potěšilo. Příběh je sice tak trochu přitažený za vlasy a je tam pár nelogičností, ale to nevadí, páč jde o celkem dobrou zábavu. Samozřejmě chápu, že v době vzniku filmu vrak Titanicu neexistoval, ale tvůrci si s tím poměrně poradili. Lodi utrhli komín a prostě jí vytáhli v celku. Ta scéna byla epická, Titanic na tom byl poměrně dobře a hlavně poslední část odehrávající se na palubě bvynořené lodi a příjezd Titanicu do New Yorku byla poměrně zajímavá, stejně jako podmořské záběry. Zbytek občas nudí, ale jako celek to působí poměrně dobrým dojmem. Za mě 75%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Snímek se umístil na 4. místě vf žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (Zodd)
  • Film je adaptáciou románu Clivea Cusslera “Raise the Titanic!“ z roku 1976, tretej knihy z jeho dlhoročnej románovej série o morskom archeológovi Dirkovi Pittovi. (Petike)
  • Film byl natočen dřív, než se objevil samotný vrak lodi. V době natáčení tedy ještě panovala představa, že loď leží na dně oceánu v jednom kuse. (Petr23)

Reklama

Reklama