Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vyšší budget oproti jedničce jde zatraceně znát. Lepší triky, přehlednější scény, více krve i létajících koulí, celkově vymazlenější atmosféra. A hlavně nenahraditelný Tall Man, který se teprve tady stává kultovní postavou. Potěší špetka humoru (motorovka vs. ještě větší motorovka), několik narážek na legendární Evil Dead i samotného Raimiho. Jedna z mála výjimek, kdy sequel předčí originál. Krátce řečeno: Hororový orgasmus. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Scrimm je zpět i se svými koulemi. Větší rozpočet je určitě znát, ale neřekl bych, že je dvojka o tolik lepší jak díl první. Podle mě jsou svojí kvalitou oba díly srovnatelný. Každej má svoje světlý a stinný stránky. Druhej díl mi místy přišel řízlej do komedie. Jenže tady to oproti jedničce podle mě bylo chtěný. Víc koulí, víc krve, víc efektů, ale zdaleka nenavodí ( místy ) hutnou atmosféry prvního dílu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kupodivu strašidelnější, ale hlavně krvavější pokračování. Přibylo snových scén směrem k Noční můře v Elmstreet (což vítám), celkově je film podivnější a ke slovu přišla i akce. Začínají se rovněž stupňovat exploze, v celé sérii postupně vyletí do vzduchu několik domů a spousty aut. Pocta Samu Raimovi je nejviditelnější v podobě štítku s jeho jménem na urně...Rozšířil se zbraňový arzenál, koule postupně ukazují své možnosti a byť se to nezdá, velikost motorové pily v souboji není podstatná. Dlouhán se přes všechny nástrahy a pokusy o likvidaci zdá nezničitelný... ()

Laurent 

všechny recenze uživatele

Druhý díl sice nepřináší žádné nové zabijácké techniky, pořád je tu ale stará dobrá koule, která si vystačí sama. Jinak společně s Mikem dospěl i samotný scénář a v něm jeho postava jako taková. Angus Scrimm je v této své roli naprosto skvělý. Divím se, že tenhle chlapík natočil tak málo filmů a že začal až téměř v 50ti. S tím svým "ksichtem" by mohl udělat větší díru do světa. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kým jednotka dýchala ešte dojazdom 70tych rokov a inšpiráciou v talianských hororoch, toto sú čisté americké 80s. S prvým dielom to má spoločnú modrastú hmlistú atmosféru, Tall Mana a gule a priemerný scenár až príliš vyžívajúci sa v snových zvratoch a súbojoch reality a fikcie. Lepšia je réžia, ktorá je profesionálnejšia, no jednoznačne horšia je rutinná hudba. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Doposiaľ jediný diel série, v ktorom chýbal jeden z hlavných predstaviteľov (Bill Thornbury) alebo bol nahradený iným hercom (James Le Gros nahradil v úlohe Mika herca A. Michaela Baldwina). (beso74)
  • Don Coscarelli sa priznal, že menšiu inšpiráciu našiel v knihe "Salem's Lot" od Stephena Kinga. (beso74)

Související novinky

Reklama

Reklama