Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

Mythago 

všechny recenze uživatele

Tak zase jednou ne moc povedená adaptace knihy Stephana Kinga. Tu jsem sice nečetl, ale myslím si že byla určitě zábavnější než tenhle film. Námět je určitě dobrý, ale zpracování už trochu pokulhává. Herci nepředvádějí žádné zázračné výkony, snad až na Malachaie. Nejstrašidelnější na filmu jsou jednoznaně efekty. Ja vím, že je to starý a ty efekty se o moc líp udělat nedali, ale když to líp nešlo, tak je tam radši neměli dávat vůbec. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

6/10 Než jsem si před pár dny Kukuřičný děti pustil ( asi po jedenácti letech ), měl jsem v hlavě vzpomínky polorozpadlýho policajta na kříži a začátku v hospodě - to mi bylo asi osm a v tý době to na mě zapůsobilo tolik, že když jsem ty samé scény viděl předevčírem, nevěřil jsem, co vidím. Byly uplně jiný, suchý, obyčejný. Ale i tak to bylo docela slušně koukatelný. ()

Reklama

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Úsporná adaptace výborné povídky Stephena Kinga zůstala někde na půli cesty mezi zvládnutým atmosférickým thrillerem a nezvládnutým béčkem s úsměvnými momenty. Největší bolístkou Kukuřičných dětí je jednoznačně kamera, za níž muselo stát příšerné kopyto (alespoň že zadní projekce v autě vypadá, jak má). Po stránce hudby a hereckých výkonů je film kvalitativně slušný až na některé dětské herce; ústřední pár a skvělý představitel Isaca dokážou většinu stopáže utáhnout. Čekat od tohoto snímku více je celkem bláznovství; na druhou stranu - dobrý zvuk nezestárl a tato adaptace Kukuřičných dětí si i po pětadvaceti letech zachovala jisté kouzlo - možná že film dokonce i třošku vyzrál, protože z něj stále cítím Toho, co kráčí mezi řádky. A to je dobře. 60% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

První díl téhle dlouhé serie, není nijak výjmečný a ani zvlášt povedený. Celé se to odehrává, když pár jede kamsi krajinou všude samé kukuřičné pole. Do toho v nedalekém městečku se objeví kluk Izák co začne kázat nesmysly o bohu a podobný bludy a zmagoří všechny lidi až na dvě děti ty se nedají. Mladý pár po cestě srazí kluka a při cestě pro pomoc dojedou až do onoho města, kde zrovna cizince nemusí a chtějí obětovat. Naštěstí jak jinak se seznámí s těma dvěma dětma co jsou normální a pokusí se onen kult rozbourat. Atmosféra je tu docela solidní, ale někdy se děj až příliš vleče. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Dávám poctivé tři hvězdičky. Snímek má skvělou, celkem dost strašidelnou atmosféru, hlavní dětský padouch je fakt hajzl - problém příjde na konci, kde film doslova zachvátí odporné efekty, které jsou i na rok 1984 šíleně odfláklý, jako by je tam někdo spíš dokreslil fixou. Jinak je tohle nejlepší díl téhle dlouhé série, kde každé další pokračování bylo horší a horší ... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • V původním příběhu měla být postava Lindy Hamilton dětmi zabita. (Chatterer)
  • Na palubnej doske v aute Burta (Peter Horton) a Vicky (Linda Hamilton) je možné zahliadnuť zbierku poviedok "Nočná zmena" (Night Shift) od Stephena Kinga, v ktorej sa nachádza aj poviedka "Kukuričné deti". (beso74)

Reklama

Reklama