Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých letech jsem se nejen podíval znovu na film, který mi s odstupem času nepřijde až tak špatný, ale také si opět přečetl původní povídku. Ta je syrová, temná, bezvýchodná, nekompromisní. Všechno je v ní jinak, vztahem Burta a Vicky počínaje a jejich osudem konče. Myslím, že by to byl hodně ponurý horor a obraz Vicky na kříži by divák jen tak z hlavy nevymazal. Ve filmu je vše jinak. Kromě původního příběhu zahrnujícího jen cestu Burta a Vicky jsou samozřejmě přidány i scény s dětmi a vícero vysvětlení všech děsivých událostí. Úvodní masakr v kavárně je velmi dobrý. Pak jsem si uvědomil, že celý film má poněkud neklidnou atmosféru, kdy čekáte, kdo další zařve. přirozeně závěr je trikově poplatný tehdejší době a jistě ne velkému rozpočtu. Ovšem dnešní pixely by to nejspíš zazdily úplně, viz poslední pokračování. Courtney Gains (Malachai) je držka neskutečná a překvapilo mě, že ho nijak nenamaskovali. Burt je nafrněnej trouba stejně jako v povídce. Kukuřičné pole má svůj temný půvab a již od doby, kdy jsem Kingovu povídku přečetl, z něj mám určitý respekt (20 let jsem ho měl u zahrady...). 3,5* ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Detská sekta ovládla americké mestečko. Takže letné prázdniny boli predĺžené na celý rok. Avšak z dôvodu jednostrannej stravy detičky akosi zhoršili správanie. Veď jesť kukuricu s kukuricou, to by zmenilo každého. Kto videl tento film určite ako ja nechápe, ako mohli vzniknúť ďalšie pokračovania. A že ich nebolo málo. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kukuřičné děti mě docela dlouho míjely, ale když jsem se rozhodl to napravit, byl jsem zklamán. Jedná se vlastně jen o obyčejné osmdesátkové béčko s nadějným začátkem a několika solidními momenty, které však zapadají do celkové šedi. Ani herecky to není žádná sláva. Linda Hamilton musí mít za zadkem Terminátora, aby dokázala zaujmout. Film vlastně láká jen tím, že je natočen podle Kinga, jehož fanoušci budou ovšem po shlédnutí přinejmenším rozpačití. Další díly série si s radostí nechám ujít. 30% ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Hororík, od ktorého som čakal oveľa viac. Bohužiaľ som ho nevidel mladší, vtedy ma vždy strašil iba názov. Po zhliadnutí, nevidím moc pozitív, iba tajomno a nevedomosť čo sa vlastne deje. Sú to klasické 80te roky, lacný horor, ktorý niekoho môže čiastočne ohúriť, ale u mňa sa to nepodarilo. Ten zrzavý zmrd bol síce poriadne nechutný, asi by mi omylom nabehol na čepeľ noža, ale inak to bolo celkom fádne. Chcelo to pritvrdiť a nejakú tú krvavejšiu scénu + poriadny záver. Na pokračovania ani nemám chuť. 45% ()

Mythago 

všechny recenze uživatele

Tak zase jednou ne moc povedená adaptace knihy Stephana Kinga. Tu jsem sice nečetl, ale myslím si že byla určitě zábavnější než tenhle film. Námět je určitě dobrý, ale zpracování už trochu pokulhává. Herci nepředvádějí žádné zázračné výkony, snad až na Malachaie. Nejstrašidelnější na filmu jsou jednoznaně efekty. Ja vím, že je to starý a ty efekty se o moc líp udělat nedali, ale když to líp nešlo, tak je tam radši neměli dávat vůbec. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • Film poslúžil ako inšpirácia pre pieseň "Disciples of the Watch" od americkej trash metalovej skupiny Testament. (beso74)
  • Na palubnej doske v aute Burta (Peter Horton) a Vicky (Linda Hamilton) je možné zahliadnuť zbierku poviedok "Nočná zmena" (Night Shift) od Stephena Kinga, v ktorej sa nachádza aj poviedka "Kukuričné deti". (beso74)

Reklama

Reklama