Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (437)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Rodinka ze záhrobí, z Marsu, z říše divů, ze sna nebo z blázince. To všechno na tuhle rodinu dokonale sedí, což napovídá že se s nimi člověk nenudí. Dokáží vykouzlit pohodovou atmosféru plnou černého humoru. Především skvělá je Wendesday, Fester a samozřejmě sluha Lurch, kterého bych v noci nechtěl potkat. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neviděl původní seriály ze 60. a 70. let, takže pro mě příběhy Addamsovy rodiny začínají teprve až s tímto filmem. Odjakživa mám rád černý (až morbidní) humor, tím pádem jsem si užíval solidní nálož (více či méně) "zvrácených" scének, jimiž Addamsova rodina oplývá. Velký úspěch filmu tkví též v přesném hereckém obsazení, kde se veskrze všichni zúčastnění skvěle hodili do svých rolí, přičemž bych vypíchnul zejména malou Christinu Ricci, půvabnou Anjelicu Houston a potrhlého Christophera Lloyda. V neposlední řadě musím pochválit nádhernou výpravu a kostýmy. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Láska na první pohled, která se mi nikdy neomrzí - hodně ujetá černá komedie o hodně bizarní a makabrózní rodince. Být dítě, moc bych chtěl být jejím členem, vyprostit se z té svírající, dusivé a šedivé všednosti a normálnosti... Anjelica Huston, Raúl Juliá a nezletilá Christina Ricci jsou zlatý trojůhelník ze vší té spousty více nebo méně praštěných a fantaskních postav. Hlavně Wednesday (Ricci) - její výraz je rozkošný a její scénky i hlášky jsou naprosto úžasné, všechny. Už jen kvůli ní a kvůli její geniální postavičce smrtelně vážné a nekrofilní holčičky, bych musel dát bez zaváhání plný počet. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film nevyniká vtipností, ale rozhodně každého diváka potěší spíše svojí maximálně pohodovou atmosférou. Kdopak by si podobné sousedy nepřál? Moje hodnocení nebude tak vysoké, jak by být mohlo pouze z toho důvodu, že mi film unikal celé dětství, takže nedostal možnost mi přirůst k srdci. Černý humor nasadil celkem nízké hranice, ale ono se nedá moc divit, neboť je to typický rodinný film. Film je servírován s noblesou. Pár momentů stojí za to, ale spíše hodnotím takový celkový dojem. Netroufám si nic velkého vytknout. 3* ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem to viděl, když mi bylo 15 nebo 16 a tehdy moje morbidní sadistické já plesalo radostí. Po těch devíti letech už musím říct, že mě to nebavilo tolik jako tehdy (ale to bude asi spíš tím nadšením a očekáváním, které nebylo tak stoprocentně naplněno). Nicméně i tak se jedná o skvělou bizarní zábavu. Morticia Addams je v podání Anjelicy Huston nepřekonatelně zvráceně sexy. Raul Julia je v roli Gomeze správnej švihák. No a to jejich manželství je prostě paráda. Takový bych taky jednou chtěl mít ... sedět si tak při úplňku na gauči na hřbitově :-)) Nemůžu se dočkat, až začnu sledovat původní seriál, protože když se tato novodobá filmová verze tak povedla, původní Adamsovi budou určitě taky pecka. (Škoda, že devadesátkoví Munsters se nepovedli jako toto) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Natáčelo se od 26. listopadu 1990 do 16. dubna 1991 v Kalifornii. Celosvětová premiéra proběhla 19. listopadu 1991 v Beverly Hills (Kalifornie). (Varan)
  • V severoamerických kinech film nastřádal 113,5 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 191,5 mil. (NIRO)
  • Když Gomez (Raul Julia) a strýček Fester (Christopher Lloyd) tančí "mamušku" s noži, je v několika záběrech jasně poznat, že jde o dubléry. Oba jsou podstatně hubenější a dublér Gomeze dokonce ani nemá charakteristický knírek. (Alfréda)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno