Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (437)

mchnk 

všechny recenze uživatele

"Leather Straps, Red-Hot Pokers...Later, my Dearest..." Námět, který se urodil již dost dávno, každopádně toto zpracování je jedinečné a naprosto nepřekonatelné. Naprosto perfektní a dokonalá atmosféra života rodiny Addamsových, která má nejen neuvěřitelně dlouhý rod, přímo na hřbitově za domem, ale hlavně vidí svět, jako místo, kde převažuje tajemno, nezbytné zlo a hlavně realita smrti, která je základní filozofií téhle unikátně složené rodiny. Neutuchající láska mezi Morticií a Gomezem, skvělá tupost Puksleyho i samotné ztělesnění temnoty v postavě Wednesday, pro kterou mam neskutečnou slabost. Její upřímný a neusmívající se výraz je neodolatelný. Hlavní morbidní postavou je však strýček Fester, kterého neskutečně zahrál Christopher Lloyd. Společně s ním, s jako po 25ti letech znovu nalezeným bratrem a strýčkem, se seznamujeme s rodinou, na kterou nejdřív Fester nahlíží reálně, tudíž nechápavě, nakonec ale zjistí, že jeho krev je také plná Addamsovské morbidity. Perfektní slovní i nadnesený hraný humor a skvělý scénář. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +jednoznačně černý humor, stylizace postav -zápletka, děj/// Nikdy jsem to neviděl. Nebo alespoň ne celé, vždy jen po útržcích. Z nich jsem si pamatoval výtečné 2 malé sourozence (kdo tehdá tušil, kde jednou bude Christina Ricci). A jejich neustále špičkování a naschvály. U nich jsem se bavil i dnes. U ostatních postav už méně a u filmu samotného jsem se moc nebavil. Kdybych to viděl tehdá, asi na to vzpomínam. V současné době mě však film tolik neoslovil. Čekal jsem víc./// Celkem 54%/// ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neviděl původní seriály ze 60. a 70. let, takže pro mě příběhy Addamsovy rodiny začínají teprve až s tímto filmem. Odjakživa mám rád černý (až morbidní) humor, tím pádem jsem si užíval solidní nálož (více či méně) "zvrácených" scének, jimiž Addamsova rodina oplývá. Velký úspěch filmu tkví též v přesném hereckém obsazení, kde se veskrze všichni zúčastnění skvěle hodili do svých rolí, přičemž bych vypíchnul zejména malou Christinu Ricci, půvabnou Anjelicu Houston a potrhlého Christophera Lloyda. V neposlední řadě musím pochválit nádhernou výpravu a kostýmy. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Geniální. Jednoduše geniální. Nepřekonatelná adaptace klasického amerického seriálu. Takhle přesně mají Addamsovic vypadat. Anjelica Huston je naprosto dokonalá a její vzrušený vzdech ve scéně mučení by měl patřt do síně slávy. Spolu s úžasným Raulem Juliou tvoří snad nejharmoničtější pár v historii. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. Deck The Halls/Main Title ,2. Morning ,3. Seances And Swordfights ,4. Playmates - The Kipper Kids ,5. Family Plotz ,6. The Mooche ,7. Evening ,8. A Party...For Me? ,9. Mamushka - Raul Julia/Christopher Lloyd ,10. Thing Gets Work ,11. Fester Exposed ,12. Teh Rescue ,13. Finale ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Když na začátku filmu svítí slunce do očí Morticie (Anjelica Huston), ležící na posteli, Gomez (Raul Julia) zatáhne žaluzie se slovy: "En garde, monsieur Soleil!", což znamená: "Do střehu, pane Slunce!" (Cenobita)
  • Během natáčení zkrachovalo původní studio Orion, peníze na dokončení filmu poskytl Paramount. "Byl jsem tehdy hromádka nervů. Omdléval jsem a zvracel," vzpomíná režisér Barry Sonnenfeld. (Jennifer.S)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama