Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích Los Angeles řádí přízrak z jiného světa, vlkodlak! Jak změní osudy trojice mladých lidí, kteří dosud žili pokojným, bezstarostným životem? Stačí jedna úplňková noc a přízrak, který se vynořil ze stínů, zaútočí s tragickými následky. Během jízdy po Mullholand Drive ztratí Ellie (Christina Ricci) kontrolu nad řízením a narazí do jiného vozu. Když dívka a její spolujezdec, Elliin mladší bratr Jimmy (Jesse Eisenberg), přispěchají na pomoc zraněnému řidiči, stávají se obětí útoku podivného tvora. Jimmy je přesvědčený, že to je vlkodlak...

Když pak sourozenci u sebe objeví zvláštní, nadpřirozené schopnosti, zprvu nemohou uvěřit, že nejde o náhodu nebo omyl. Dokáží se vzepřít osudu, který by je každé úplňkové noci měnil v krvežíznivá monstra? Nebo se trpně podřídí a stanou se jen dalšími roznašeči nákazy v hrůzném, nekonečném řetězci Zla?

Ellie nehodlá na své budoucnosti nic měnit: chce být producentkou televizní show a chodit s milovaným Jakem (Joshua Jackson). Jimmyho však možnost nového života neodolatelně přitahuje...

Prokletí jsou novým společným dílem mistrů hororu režiséra Wese Cravena (série Vřískot, Noční můra v Elm Street) a scenáristy Kevina Williamsona (série Vřískot, Tajemství loňského léta, Fakulta). Hlavní role ztvárnili Christina Ricci (Zrůda, Ospalá díra) a Joshua Jackson (Vřískot 2, Velmi nebezpečné známosti). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Až na pár lekaček vcelku úsměvná (a ku škodě věci příliš rutinní) záležitost - pokud tedy má jít o vlko(d)lačně hororrový žánr. Sám si tak říkám, jestli o tu značnou >odlehčenost< mistru W.C. fakt šlo, nebo je to jen kouzlo prokla(e)tě nechtěného. Každopádo, tihle vlkodlaci z Hollywoodu vypadají spíše jako parodie žánru, zvláště ta sebestředná blonďatá novinářka (v podání Judy Greerové), nechající se nachytat na vtipné poznámky o svém lidském kostnatém zadku... ;-) . . . Dvě a půl hvězdičky za místy i docela zábavný film, leč pro tu přílišnou >zábavnost< bez nějaké velké logiky a smysluplnosti celého toho dění zaokrouhleno bez (s)kousnutí dolů... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal a byl jsem příjemně překvapený - scénář opravdu moc nápaditý není (od spolupráce Craven -Williamson by jeden čekal víc), ale sympatické obsazení a standardně kvalitní Cravenova režie způsobily, že jsem se dobře bavil. P.S. Tak čtu na webu, že se hodně přetáčelo a stříhalo kvůli přístupnosti. Fakt škoda, potenciál tu byl. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je fakt, ze Craven uz natocil lepsi kousky, ale me se tenhle film libil daleko vic nez precenovanej Vriskot. Ale samozrejme ani tohle neni nic extra. Problem je, ze film neprinasi nic novyho, i kdyz ono je tezky uz neco originalniho o vlkodlacich vymyslet. Na druhou stranu, to, co uz bylo k videni v jinejch filmech, je tu natoceno docela stylove a misty napinave. Navic potesi par vtipnejch scen, jako treba fuckujici vlkodlak. Ale zase zklame, ze tu neni zadna poradne krvava scena a vlkodlak v cely svy krase vypada dost trapne, hlavne v "obliceji". Navic mel Craven stesti na herce, nejsou tu sice zadny hvezdy, ale svy role zvladaj naprosto bez problemu. Nebavil jsem se tu tolik jako u Moje sestra vlkodlak, ale zase sem byl napnutejsi, i kdyz mi bylo dopredu jasny, kdo je ten master vlkodlak. Proste slusna oddechova zabava. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Kdo chce s vlky býti, musí s nimi výti, takže haúúúúúúúúúúúú! Naneštěstí pro Prokletí vyju solidárně s těmi, kdož vyjí nad trapností scénáře a slabostí hereckých výkonů. Jestli ještě někdo takhle zprzní mé soukmenovce, nechť vezme na vědomí, že přede mnou se nikam neschová a stříbrná kulka mě nezastaví. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není nejlepší film, co Wes Craven udělal. Ale řekl bych, že ani nejhorší. Já si na Prokletí budu pamatovat, protože patří do série filmů, které jsem viděl s tátou v kině, kdy jsme si nemohli tehdy vybrat film. Horor to není, komedie taky ne. Spíš vcelku zábavný film obojího, přesně jak to Wes umí. Vtipné je, že tady najdete mnoho zajímavých herců, kteří se později uchytili. Třeba Judy Greer a nebo Jesse Eisenberg. Já si z roku 2005 a z kina pamatoval pouze finální scénu. Po dlouhých šestnácti letech se můj názor nikterak nezměnil. Ale to, že jsem si na něj vzpomněl po šestnácti letech něco vypovídá že... Každopádně záplatka je snadno předvídatelná, ale rád jsem se nechal ukolébat tím, že nevím jak to dopadne. Stále je to slušná jednohubka o Vlkodlacích v LA. A není to žádná romantika se skákáním po stromech a se třpytivou kůži. (55 %) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles, některé speciální efekty pak vznikaly ve Winnipegu. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 72. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)
  • V několika scénách v baru během souboje s vlkodlakem je možné spatřit jako výstavní kus masku Ghostface z Cravenovy úspěšné série Vřískot. (Lorge)

Reklama

Reklama