Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích Los Angeles řádí přízrak z jiného světa, vlkodlak! Jak změní osudy trojice mladých lidí, kteří dosud žili pokojným, bezstarostným životem? Stačí jedna úplňková noc a přízrak, který se vynořil ze stínů, zaútočí s tragickými následky. Během jízdy po Mullholand Drive ztratí Ellie (Christina Ricci) kontrolu nad řízením a narazí do jiného vozu. Když dívka a její spolujezdec, Elliin mladší bratr Jimmy (Jesse Eisenberg), přispěchají na pomoc zraněnému řidiči, stávají se obětí útoku podivného tvora. Jimmy je přesvědčený, že to je vlkodlak...

Když pak sourozenci u sebe objeví zvláštní, nadpřirozené schopnosti, zprvu nemohou uvěřit, že nejde o náhodu nebo omyl. Dokáží se vzepřít osudu, který by je každé úplňkové noci měnil v krvežíznivá monstra? Nebo se trpně podřídí a stanou se jen dalšími roznašeči nákazy v hrůzném, nekonečném řetězci Zla?

Ellie nehodlá na své budoucnosti nic měnit: chce být producentkou televizní show a chodit s milovaným Jakem (Joshua Jackson). Jimmyho však možnost nového života neodolatelně přitahuje...

Prokletí jsou novým společným dílem mistrů hororu režiséra Wese Cravena (série Vřískot, Noční můra v Elm Street) a scenáristy Kevina Williamsona (série Vřískot, Tajemství loňského léta, Fakulta). Hlavní role ztvárnili Christina Ricci (Zrůda, Ospalá díra) a Joshua Jackson (Vřískot 2, Velmi nebezpečné známosti). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Wes Craven sa pevne a zrejme natrvalo usadil v rebríčku mojich obľúbených režisérov a tiež aj v rebríčku mojich obľúbených scénaristov. Mám veľmi rád tvorbu tohto amerického filmára. Stvoriteľ Freddyho Kruegera, autor kultového hixploitation snímku "Hory majú oči" a tvorca slasher série "Vreskot" má môj obdiv a rešpekt. V roku 2005 obohatil aj subžáner werewolf horroru snímkom "Prekliatie". Nepatrí to síce medzi jeho majstrštychy, ale za pozretie a tri hviezdičky to dozaista stojí. *** ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

S vlkodlačími filmy jsem na tom skoro stejně jako s upírskýma, takže jsem toho moc nečekal. Splnilo to všechny mé předpoklady kromě jediného - bylo to docela dobře natočené a dalo se na to koukat. První hodina dokonce byla i zajímavá, vlkodlak docela v poho, Christina k zulíbání. Nečekejte žádnou hustou atmosféru, v okamžiku, kdy jsou hlavní postavy pokousány, můžete vklidu trefně odhadovat, co se bude dít a ulítávat si na mnoha nesrovnalostech a chybách (vlkodlak, který během vteřiny roztříská domovní dveře nezanechá na laku auta, do něhož naběhne plnou rychlostí žádný šrám natož promáčklinu?). ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hororové béčko, které má sice zaděláno na celou řadu problémů už ve scénáři, ale zase není až tak strašné, jak jsem čekal. Bát se sice není čeho, ale občas jsem se aspoň zasmál a nakonec jsem se vlastně ani moc nenudil. Když není v rozpočtu dostatek financí na kvalitní triky, je lepší se jim úplně vyhnout – proměna ve vlkodlaka vypadala vyloženě trapně. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Když se důkladně zamyslím nad podobou svého totemového zvířete, tak nasraná vlkodlačice ukazující fakáče docela přesně odpovídá. Film samotný je dost špatný a bohužel není až tak špatný, že by už byl zase dobrý. Kdybych zrovna nebyla nasraná a neukazovala fakáče, tak bych asi u těch scenáristických klišé brečela. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak by Craven v tom istom roku nenatočil druhý film ,asi by som naňho zavrhol. Je to ponuré, má to dobrú hudbu. Ale toť vše. Triky sú pod moju úroveň očakávaní, ľakacie scény sú presne tam, kde by ich divák čakal, bez prekvapenia, teda aj málo účinné a o nejakom scenári sa tu moc hovoriť nedá. Všetko to navyše asi umocňuje fakt, že Ricci mi prišla znovu nadmieru nesympatická. Hlavne, že to zbytočne nenaťahovali. 40%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 72. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)
  • Původní sestřih byl o poznání brutálnější a vysloužil si omezení přístupnosti od 18 let. Po sestříhání však doznal značných změn a přístupnost byla zmírněna a upravena na 13 let s doprovodem rodičů. (Voorhees)

Reklama

Reklama