Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Prvni polovina by vyvazla tak s jednou hvezdickou (a to jeste za Jasona), ale pak prislo nekolik neskutecne prehnanych scen, digitalni vylepsovacky, bomba vs. jerab (jak zminuje Cival) a dalsi podobne silenosti. Nemluve o vyborne zvladnutych soubojich. A film na stupnici zabavnosti letel nahoru. Nakonec se vysplhal az na tri hvezdy, ale mel to jen tak tak. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Přepis telefonního hovoru z dnešního rána mezi mnou a tátou: "Ahoj synu, mám pro tebe úkol." - "Poslouchám." - "Tři osoby - babička, teta Bo..." - "Pravidlo č. 1: Žádná jména!" - "Dobře, tak tedy babička a dvě tety, dnes ve 13 hodin u nich doma." - "Váha?" - "190 kilo + vozejk a jedny berle." - "Místo doručení?" - "Špitál v Litomyšli, severní křídlo." - "Okay. Chci kilo na benzín a dvacku na parkování v areálu. Polovinu teď, druhou potom + buchty od babičky. Když se něco podělá, odjíždím sám. Jakmile se dohodneme, podmínky se nemění. Máme dohodu?" - "Jo, máme dohodu." ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

U tohohle nestačí vypnout mozek, u tohohle by bylo nejlepší, kdyby vás stvořili bez mozku. Statham se drží (a fakt to dává), Leterrier se snaží a všichni ostatní soutěžej v trapnosti. Vítězství je nerozhodné, nejtrapnější jsou hlavní záporák a ten malej harant. Hned za nima se umístil francouzskej komisař (postava tak zbytečná až to bolí) a hned po něm zlá holka, která furt něco olizuje a je nejspíš alergická na oblečení, jelikož ho nikdy moc nemá. Když máte náladu na důkladný mozkový klystýr je "Kurýr 2" určitě jasná volba a navíc tam hraje ta kytarová vypalovačka z traileru na "Sin City." ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Typicky pitomá Bessonovská produkce, kde nesmyslné akční scény, stupidní tancovačky s auty a nažloutlé kamerové filtry přebijí už tak chatrný scénář. Jednička byla ještě jakž takž solidní jízda, kde byla právě nadsázka příjemným osvěžením. Dvojka je přehnaná exhibice a když vidím auto skákat z jedné střechy výškové budovy na druhou (ještě technicky tak zprasené), chce se mi blinkat. Statham neztratil nic ze svého charismatu a ohánět se taktéž umí stále velice slušně, avšak to je tak jediné co zůstalo. Miami je vcelku atraktivní lokace na natáčení a díky rychlým střihům budeme mít občas pocit, že je to celé strašně cool akční jízda, i když je to v podstatě nehorázná patlanina. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát akčnější a nemožnější jak jednička. Jednička alespoň měla hodně co do sebe, u dvojky jsem zíral na jednotlivé scény a sralo mě to všecko jak to vlastně najednou funguje, no a ta scéna s Audinou, to je takřka nezapomenutelný zážitek. Jak jsem si Stathama oblíbil, tak mi pozdějš ukazuje, že je to vlastně idiot, protože čemu ze začátku naloží, to v pokračování posere, a to je takhle pořád, a ještě k tomu u něj. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • Podľa hodín vo Frankovom (Jason Statham) aute je v deň únosu dátum 1. 4. 2005. (Zeker)
  • Snímek je věnován pomocnému kameramanovi Michaelu Stoneovi, který zemřel při automobilové nehodě měsíc před uvedením snímku do kin. (DaViD´82)

Reklama

Reklama