Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (630)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kamerové kejkle, režisérské nápady, osobitá forma. Nikdy by neměli zastřít kupení nepravděpodobností a brutální konstrukt, v tomto je můj postoj pevný jak zadek Very Farmiga. Zase na druhou stranu, to pozadí nebude pevné věčně, cáká z toho animálnost a navíc tam padlo něco, za čím si stojím už dávno. John Wayne je bukvice.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Akce je překvapivě nepřehledná, není jí mnoho a jako taková rozhodně není hlavním lákadlem filmu. A to i přesto, že se zde střílí doslova hlava nehlava, což je pro střihače bohužel řádný guláš - jak předvedl zde. Akční sekvence jsou dost nepřehledné/zmatené a teď nemyslím fakt, že jsou natočeny co nejsyrověji s pořádně roztřesenou kamerou, ale zkrátka to není to co bych si představoval (Scott umí lépe i když podstatně dráž). Několik šokujících scén střídá snůžka průměrných mafiánských povídaček s leckdy pořádně dlouhými pomocnými berličkami. Nejlepší scéna filmu je bezesporu ta pedofilní. Oceňuji tvrdý rating a drsnou mluvu - výborně to kontrastuje se syrovým herectvím Paula Walkera (ale i ostatních), jinak ale není Running Scared (až na několik opravdu tvrdých momentek) nic nového pod sluncem. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Kvuli scenaristove naivite, bezradnosti ci snad zameru - nehodici se skrtnete - nelze brat Zbesily utek jinak nez akcni pohadku s prvky cerneho a morbidniho humoru. Jako zastupce tohoto zanru ale slape jak hodinky, ruku v ruce s opravdu originalnim a vizualne podarenym layoutem, titulky a kamerovymi efekty. Akcni pecka tohoto roku, uz dlouho me zadnej akcnak takhle nerozsekal. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Paul Walker konečně uhodil hřebíček na hlavičku, když si plácnul s Waynem Kramerem. Running Scared nabízí za málo peněz hodně nadávek, brutality a necenzurovaných dějových zvratů. Jestli máte chuť na stoprocentně politicky nekorektní a mírně old school zábavu, která umí být proklatě "eye-candy", pak byste se neměli nechat odradit českým názvem, ani ex-slušňákem z Rychle a zběsile a poctivě si stoupnout do fronty. A pokud nevěříte, stáhněte si třeba trailer a pak si to peklo představte v pečlivě dávkované dvouhodinové verzi. Tohle není bezkoncepční Domino. Wayne Kramer ví jak dojet do cíle se spokojenými cestujícími, i když je fakt, že tu poslední zkratku si odpustit mohl, ale na klopýtnutí má čas od času právo každý. (90%) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Bez posledných piatich minút po všetkých stránkach dokonalá filmová jazda zo Scottovsky brilantne vybrúsenými vizuálnymi vychytávkami a nadupaným tempom, ktoré nedovolí divákovi tie bezmála dve hodiny, čoby len na sekundu vydýchnuť. A celé to podtrhujú zaverečné titulky. Dámy a páni toto kus podstivej filmárčiny, ktorá pôsoní medzi pózerskými pseupokusmi o originalitu poslednej doby, ako živá voda. 100% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • Scény v hokejové hale se natáčely na stadionu HC Sparta Praha. (Witta)
  • Film se točil i v Praze, jež se musela tvářit Americky. Autobusové nádraží Florenc se například proměnilo v americké přelepením nápisů na cedulích. (Siriuss)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama