Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (369)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Ten film nado mnou vyhráva, váham nad piatou hviezdičkou. Na jednej strane perfektne natočený, s postavami, o ktoré sa bojíte, miestami skutočne napínavý. Odkazy a rozhovory o filmoch sú super a vtipné, dialógy perfektné. Prostredie, nadväznosť na prvú časť a záverečné odmaskovanie paráda. Na strane druhej sa až príliš hraje na umeleckú, divadelnú, osudovú nôtu a film sám nespĺňa, čo sám hovorí o pokračovaniach- bloodier, gorier etc., čo v slasher filme zamrzí, aj keď Ghostface je skvelá maska a právom mu patrí miesto v sieni žánrovej slávy. Hlavne v druhej polovici je film trošičku zdĺhavý, ale to je subjektívne. Nostalgia je ale silná čarodejnica, našepkáva mi dať piatu hviezdičku. Možno jej časom dám zapravdu, viem ale, že si po rokoch , tak ako tento, strašne rád zopakujem aj tretí a štvrtý diel. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pokračovat tam, kde skončil pravděpodobně nejlepší teenagerovský horror a nezesměšnit se, není zrovna legrace a to, že to Craven s Williamsonem zvládli dokonce tak dobře, že se originálu vyrovnali, to už je skoro na potlesk. Druhý Vřískot je sice kvůli svému předchůdci navždy jen tím druhým, ale díky božským dialogům, záplavě mých milovaných herců ve vedlejších rolích (Sarah Michelle Gellar nebo Timothy Olyphant nezklamali) a několika pořádně vypečeným překvapením je to stále chytrá krvavě-akční zábava, u které mi ani trochu nevadí se příjemně bát. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Když se to tak vezme, je to skoro stejná šílená slátanina jako v případě jedničky, jen s tím rozdílem, že tentokrát je už veškerý efekt doprovázen pocitem deja vu a příběh, v prvním dílu pouze ironicky nadnesený, je nyní nehoráznou parodií sebe sama. Ale právě proto, že se to nebere vůbec vážně, že se nahlas polemizuje o klesající kvalitě a zbytečnosti druhých dílů a že se znatelně přiostřilo co se počtu úmrtí a bodných ran týče, si mě nakonec druhý Vřískot dokázal nějak získat a udržet po celých 110 minut moji pozornost. Staří známí jsou ve svých slavných rolích opět výborní a stárnoucí Craven stále dokáže vygradovat napínavé scény velmi působivým způsobem. Na to, že celý příběh je opravdu jen karikaturou jedničky a výsměchem řadě hororových béček, stále se u toho dá velmi dobře pobavit.. 70% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přestože je tenhle díl částečně menším překvapením než téměř geniální jednička, dokáže zapůsobit zejména způsobem, jakým se mu daří dělat si zároveň legraci ze žánrových kolegů, druhých dílů jako takových, sebe samého a dokonce i z předchozího dílu. Vřískot 2 již není tak pevným hororem, přesto se dočkáme příjemných vražd a ani tentokrát nepřijdeme o tolik populární krev podávanou na všechny různé způsoby. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Wow, tak to bylo zklamání jako blázen. Po skvěle zkonstruovaném intru jsem byla natěšená na zbytek filmu v podobném duchu, ale sarkastické sebeuvědomění předchozího filmu se s koncem prologu a začátkem regulérního filmu vytratilo do neznáma. Nejvíc mě asi překvapilo, že Sidney už není hlavní postava. Tou se stala reportérka Courteney Cox a nejvíc času (snad i víc než vraždění) se ve filmu věnuje její romanci se skutečným životním partnerem, haha. Jako by se všechna zábavnost přesunula totálně do kontextu a film díky tomu zůstal totálně vylidněný a chladný. Ani odkazy na historii hororu či kinematografie obecně už tady nejsou tak propracované jako v původním filmu a vyjmenovávání pravidel sequelů taky už moc šťávy neobsahuje. Závěrečné odhalení se navíc drží stejných pravidel jako minulý film - kdo celou dobu mluví o filmech stejným způsobem jako hlas v telefonu? - a tak nepřichází nic překvapivého ani v tomto ohledu. Kdyby mi na tom záleželo, tak to snad beru jako zradu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (56)

  • Během natáčení bylo použito 114 litrů umělé krve. (Ruuzha)
  • Gale (Courteney Cox) se chtěla objevit na konci filmu v bílé košili a černými kalhotami, které měly být náznakem na barvy kostýmu Ghostface. (lyukassza)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama