Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ji-hae (Ye-jin Son) psala e-maily za svou kamarádku klukovi, který se jí líbil. Při tom objevila deník své matky, která zažila něco podobného se svou první láskou. A v tomto bodě se začnou ovíjet dvě paralelní větve příběhu. Jedna s ní, druhá s její matkou Ju-hae (kterou stvárnila stejná herečka jako Ji-hae). Objevují se zde potom různé romantické okamžiky z jejich života. Ale vše nakonec skončí dobře. Abyste se dověděli jak, tak byste se na to měli podívat. (c.tucker)

(více)

Recenze (160)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Mám radost z takových filmů, které mi dokážou připomenout jak důležitá je láska a cit k milovaným lidem...Ukazuje lásku v tak dokonalém pojeti, že se tomu nechce ani věřit...a když k tomu přidáte drama korejských režisérů, tak vám Classic naservíruje romantiku, kterou by jste sami chtěli prožít...Láska někdy bolí, ale raději milovat a ztratit než nemilovat vůbec...Nádherný prolínající se příběh matky a dcery, při kterém by jste sami chtěli být jeho součástí... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Když se budu chtít podívat na opravdu krásný romantický příběh, určitě si pustím Classic.Až zase bude pršet, vzpomenu si, jak nádherný může být déšť. Ani nevím, čí příběh byl krásnější, matky nebo dcery? Sice se přiznám, že závěr byl na mě trochu moc, ale nakonec, když romantika, tak proč by nemohla skončit takhle. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Dvě příběhové linie a v obou moje nejoblíbenější asijská herečka. Už to samo byla předem hvězdička navíc ..... Příběh plný lásky, citu a emocí. A všechny ingredience jsou namíchány s takovou přesností, že to v pravý okamžik vždy skvěle zafunguje. Tenhle režisér má takový dar a už se moc těším, až zase něco natočí ..... Po druhé projekci musím uznat, že je to chvílemi vážně až příliš protahované a přistřižení by filmu výrazně pomohlo ..... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Po velice příjemném My Sassy Girl jsem od Jae-young Kwaka čekal další romantický film, který na rozdíl od naprosté většiny ostatních v tomto žánru opravdu má duši a láska je v něm přítomná nejenom v názvu a propagačních materiálech... ale našel jsem jen další průměrnou romanci o dvou zamilovaných trojúhelnících. Příběh o nešťastně zamilované dívce která si čte v deníku své matky o lásce velmi podobné té svojí je místy docela jímavý a s několika velmi pěknými scénami, ale nemá šanci oporavdu chytit za srdce někoho kdo chce víc než jen číst vzletné fráze v dopisech láskou oblouzněných lidí - protože ty jsou k vidění i v telenovelách. Kromě toho je většina postav ve filmu zoufale nesympatická a zejména nejlepší kamarádky obou hlavních hrdinek bych nejradši vzal lopatou po hlavě (což ovšem na druhou stranu možná je záměr autora). _Nejvíc mě ale dostal závěr - už posledních 20 minut je hodně mimo, ale úplný konec je jedním z nejvíc WTF momentů jaké jsem kdy viděl a už jen kvůli němu bych další stavění Classic na roveň My Sassy Girl bral jako urážku (své, relativně nízké, hodnocení MSG ale budu muset nejspíš brzy přehodnotit, resp. se na ni znovu podívat - myslím na ten film víc než by bylo na "jen nadprůměrnou romantiku" zdrávo). 5/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdo je jen trochu zběhlý v asijské romantice, toho Classic nepřekvapí, ale copak na tom záleží, když z něj něha teče v mohutných vlnách? Osobně se mi daleko víc líbil zářivě láskyplný příběh matky, kde není nouze o smutek nebo naopak o zamilovaností prozářené scény s vrcholem v geniální válečné pasáži. Linie dcery je ve své melancholii možná až příliš zdlouhavá. 75% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V prvých minútach filmu hrá pri monológu hlavnej hrdinky v pozadí "Pachebel canon". Rovnakú skladbu použil režisér Jae-young Kwak aj vo filme Yeopgijeogin geunyeo (2001) v scéne, kde Gyeon-woo podáva ružu dievčaťu hrajúcemu túto skladbu na klavíri. (RigorMortis)

Reklama

Reklama