Reklama

Reklama

Austin Powers: Špionátor

  • Česko Špionátor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj této komedie začíná v podzemním bunkru dr. Zloducha v Las Vegas - sešli se tu největší zabijáci na světě, aby se poradili, jak zlikvidovat britského agenta a zároveň světově uznávaného fotografa Austina Powerse. Ten zatím s pomocí své spolupracovnice paní Kensingtonové prchá před šílenými davy svých obdivovatelek. Jeho dalším úkolem je akce v klubu, kde se údajně chystá řádit dr. Zloduch. Tomu se však podaří uniknout tak, že se nechá zmrazit, a zřejmě hodlá ve své činnosti pokračovat v budoucnosti. Austin se proto rozhodne ho následovat. Po třiceti letech jsou oživeni. Austinovi bude nadále asistovat dcera paní Kensingtonové, půvabná mladá Vanessa. Přestože mezi nimi není právě soulad, musejí vytvořit sehraný tým a zabránit oživlému Zloduchovi v jeho spádech... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Konečně parodie na Bondovky, která není vysloveně trapná a ve svém jádru obsahuje notnou porci originality. Mike Myers je příkladem zjevu, jenž zrovna k následování nevybízí, jako komik zastánce absolutního stylu a taky toho moderně fekalofilního. Ovšem to retro, které staví příběh do zvláštní roviny filmu sluší. Není nikterak přehnané, tudíž neubíjí. Ovšem ty hudební vložky mezi scénami trapností překypují a místo vložek kulturních, stávají se vložkami ze zboží drogistického a zachycují proudící nudu. Ovšem rozmanitost postav, již zmiňovaných kostýmů a taky přítomnost několika známých tváří dělá z běžné řadové komedie a retroparodie slušně koukatelné dílko. Krom trapných meziscének jest dalším mínusem ještě dost značné přehrávání gagů, tj. když se divák zasměje má scénárista tendenci v tom samém gagu pořád a pořád operovat až najednou pitvá. Pitvá divákovu trpělivost. Nejsou to čisté 4 hvězdičky, spíše tři a půl, z čehož ta půlka je právě za porci originality, která stojí na vzniku další známé filmové postavy. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack George S. Clinton: 1. The Magic Piper (Of Love) - Edwyn Collins [3:50] ,2. BBC - Ming Tea [2:06] ,3. Incense And Peppermints - Strawberry Alarm Clock [2:48] ,4. Carnival - The Cardigans [3:38] ,5. Mas Que Nada - Sergio Mendes & Brasil '66 [2:40] ,6. Female Of The Species - Space [3:09] ,7. You Showed Me - The Lightning Seeds [4:07] ,8. Soul Bossa Nova - Quincy Jones [2:45] ,9. These Days - Luxury [3:12] ,10. Austin's Theme - The James Taylor Quartet [3:39] ,11. I Touch Myself - The Divinyls [3:47] ,12. Call Me - The Mike Flowers Pops [2:52] ,13. The Look Of Love - Susanna Hoffs [3:45] ,14. What The World Needs Now Is Love - Burt Bacharach/The Posies [3:57] ,15. The Book Lovers - Broadcast [3:33] ,16. Austin Powers - Wondermints [2:46] ,17. The Shag-adelic Austin Powers Score Medley [4:49], ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechcem opakovať to, čo pri komentároch k ostatným dielom. Takže celá séria je kvalitatívne vzácne vyrovnaná (čiže čisto priemerná). Pri Špionátorovi som sa zasmial trikrát naplno a občas tak napol úsmevu. Mal by som od podobného prapodivného komerčného komediálneho produktu určenému čo najširším masám čakať viac? Ešte že tvorcovia aspoň chápu fakt, že každá komédia nad hodinu a pol začne nudiť. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Mam takovy pocit ze vsichni tady na databazi si hrajou na intelektualni veliciny, protoze hodnoceni perel jako je serie Austin powers je ostuda!!! Mike Myers balancuje na okraji propasti geniality a melam pada do trpanosti ale nikdy do ni nespadne, nebo jen kdyz chce! Jen tak mimochodem na imdb ma Austin 7/10 a 30 tisic hodnoceni coz hovori v muj dobry vkus:-) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+1* Před nedávném jsem viděl bláznivou komedii Barb a Star u jejíhož sledování se mě vybavil právě Austin Powers a tak jsem si ho musel zopakovat, jestli mi nezačal měknout mozek, že mě začaly bavit takové crazy věci. Naštěstí se mi potvrdilo, že tohle je opravdu jiné – poněkud zatuchlejší kafé, které se s výše uvedeným filmem nedá srovnávat – aspoň v mých očích. Styl humoru Špionátora mi už tak nesedl a ani jsem se moc nebavil. Nemůžu však říct, že bych se vůbec nezasmál, ale spíš jsem si tu užíval hypísáckou stylizaci a narážky proti prudérnímu dnešku. Vlastně je to taková parodie na Jamese Bonda viděná očima Mike Myerse. Přesto mě to neodradilo a ještě jsem si k diváckému zážitku přidal i druhý díl. Což byl ještě větší úlet, ale tady se vařilo už jen ze „slávy“ staršího bratříčka. Nic proti ničemu a asi je dost diváků, co na podobných kouscích ujíždějí. Já se k nim rozhodně nepřidám a abych ukázal své dobré srdce, tak ani jeden nedostane odpad ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • Postavy "General Borchevsky" a "Commander Gilmore" jsou pojmenováni podle dvou hokejistů z týmu Toronto Maple Leafs a podle Myersových psů. (PußyMagnet)
  • Časopis Premiere hodnotil tento film jako jednu z "The 50 Greatest Comedies Of All Time" v roce 2006. (PußyMagnet)
  • Zlý a boty házející "Random Task" je založen na charakteru "Oddjob" z filmu Goldfinger (1964). (PußyMagnet)

Související novinky

Reklama

Reklama