Reklama

Reklama

Austin Powers: Špionátor

  • Česko Špionátor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj této komedie začíná v podzemním bunkru dr. Zloducha v Las Vegas - sešli se tu největší zabijáci na světě, aby se poradili, jak zlikvidovat britského agenta a zároveň světově uznávaného fotografa Austina Powerse. Ten zatím s pomocí své spolupracovnice paní Kensingtonové prchá před šílenými davy svých obdivovatelek. Jeho dalším úkolem je akce v klubu, kde se údajně chystá řádit dr. Zloduch. Tomu se však podaří uniknout tak, že se nechá zmrazit, a zřejmě hodlá ve své činnosti pokračovat v budoucnosti. Austin se proto rozhodne ho následovat. Po třiceti letech jsou oživeni. Austinovi bude nadále asistovat dcera paní Kensingtonové, půvabná mladá Vanessa. Přestože mezi nimi není právě soulad, musejí vytvořit sehraný tým a zabránit oživlému Zloduchovi v jeho spádech... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mike Myers naprosto žije s tou rolí. to co předvádí na plátně se jen tak nevidí a hlášky padaj jedna za druhou. Každý herec se přesně ke své postavě náramně hodí ať už je to Dr. Zloduch nebo jeho syn. Příběh je tak trochu klišovitý ale to nevadí pač jde hlavně o legraci, která zalepí i některé nudné pasáže ve filmu. Teda co to řikám nudné scény....no ono jich tam stejnak ani moc není. Dal bych 5 * ale občas mi to přijde až příliš klišovité a bláznivé například u Dr. Zloducha, který by mohl dostat i cenu za největšího magora na Zemi. --- Oh, behave! Yeah Baby, Yeah! Suck My Mojo! ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal daleko větší odvaz, daleko šílenější komedii, než jaká doopravdy byla. Mé očekávání sice bylo zklámáno, ale přesto to nebylo špatný, jen jsem postrádal víc humoru. Pár hlášek za to stálo: "Ukaž svýmu hovnu kdo je šéf" nebo "Pardon, to bylo jenom moje jídlo, co se na hladině vzhlídlo. Tak nás hezky pozdravilo a zas dolů vyrazilo." ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Určitě ne první zhlédnutí] Dnes již komediální klasika, která je sice hluboce zakořeněna v 90. letech, ale dnes, téměř po dvaceti letech od premiéry, můžeme říci, že Mike Myers vytvořil hned několik legendárních vtípků, které tu s námi budou opravdu na hodně dlouho. Ať na sérii nadáváte jako na lacinou, nevkusnou komedii, která nejde pro prd-vtip daleko, rozhodně není lehké ji nepřehlédnout. 65 % ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dovolte mi, abych vám představil……… sám sebe! Druhý a třetí díl Austina Powerse mě velice bavil, skoro jsem se styděl jak moc. Díl první je v mých očích znevýhodněn tím, že jsem jej viděl až jako poslední. V opačném případě bych jistě mnohé vtipy, i celkové pojetí snímku, považoval za originálnější. Parodie roztomile přiblblých bondovek, 60. let a filmů o megalomanských padouších vůbec je… roztomile přiblblá. Například, když během telefonátu vidíme rovnou osm obrazů, přičemž většina z nich ukazuje pouze předměty, které jeden z telefonujících vyjmenovává. Nezvyklá pozornost je rovněž věnována jinak přehlíženým zabitým strážným („tvého otčína přejel parní válec“). Fajne, a podobných blbinek je zde spousta, zcela jsem sice nechápal smysl hudebních předělů, ale do celkového ladění to výborně zapadalo. Špionátor hýří všemi možnými barvami, až jde hlava kolem, hýří krásnými ženštinami (Hurleyová je zde jenom pro dobrý dojem, ale natáčení si očividně užívala) a tu více, tu méně zdařilými vtípky. Šikovně si pohrává s trapností (zde by se měli inspirovat dramaturgové Českého lva!), i opakovaný vtip si udržuje svou vtipnost („doplňování“ různých intimních partií těla) a několik pasáží je natolik zdařilých, že jsem si přál, aby film nikdy neskončil („Margaret Thatcherová nahá v chladném počasí, Margaret Thatcherová nahá v chladném počasí…“). A navíc skvělá muzika…, ale nedá se nic dělat, dvojka a trojka mě každá zvlášť bavily o chloupek více. O chloupek. 70% Zajímavé komentáře: Djkoma, Superpero, Spectre ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

V mládi jsem tohoto špióna sledoval s velkou chutí, teď při opakovaném sledování už tak nadšený nejsem, stále se jedná o vydařenou parodii na Bondovky se spoustou odkazů na tuto špiónskou sérii, avšak sexismus a vyšinutost Powerse je velice otravná, jakož i některé velmi pokleslé vtípky. Příběh je ale na parodii zdařilý, Hurley krásná, Dr. Zloduch a jeho impérium vydařené. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • Postavy "General Borchevsky" a "Commander Gilmore" jsou pojmenováni podle dvou hokejistů z týmu Toronto Maple Leafs a podle Myersových psů. (PußyMagnet)
  • Ve scéně s vanou nabídne Alotta Fagina Austinovi saké, a řekne: "In Japan, men come first and women come second." Jedná se o odkaz na bondovku You Only Live Twice (1967). (PußyMagnet)

Související novinky

Reklama

Reklama