Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (306)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Opět výborný Cronenberg tentokráte v mysteriózním light thrilleru, který tutově zaujme hned od začátku a nepustí až do svého ne příliš výrazného finále. Přesvědčivě hrající Walken se probere po těžké autonehodě z petiletého komatu, aby zjistil, že o spoustu věcí přišel, ale jednu velmi podivnou schopnost také získal. Víc neprozradím, mrkněte na to, tohle zaručeně pobaví. 85% a doporučení jako klidovečku... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kdyby jen Christopher Walken věděl, že když jakožto učitel v Mrtvé zóně pronese repliku o jezdci z Ospalé díry, že v tom filmu bude jednou hrát. Zní to poněkud mysticky, ale skutečně - v Mrtvé zóně, filmu podle Stephena Kinga z roku 1983, hraje Christopher Walken učitele a zadá žákům naučit se něco o jezdci z legendy o Ospalé díře. A v roce 1999 si tohoto jezdce v také hororu Ospalá díra zahraje... V tomto filmu vlastně také přijde svým způsobem o hlavu - po autonehodě upadne do kómatu, a když se po pěti letech probudí, zjistí, že jeho dívka se provdala, má dítě a on sám rozumí řeči zvířat. Tedy, co to plácám? Že vidí do budoucnosti. Nejprve takto zachrání dítě zdravotní sestry, pak pomáhá policistům, aby se posléze musel vyrovnat s daleko větším úkolem.  Režisér David Cronenberg nechává film překvapivě plynout v klidu, bez excesů a extempore, na něž jsme u něho zvyklí, jen občas tlačí na pilu u „milostných" scén, jako by chudák nevěděl, jak takový polibek na rozloučenou vypadá a násilně ho dojí ještě tunami deště. Celkově film není špatný, patří pořád k těm lepším řekněme hororovým snímkům (i když jde spíše o thriller s jemným nadpřirozeným prvkem), ale přece jen nedokáže vzbudit emoce, ono volně plynoucí tempo a na druhé straně určitá režijní ležérnost "jen" sice kvalitně řemeslně, ale jen odvypráví historku, jaké se vyprávějí u krbu v zimě po půlnoci se skleničkou něčeho zaručeně alkoholického v ruce. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tenhle Cronenbergův snímek podle literární předlohy Stephena Kinga sice rád řadím mezi horory, ale nemám ho rád proto, že by byl nějak extra strašidelný či krvavý (to vůbec ne), nýbrž proto, že má přímo dokonalou atmosféru a vynikající příběh podtržený velmi upřímnými hereckými výkony sympaťáka Christophera Walkena a krásky Brooke Adamsové. Zbytek obsazení je samozřejmě také kvalitní, netřeba podrobně rozebírat. Pro Davida Cronenberga je to snímek tak trochu netypický, i když nese charakteristické režisérovy znaky. David se v tomto případě trochu krotil a odpočinul si od vybuchujících hlav, cákanců krve a cárů masa. Dokázal zde ale opět navodit svou skvělou depresivní a tajemnou atmosféru, která nás filmem doprovází od samotného začátku až do úplného konce. Těžko říct, proč zrovna Mrtvá zóna patří mezi mé nejoblíbenější snímky. Vidím v ní prostě emocionální hloubku, kterou jí režisér dokázal vtisknout. To se mi na ní moc líbí. V každém případě musím ještě vyzdvihnout krásný soundtrack Michaela Kamena, což je zároveň největším důvodem, proč toho muže mám mezi nejoblíbenějšími skladateli filmové hudby. Tenhle snímek si zkrátka velmi rád pouštím a závěr mě vždy dokáže dojmout. Mrtvá zóna sice asi každého nenadchne tak, jako mě, ale stejně stojí za vidění. Klobouk dolů vážení, tohle je pecka, kterou každému můžu jen a jen doporučit. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý thriller stavějíci především na vynikajících hereckých výkonech a skvělé režii. Cronenbergova strohost příběhu sedne, stejně jako překvapivě klidné a nekrvavé pojetí, které u tohoto režiséra rozhodně nebývá zvykem. Jenom se mi moc nelíbilo, že první zápletka je vyřešena kolem poloviny a pak se jede nanovo, čehož důsledkem působí snímek jakkoli, jen ne nerozbitně a celistvě. Horror movie of the year ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Převody románů Stephena Kinga na filmové plátno je věc dosti ošidná, někdy se to moc nepovede. Tohle je naštěstí ten opačný případ, s provedením Davida Cronenberga jsem spokojena, samozřejmě s ohledem na rok vzniku (mimochodem zajímavé je, že synek Rogera Stuarta měl již v té době doma v pokojíčku stolní počítač, zatímco tady jsme si o počítačích ještě léta za dlouhých zimních večerů pouze vyprávěli). ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • „Dead Zone“ byl jeden z prvních románů Stephena Kinga, který umístil do městečka Castle Rock, kde se posléze odehrával děj zfilmovaných románů „Stand by Me“, „Cujo“, „The Dark Half“ a „Needful Things“. (Othello)
  • Snímka vznikla podľa cca 400 stranového románu Stephena Kinga "The Dead Zone" z roku 1979. (tron)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno