Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (306)

RHK 

všechny recenze uživatele

Výborný Cronenbergův mysteriózní thriller s trošku pokaženým koncem. Hlavnímu hrdinovi, člověku po překonaném kómatu schopnému předpovídat budoucnost, představovanému Christopherem Walkenem, bych uvěřil i svoji vlastní budoucnost. Začínám mít Walkena v oblibě, ukázal se skvěle i v Pravdivé romanci a v dalších filmech. Film je nejlepší tak do tří čtvrtin, následné odhalení tragické budoucnosti politika a řešení tohoto problému už tolik nefungovalo, film zde ve svém vyvrcholení paradoxně ztratil napětí a pointa tak trochu vyšuměla. Přesto jde o nadprůměr - díky Cronenbergovi, Walkenovi a scénáři dle Stephena Kinga. Trailer: http://www.sms.cz/film/mrtva_zona-1983/ukazka ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

No... proti fantastické knižní předloze je film dost chudobný (očesaný), chybí v něm ta pořádná porce napětí a vynikající psychologie postav, přesto jde o jednu z lepších adaptací Kingových románů. Především Christopher Walken se své role zhostil výborně (nebo má prostě jen takové zvláštní charisma). 71% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět, skvělý Walken, slušná atmosféra,ale bohužel i pomalejší tempo. Ve filmu se prakticky nestane nic,co by mě překvapilo,nadchlo či potěšilo. Film pomalu plyne až do konce a je to škoda. Cronenberg se při tomhle filmu držel na uzdě, jelikož zde se jeho zvrhlá a nejsilnější stránka neobjevila. 65% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Věrná knižní adaptace, klasické budování mysteriózního dramatu - na Cronenberga možná až nezvykle civilní a přístupné. Ano, Mrtvá zóna je příjemný a hladce fungující snímeček, k němuž teoreticky nemám vážnějších výtek, jenže v praxi nejsem ani ničím vysloveně nadšen. Walken svou roli prožívá dobře a nebýt lehce sebeparodických zvuků při jeho vizích, snáze bych mu uvěřil. Atmosféra ujde, film nenudí, ale potenciál cítím větší. Záporák je možná až příliš typická karikatura zlé duše za širokým úsměvem, ale jinak prostě dobré, byť pro mě nikterak silné či zapamatování hodné. 6/10 ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi líbilo. Jsou tu sice znát začátky Davida Cronenberga, ale díky zajímavý a kvalitně poutavý Kingový předloze či režijní schopnosti Davida vůbec nenudí. Mé vtáhnutí do děje neustále nabíralo na obrátkách už od prvních minut, po půl hodině jsem vůbec nevnímal realitu a toho si já velice cením. Christopher Walken mě opět potěšil svým výkonem. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Báseň, kterou čte Johnny na konci filmu, je "The Raven" od Edgara Allana Poa. (Chatterer)
  • Ve scéně z 2. světové války mluví civilisté polsky. (Othello)
  • Michael Kamen skládal hudbu k tomuto filmu v Londýně a původně u sebe doma na klavír. Kvůli tomu mu přišlo několik žádostí od sousedů, zdali by nemohl v noci přestat hrát, protože prý měli noční můry. (Othello)

Reklama

Reklama