Reklama

Reklama

Konec rozkvětu

  • USA Prime Cut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zkušený vymahač dluhů Nick Devlin dostane od svého mafiánského zaměstnavatele speciální úkol: přivést k rozumu kansaského dobytkáře jménem Mary Ann. Potíž je v tom, že bezskrupulózní Mary Ann se dosud brutálně zbavil každého, kdo mu skřížil cestu. Jeho nepřátelé končí jako součást mletého masa či náplň párků. Dobytkář zároveň obchoduje se zotročenými a zdrogovanými mladými ženami, které získává z malého soukromého sirotčince. Nickovi a jeho pomocníkům se rozhodně nehodlá podřídit. A tak se mezi gangstery brzy rozpoutá válka, jaká tu zřejmě neměla obdobu od dob Divokého západu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

seeker23 

všechny recenze uživatele

Mezi exploatací a dramatem visící akční krimi (přičemž k obojímu má dost daleko), která nabídne pohled mezi jižanské burany v jiném žánru, než na který jsme zvyklí. Oproti vidláckým mučitelům ze snímků typu Texas Chainsaw Massacre či Deliverance, kteří by si zgustli na nebohýchˇpřivandrovalcích z "civilizovaného" městského prostředí, jsou tu síly venkov vs. město vyrovnané a na půdorysu zápletky Lee Marvin proti bandě buranů tu a tam mezi drsnými hláškami a ještě drsnější a přímočařejší akcí probleskne i něco víc. A není to jen podmanivý úsměv mladé Sissy Spacek... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Zase jedna taková syrová a surová 70's záležitost, která je plná krve, střílení a nějakejch těch nahotinek. Nutno dodat, že v tomhle období se natočily mraky filmů podobnýho ražení, takže konkurence je velká. Prime cut bych zařadil spíš do průměru. Mělo to určitě našlápnuto k vyššímu hodnocení, ale někdy v půlce přišla taková stupidní honička s kombajnem v obilí zakončená tim, že ten kombajn schramstnul celýho Cadillaca. Víťa Kubánek z Plechový kavalérie by asi zblednul závistí. To už skoro začalo zavánět nějakou parodií. Zachraňuje to střílečka v závěru. Jinak Lee Marvin i Gene Hackman maj na kontě rozhodně lepší filmy. Za vidění stojí debutující Sissy Špaček. 60% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Libová sedmdesátková stará škola s řadou pamětihodných scén (úvod na jatkách, trh s děvčaty ve stodole, útěk před kombajnem, který mi připomněl útěk před dvouplošníkem v Na sever severozápadní linkou, hrst nikláků), drsných hlášek a akce. Lee Marvin po Point Blank opět za minimalistického ultradrsňáka, kterému věříte, že si poradí s každým problémem, Gene Hackman je opravdu velký problém (skvělá scéna jak se rve se svým bratrem) a křehoučká, mongoloidně krásná Sissy Spacek lítá mezi nimi. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Michael Ritchie nakrútil v roku 1972 aj výborného Kandidáta a akoby sa naňho sústredil o niečo viac ako na Prime Cut. Čo neznamená, že by bola réžia odfláknutá, to ani náhodou, viď obe scény v poliach. Prím hrajú obaja hlavní herci, Marvin vo svojej klasickej úlohe mlčanlivého sympaťáka na hrane zákona a Hackman zase neklasicky veľmi nepríjemného a atypického záporáka. Takto sme vidiek v americkom filme asi ešte dovtedy nevideli, kadejaké kšefty redneckov a kovbojov neprekvapia, ale obchod s drogami a bielym mäsom už áno. Akoby tu chýbalo zopár scén, Postava Sissy Spacek stačí k očiste od drog jedna večera a Marvinov úsmev a aj cesta k výbornému finále v stodole mohla byť lepšie vydláždená. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Když se sešli na jednom place dva tvrďáci jako je Lee Marvin a Gene Hackman, nemohlo to dopadnout katastrofálně. Hned úvodní scéna v masokombinátu byla natolik syrová, že diváka navnadila do sledování zbylých minut. Perfektní byl též útěk z jarmarku přes les do obilného pole. V některých pasážích mi film připomínal svým pojetím až Peckinpahovské násilnosti. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno