Reklama

Reklama

Ďábelská lest

  • USA Diabolique (více)
Trailer

Obsahy(1)

V prestižní chlapecké škole vládne nekompromisně a tvrdě ředitel Guy Baran. Jeho drsnému drilu se neochotně podrobuje i jeho manželka Mia a milenka Nicol. Oběma však jednoho dne dojde trpělivost a rozhodnou se despotického Guya zavraždit. I přes komplikace při vraždě a ukrývaní mrtvoly se zdá být vše v pořádku až do chvíle, kdy zjistí, že mrtvola záhadně zmizela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

hladass 

všechny recenze uživatele

Slabý remake už tak průměrných a přeceněnovaných Ďábelských žen... Jediný důvod, proč má význam se na tenhle kus podívat, je opravdu slušné, zejména ženské herecké obsazení, které však nic moc nepředvede (samozřejmě kromě Kathy Bates) a sem tam slušná atmosféra... Jinak je film předvídatelný až běda, zbytečně natahovaný a nudný... Za mě osobně ztráta času a tak trochu zbytečný film... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Sharon Stone a Isabelle Adjani jako milenka a manželka, které spojí síly , aby se zbavili svého despotického milence/ manžela Chazze Palminteriho, což je můj oblíbený představitel drsných italomafiózů. ( jeho film Příběh z Bronxu je jeden z mých nejoblíbenějších). Obsazení, námět a trailer slibovali bohužel daleko víc, než jsem jako divák dostal. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pokud znáte originál z roku 1955, je celkem zbytečný na tenhle remake koukat. Všechny ty překvapení a záhady, kam se ztratila mrtvola, už budete stejně znát. Tady se tvůrci pokusili akorát "vylepšit" závěr. Takže ve chvíli, kdy originál končí, se to tady ještě trochu zamotá a film dopadne tak trochu jinak. A podle mě to je změna k horšímu. Ten originální konec se mi líbil víc. Přesto oba filmy hodnotim stejně. Remake mi přišel přecejenom o něco svižnější. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Od oné osudové události přesně víte, na koho že budu nalíčena ta "ďábelská lest", což je škoda. Nejvíce mě štvala postava Isabelle Adjani, ta její naivita, odevzdanost a slabost. Přesto to není tak hrozné, jak recenze možná naznačují. Hudební terminologií bych to označil jako předskokana Nebezpečným hrám. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Původní francouzská verze z roku 1955 je výrazně lepší. Tento remake byl sice obohacený o lesbické prvky, ale z poctivého francouzského policisty ve výslužbě, který byl jako vystřižený z nějaké detektivky, udělali policistku v invalidním důchodu. Také trochu opentlili konec ve snaze, aby byl dramatičtější, ale spíše to jenom pokazili. Tak to dopadá, když si někdo na původním dobrém příběhu chce přihřát svoji polívčičku. Co takhle vymyslet vlastní příběh? Jenže to nám moc nejde, že? Chechik a Roos by za tohle měli jít stát na hanbu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Producent James G. Robinson odešel od projektu v době, kdy Sharon Stone odmítla natočit scénu, kde měla být nahá. (Terva)
  • Film byl natočen podle knihy „Celle qui n'était plus“ (1952) Pierra Boileaua a Thomase Narcejaca. (Terva)

Reklama

Reklama