Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// +Jackson v hlavní roli, soundtrack, náboj, příběh, děj -budu upřímný, moc záporů mě nenapadá, snad jen žánr, ale o tom se rozepíšu dál/// Tomuto filmu jsem se dlouhou dobu vyhýbal. Důvod je prostý. Sportovní filmy patří až na samotný konec mého potravinového řetězce a tudíž je vůbec nežeru. Ono se totiž hodí, aby jste alespoň trošku danému sportu rozuměli a aby vás zároveň bavil i příběh a osudy postav. V tomto filmu se právě toho podstatného dočkáte a to měrou vrchovatou. Probíhající zápasy mají jiskru a jsou zajímavé, samotné postavy potom mají co říct. Jsou přehledné, každý má svůj příběh a do toho hlavního je spojuje coach Carter v podaní skvělého Samuela L. Jacksona. S výsledkem jsem nesmírně spokojen a o to víc, že jsem takový filmový zážitek nečekal. Uvěřitelné a upřímné sportovní drama./// Celkem 82%/// ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po The Longest Yard je tu ďalší film z produkcie Mtv. Americký futbal vo väznici so Sandlerom vystriedal basketbal na strednej škole so Samuel L. Jacksonom. A je to tu – Jackson je o dosť kvalitnejší herec ako Sandler, film má prepracovanejší scenár obohatený o život hráčov aj samotného trénera, tréningy sú drsné, možno tý čierny nie sú namakaní len tak pre nič za nič, cool zábery sú reálnejšie – zápasy majú svoje grády, tempo stúpa spolu so záverečnými sekundamy zápasu, bohužiaľ celkové tempo filmu nie. Ešte by som mu vytkol možno trošku jeho dĺžku, preto za 4*. ()

Reklama

cervajzik 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson hraje velmi dobře neústupného kouče, který se snaží ukázat mladým klukům, že v životě jde o víc než jen o basketbal. Basketbalové zápasy jsou natočeny skvěle, líbily se mi, přestože se nejedná o sport, který mám zrovna dvakrát rád. Místy je film až příliš předvídatelný, avšak tomu se zřejmě nelze úplně vyhnout u těchto filmů. Škoda pár momentů, ve kterých se film snaží až příliš hrát na city. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

To si takhle jeden pán řekl, že natočí nějaký film....... Povídá.. "Nemělo by to být zbytečně zamotané, ale musí to lidi zasáhnout uvnitř. V srdci. A do jakýho prostředí to zasadím? Ježiš, co tam ti černoši dělajíí??? Oni snad..berou drogy aaa jdou hrát basketbal jako by se nechumelilo. Takhle to nenechám! Snímek bude o černoších, kteří hrají basketbal ale drogy tam budou jen trochu, takových snímků je už hodně. A ještě budou kašlat na učení. No joo, ale chce to tam dát nějakou dospělou osobu.. Jasněě. Trenér basketbalistů. A ten je bude trénovat a zároveň to bude člověk hodný uznání, který chce pro své kluky jen to nejlepší.. VZDĚLÁNÍ.. skvělý nápad. A jak toho kouče pojmenuju. Hele já jsem taky člověk hodný uznání. Jaká náhoda. Bude to Carter. Kouč Carter. A hele máme i název. A bude to černoch aby k němu ti klucíí z basketu vzhlíželi". No jo, ale mohlo by to mít rasistickej podtext. Musím tam dát i bělocha. Tak to bude jeden z basketbalistů. Skvělý." .......A ten pán ten film skutečně natočil. A ohromně se mu to povedlo. A dokonce i ten pán, co hrál toho trenéra byl přesvědčivý. Celý snímek se povedl na výbornou. 95% ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

what the fuck???what the fuck???79%????WHAT THE FUCK,FUCK,FUCK!!!????asi se smíchy poseru,sestra v akci smíchaná s nebezpečnými myšlenkami,okořeněná stupidním scénářem a trapnými a nechutnými nesmysli.tohle hodnocení je vážně trapný,zase se mi che zvracet!koho vůbec zajímá nějakej debilní basket a posraný americký studenti?chudáčci z ghette se blbě učej a maj smůlu,že sou všude gangy!!!tak ať všichni chcípnou s crackem v nose a neotravujou na filmovym plátně.hned po drsnym shaftu,nejhorší jacksonův film.U proslovu lehce nechutně chlupatého mexického albínka ke kouči Cártrovi mi skoro stvrdnul,ale žaludek a poblil sem si ovladač vod televize.Patetická americká sračka,plná podělaných klišé a vy tomu namrdáte 80%? děte se fakt už všichni vysrat znalci. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Ken Carter, podle kterého je film natočen, byl každý den přítomný při natáčení jako konzultant. Řekl, že ho Samuel L. Jackson ztvárnil s 98,5% přesností. (ArsenalEagle)
  • Když opravdový Ken Carter viděl film, tak řekl, že basketbalové scény vypadají neuvěřitelně reálně. (ArsenalEagle)
  • Samuel L. Jackson získal od Národní sdružení pro herce černé barvy pleti cenu Image 2005 v kategorii nejlepší herec. (Terva)

Reklama

Reklama