Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasika. Mužstvo prohrávajících loserů převezme nový kouč, podrobí je drilu, vštípí jim týmového ducha a náhle začne zázračná šňůra bez porážek. Potud nic nového pod sluncem. Změna oproti podobným filmům přichází ve chvíli, kdy se kouč rozhodne zavřít tělocvičnu potéi, kdy zjistí, že má jeho vítězně naladěné mužstvo špatný prospěch. Je podroben ostré kritice jak ze strany pedagogů, tak ze strany rodičů a dojde i na nějáký ten šutřík v okně. Ale jak už to tak bývá....... Mě tenhle film hodně připomínal vynikající záležitost Hráči z Indiany s Genem Hackmanem. Jenže zatímco s Hackmanem to táhl Dennis Hopper a zaskvěli se i další, vesměs neznámí, herci, tak tady tu tíhu nese Samuel L. Jackson sám a je to sakra znát. Zbylý herecký ansábl je tam jenom do počtu a představitelé týmu jsou do jednoho příšerní, nehledě na to, že jejich postavy mi připadají poněkud nedokreslené. A to už ani nemluvím o to černošském slangu, který mi leze nebetyčně na nervy. Na druhou stranu oceňuji tréninky a perfektně vyvedené zápasy s naučenými signály - je vidět, že pan režisér basketbalu rozumí. Každopádně to mohlo být mnohem lepší. 60% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

To, že je film podľa skutočnej události a obohatený o sociálny rozmer je čiasročna náplasť na klišoidne rozprávaný príbeh, kde sa nešetrí tradičnými slzopudmi a spomalenými zábermi (hlavne škoda toho konca, ale hispánskemu gangstrovi Shakespeara proste neuverím). Kultúra sociálne deformovaných štvrtí USA tak ako je mi cudzia, tak je pre mňa zaujímavá a tento výlet bol celkom fajn (a to basket vážne nemusím). ()

Reklama

Falcor 

všechny recenze uživatele

Abych neopakoval napsané, tak komentáře pod nicky FAYE a HAD6 vystihují podstatu filmu, přečti si je...ale moment, moment, ještě počkej. Kdybych Tě chtěl odkázat jen na ostatní, to bych snad ani nepsal. Takže bych měl něco doplnit. Ale co? Vždyť jde o standardně natočený snímek, k basketu mám daleko (i k obroučce koše, ať skáču jak skáču), pěknou černošku z chudinské čtvrti bych asi taky za manželku nechtěl a k US filmům o školním systému již nasadil vysokou laťku Poitier v "Panu učiteli s láskou" (i když L. Jackson zde hrál mooc dobře, jak už to je u něho dobrým zvykem). Kdybych tento týden neměl přikázaný klid na lůžku (a před lůžkem stroj na koukání), tento snímek bych odsunul na "neurčito" a ani by mi to nevadilo. Protože jediný dojem z něj přetrval ten, že je to podle skutečné události, což vždy (zatím) zabírá. Ale ruku na srdce: Kolik podobných a důležitějších událostí, hodných zapamatování, se odehrává v Tvém reálném okolí? Hvězdičkuješ svůj život?... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden zo športových filmov, ktoré majú veľký potenciál a najmä ho využijú, poviete si, čo už sa dá len na filme zo športovej tematiky vidieť nového?! A dá, a veľa! Najmä, keď hrá Samuel, môj obľúbenec. Skvelá atmosféra a najmä prekvapivá hudba (pochopíte prečo), príbeh obohraný, no pointa záveru a filmu skvelá! 80%. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Sportovní pohádku o týmu outsiderů, které nový trenér s neobvyklými metodami vytáhne ze dna až k zápasu o titul, každý viděl mnohokrát, protože podle této šablony jsou natáčeny snad všechny sportovní filmy. Nejde tedy o to co, ale jak. A v případě trenéra Cartera jde o mimořádně povedené jak. Skvělý Samuel L. Jackson, bravurně zvládající svou roli i své filmové svěřence, drama sršící energií i emocemi, kterému nechybí výrazné a platné poselství. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Film je založen na skutečném příběhu trenéra Kena Cartera. (KucC)
  • Channing Tatum nikdy nehrál basketbal, takže měl speciální trenéry, aby dokázal s ostatními udržet tempo. (viperblade)
  • Timo Cruz (Rick Gonzalez) nosí bundu od značky Rocawear. Táto značka bola založená v tom istom roku, v ktorom sa film odohráva, a teda 1999. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno