Reklama

Reklama

Zdrcující drama, jehož kořeny jsou ve skutečném životě. Překvapující pohled přímo do noční můry každého z nás. The Day After - Den po nukleární katastrofě... Jen střípky naděje uprostřed radioaktivního pekla. Drama lidí, kteří přežili atomový výbuch, napínavý pohled na sebezničení, které není možno ignorovat. Den poté - poslední dějství života na planetě Zemi. (ATTACK FILM VIDEO)

(více)

Recenze (252)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Zatraceně. Tak trochu scifárna, ale tak napínavá a realistická, že mě s toho mrazilo. Vypukla třetí světová válka, když Sověti napadli Západní Německo. Poté jsou odpáleny řízené střely, které míří jak do USSR, tak do USA. Příběh se odehrává v okolí Kansas City, kde měli Američané odpalovací základny těchto střel a sleduje osudy několika lidí. Všechny ty zprávy nenechávají lidi v klidu, ta bezmocnost, pak panika. A pak to příjde. Bum. A další a další. Kansas City už není. Poté je to o tom, jak se lidé snaží zachránit - je to o naději. Ve druhé půlce tempo trošičku upadá, ale pořád to má takový zvláštní náboj. Ke konci filmu jsou k vidění opravdu drastické záběry lidí. Tento film rozhodně stojí za zhlédnutí a přejme si, aby se to nikdy nestalo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pôsobivo spracovaný film, predkladajúci divákovi víziu atomového holokaustu na Zemi. Konflikt svetových mocností, ktoré vlastnia jadrový arzenál, môže vypadať presne takto. Ja len dúfam, že si to nikdy neoverím v reálnom živote. Keď začnú vybuchovať atómové bomby je koniec všetkému. A pre tých čo prežijú bude "deň potom" len beznádejným peklom. To je posolstvo tohto film. Peace! **** ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale mě se to nelíbilo. Je sice moc hezké, že nám tvůrci dokázali přiblížit celý ten proces jaderné války celkem důvěryhodně, ale to dokáže i leckterý hraný dokument, trvající necelou hodinu. Tohle bylo zdlouhavé, nudné drama, se špatně napsanými postavami a mizerným scénářem. Dalo se to natočit mnohem lépe. 30% ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Jako canakja - je to dobrý, ale smůla pro film, že jsem dřív viděl tematicky stejně zaměřená, ale mnohem mnohem působivější, "Vlákna". Ten jeden speciální trik spíš pobaví, ale o to tu vůbec nejde - jde o lidi, ale jak se situace po výbuších trochu "uklidní", je Meyer přistižen s dechem u konce a jazykem vyplazeným na vestě... i tak ale zajímavej a poučnej počin. Albert Einstein řekl, že neví, čím se bude bojovat ve Třetí světový válce, ale ve Čtvrté to budou klacky a kameny ... to celkem stojí za uvážení. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně depresivní a sugestivní film. Pokud trpíte utkvělou představou konce světa nebo se obáváte jaderný války, tak na to radši vůbec nekoukejte. Pokud máte blbou náladu, tenhle film vám jí nezvedne. Musíme jenom doufat, že v reálu se to nestane a pokud ano, tak věřím, že by to bylo nějak takhle.85% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (27)

  • Film bol skrátený z pôvodných troch hodín na dve, čo spôsobilo vyradenie niekoľkých plánovaných scén so špeciálnymi efektmi. (Arsenal83)
  • Film sa odohráva najmä v meste Lawrence v Kansase, ktoré si scenáristi vybrali, aby ukázali ničivý dopad jadrovej vojny na všetkých a na všetko. Je zaujímavé, že počas studenej vojny sa verilo, že Lawrence bude jedným z mála miest, ktorých sa vojna úplne nedotkne, a to vďaka svojej polohe blízko samotného geografického stredu Spojených štátov. (Arsenal83)
  • Sovětský velvyslanec se jmenuje Anatoli Kuragin, stejně jako postava z knihy Válka a mír Lva Nikolajeviče Tolstoje. (HellFire)

Reklama

Reklama