Reklama

Reklama

Království ohně

  • USA Reign of Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V dnešním Londýně pozoruje dvanáctiletý chlapec svoji matku, stavební inženýrku, jak neúmyslně probudí ze spánku trvajícího staletí obrovského oheň chrlícího draka. O dvacet let později je náš svět těmito obludami a jejich mláďaty zamořen a téměř zničen. Vrchní požárník Quinn (Christian Bale) má za úkol toto nebezpečí odvrátit a udržet malou komunitu při životě. Do jejich středu přijde Američan Van Zan který tvrdí, že ví, jak tyto obludy zabít a jak zachránit lidstvo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

monolog 

všechny recenze uživatele

je to blbý, modrošedý, fousatý (ne humor), nudný a dlouhý. navíc teorie o možném vyhubení draků je taková kravina, že mě málem omylo. navíc ty souboje s draky v letu jsou ještě větší hovadina. drsnost McConaugheyho jedrsná, naivnost Balea je naivní, pokus o smyslnost Scorupsové je pokusná. rozhodně to mohlo dopadnout mnohem hůř, což ale není žádná lichotka. tenhle film bych klidně oželel. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hodnocení vesměs mizerné, mně se ale v rámci béčkových filmů o dracích film opravdu líbil. Dokonce i draci byli hezky udělaní ( ILM to není, ale ti se také vždy nevytáhnou, jak by mohli). Celková atmosféra postapokalyptického světa měla svůj půvab a ruiny s ohněm ji pěkně doplňovaly. Rozhodně nesrovnatelné s příšernou Dračí bouří a podobnými slátaninami...A závěrem - když se dívám na levný film, jehož účelem je bavit, nehledám hned chyby, abych je pak mohl vykřikovat do světa. Jako kdyby autobus v dálce v LOTRovi odsunul film hned do odpadu.... ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Tvůrci sebevědomě prohlašovali, že půjde o hit letní sezóny. Přitom jde o ubohé, umorousané béčko, které ničím nezaujme, nepobaví a ani těch digitálních draků si moc neužijete. Nejhorší je, že se tenhle film bere moc vážně, chybí tu nadhled, naopak nechybí dlouhé pohledy, vroucná objetí a "hlubokomyslné" proklamace. Děsná nuda a velký propadák. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Originální, leč zoufale zabitý 60ti milionový post-apokalyptický akčňák, který mohl být při troše snahy klidně druhým VODNÍM SVĚTEM. Pamatuju, jak jsem četl dlouho před uvedením snímku jeho premisu v Cinemě a byl jsem z ní absolutně uchvácený. Spojení draků a těžké techniky slibovalo spolu s příjemným obsazením a solidním rozpočtem minimálně slušnou zábavu, ale to by nesměl být scénář tak odfláknutý a na režisérskou stoličku by nesměl usednout sterilní televizák Rob Bowman, který nemá o napětí a akci ani páru. Plochý scénář šedivý jako draky spálená krajina, slabé dialogy, žádné hlášky, nezajímavé akční scény, vlekoucí se vypravěčské tempo a žádný smysl pro humor. Baleova sucharská postava je místy až iritující a její jediný přínos je, že vedle ní vynikne výborný fanatický Achab Matthew McConaughey. Pokud jste viděli ELEKTRU, Bowmanův následující počin, ani se trestuhodné nedotaženosti KRÁLOVSTVÍ OHNĚ nebudete moc divit. Možná ho naopak ještě zpětně doceníte. Dvě hvězdičky za slibný námět a zdařilou výpravu. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Ježišmárja,to byla zas jednou blbost.Čekal jsem slušné béčko s draky.Dostalo se mi špatného béčka,ve kterém ti draci skoro nejsou.Zhruba jednou za dvacet minut se objeví,něco zapálí a zase si zalezou,asi někam pokecat.Jsem asi jeden z mála lidí,kteří nesnáší Christiana Balea a tady si u mě fakt moc nepolepšil.Silácké pózy Matthewa McConaugheyho byly dost směšné a jediný z hereckého obsazení,kterého mám rád,tedy Gerard Butler,dostal spíš cameo.Stručně řečeno,je to hodně špatné a to jsem od toho zázraky vážně nečekal.20 % ()

Galerie (87)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se v Irsku ve Wicklow Mountains, a to pouze pod podmínkou, že po sobě štáb nezanechá žádné stopy, které by hyzdily krajinu. (HellFire)
  • Natáčalo sa na lokalitách ako sú Dublin, Glendalough v Írsku či Trafalgar Square v Londýne. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama