Reklama

Reklama

Království ohně

  • USA Reign of Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V dnešním Londýně pozoruje dvanáctiletý chlapec svoji matku, stavební inženýrku, jak neúmyslně probudí ze spánku trvajícího staletí obrovského oheň chrlícího draka. O dvacet let později je náš svět těmito obludami a jejich mláďaty zamořen a téměř zničen. Vrchní požárník Quinn (Christian Bale) má za úkol toto nebezpečí odvrátit a udržet malou komunitu při životě. Do jejich středu přijde Američan Van Zan který tvrdí, že ví, jak tyto obludy zabít a jak zachránit lidstvo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

tron 

všechny recenze uživatele

„Len jedno je horšie, ako draky. Američania.“ Drak je sám osebe príliš fascinujúci tvor na to, aby bol film, v ktorom vystupuje, vyložene nezaujímavý. Dvojnásobne, ak je drakov viac a príbeh sa odohráva v post-apokalyptickom svete, za ktorý je zodpovedný tento úžasný mytologický tvor. Bohužiaľ, režisér výborných celovečerných AKTOV X (1998) to nezvládol. Hnusná výprava, málo drakov (teda je ich dosť, ale objavujú sa v málo scénach) a otrasné "herecké výkony" (zarastený a pochmúrny Bale, holohlavý a pochmúrny McConaughey, pochmúrny Butler). Zostala pachuť po premárnenej šanci, zopár originálnych detailov (prekvapivo "realistické" vysvetlenie, prečo drak vlastne chrlí oheň) a od veci nebolo ani „riešenie dračej otázky“ (keď je v mravenčom spoločenstve normálne, že úhyn kráľovnej rovná sa zániku celého Systému, prečo by to nebolo možné u drakov?). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo velice zajímavě, ale po půl hodině mě to celkem přestalo bavit. Od úvodu to pak mělo celkem dlouhý přeskok do budoucnosti, což je možná škoda. Boj o přežití už není tak lákavý, když vlastně nevíte proč. Dramatizace je skoro nulová a celkem to není moc dobře zpracované. Hudba také nestojí za řeč. Prostě je to tak nepovedené, že má divák chuť to zapálit sám. Nevíte co? No podívejte se a posuďte sami. Tak jsem tak hledal něco kladného a možná bych mohl vyzvednout scénář. Je povedený, ale podivně natočený. CITÁT - Jen jedna věc je horší než draci, Američané......... Pro smrt jednoho draka zemře moc lidí. Jak má pak divák věřit, že když to nešlo před tím, půjde to teď lépe, zvlášť když je draků milion, jak se tvrdí a lidí o dost méně. Film je zmatený, divný a strašně překombinovaný. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

ŠIALENÝ MAX asi ostane este nejaký ten rôčik na vrchole, ale nedopadlo to najhorsie. Vždy lepsie draci a oheň, ako voda, alebo pošta... Matthew McConaughey je na zjedenie :-), ale urobiť z rodeného zabijáka Christiana Balea mesiáša, to už bol fakt prešľap jak hovado. Poniektoré akcie, ale vyrazia dych... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem něco od tohohle dost nevěrohodného fantasy nečekal, tak to byla slušná depresivní atmosféra. A ona se přes ty naprosto evidentní logické kiksy zvíci telete a celkově dost laciný příběh mrška jedna dost slušně vyvedla. Bohužel tímhle jediným pozitivem se dá bez výčitek svědomí skončit, protože 1) Christian Bale se moc herecky nevyčerpává. 2) Gerard Butler ani nemůže;) 3) Trapák McConaughey by potřeboval trochu víc číst o velkym šéfovi Lobákovi, aby pochopil jak se správně "v držce svírá masivní čvaňhák" a obávám se, že ani to by mu moc nepomohlo. Ale oceňuju tu vcelku povedenou berserkrovskou figuru, a ty momenty kdy se jeho postava dostává do jiné (a pořádně nevěrohodné) polohy házím s pár tunami dobře uleželého sopečného popela na hlavy scénáristů, případně producentů, kteří zřejmě chtěli "pořádně hustej trhák s pořádně velkejma drakama". Filmy jako tento rozhodně netřeba vidět, pokud tedy nechcete obdivovat opravdu povedené CGI dráčky, kteří mají do Mráčků pořádně daleko:) 40% ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Ježišmárja,to byla zas jednou blbost.Čekal jsem slušné béčko s draky.Dostalo se mi špatného béčka,ve kterém ti draci skoro nejsou.Zhruba jednou za dvacet minut se objeví,něco zapálí a zase si zalezou,asi někam pokecat.Jsem asi jeden z mála lidí,kteří nesnáší Christiana Balea a tady si u mě fakt moc nepolepšil.Silácké pózy Matthewa McConaugheyho byly dost směšné a jediný z hereckého obsazení,kterého mám rád,tedy Gerard Butler,dostal spíš cameo.Stručně řečeno,je to hodně špatné a to jsem od toho zázraky vážně nečekal.20 % ()

Galerie (87)

Zajímavosti (11)

  • Keď Van Zane (Matthew McConaughey) tvrdí Quinnovi (Christian Bale), že priletel, ten ho vysmeje, vraj vo vzduchu už 20 rokov nič neletelo. Na začiatku sa ale skrz novinový titulok dozvedáme, že Quinn ešte ako mladý chlapec uvidel úplne prvého draka v roku 2008. Takže draky vládnu oblohe iba 12 rokov. (johnsnow)
  • Film vyhral cenu Akadémie science fiction, fantasy a hororových filmov (Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films) v kategórii Najlepší fantasy film roku 2002. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama