Reklama

Reklama

Zeptej se prachu

  • USA Ask the Dust (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama podle slavné románové předlohy Johna Fanteho se odehrává v období americké hospodářské krize. Temperamentní Mexičanka Camille (Hayek) doufá, že si polepší sňatkem se zámožným Američanem. Vše se ale zkomplikuje, když se setká s Arturem Bandinim (Farrell) – mladým Italem, který se chystá ukončit svou spisovatelskou kariéru a usadit se s nějakou půvabnou modrookou blondýnkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

haWranka 

všechny recenze uživatele

Tak. Nikdy jsem si nevšimla, jak je Colin Farrell dobrej (zvlášť když zvedá to svoje obočí:), ale ani on tomuhle filmu moc nepomohl. Sice se mi moc líbila hudba, nápad vůbec nebyl špatnej a i Salma se snažila, ale přesto je to jenom další film na večery, kdy člověk nemůže spát. A když u romantickýho dramatu neuroním ani slzu (a u mě je co říct), něco asi opravdu nebude v pořádku... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Romantika bez citu. Colin Farrell a Salma Hayek jsou slušní herci, mezi kterými ovšem nic necítíte, jen sledujete jak si vyměňují repliky předepsané scénářem. Vzhledem k tomu, že vedlejších rolí tu moc není a na jejich vztah stejně žádná další postava nemá žádný vliv, není čeho se chytit. Vynikající kamera, výprava a kostýmy, perfektně evokující místo i dobu dojem vylepší, leč nezachrání. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Knihu neznám, ale prý je v USA klasikou, má ukazovat odvrácenou stranu L.A., tu v době krize na chudých předměstích a ne na slavných bulvárech, milostný příběh zde má hrát vedlejší roli. Ve filmu hraje tu hlavní, ale o "špičkování" titulních hrdinů jsem vůbec nevěděla, co si myslet, nejspíš to měla být osudová láska, jenže tak to vůbec nevyznívalo, žádné jiskření, žádná chemie, žádné emoce - vše muselo být řečeno, z projevu herců to rozhodně poznat nebylo a jako dvojice se k sobě nehodili. U dialogů jsem měla několikrát dojem, že herci plácli co je napadlo a režisér to tak nechal, protože stejně nevěděl, jak dál. Nelíbilo se mně ani výtvarné ztvárnění snímku. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Definitivně jsem ztratil antipatie vůči Colinu Farrellovi. Kdysi jsem s ním četl rozhovor v Cinemě a z jeho odpovědí jsem nemohl mít jiný pocit, než že je to namyšlený kretén, který má v hlavě doslova nasráno. Ovšem po shlédnutí Telefonní budky, Miami Vice a tohoto dílka jsem si názor poopravil, ať je v soukromí jaký chce, herec je opravdu výborný. Postavu nesmělého a zasněného spisovatele, který se zamiluje do prosté, mexické servírky, zvládl bravurně. Vše dokresluje pěkná hudba a skvělý Donald Sutherland. ()

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Tohle si opravdu výborný román Johna Fanteho nezasloužil. Hrozná nuda, ve filmu se víceméně nic neděje, ona taky síla románu byla ve formální a ne obsahové stránce a to lze jen obtížně přenést na filmové plátno. Navíc při čtení knihy si snad nikdo nepředstavoval hlavní hrdiny jako takové krasavce, Colinovi Farrellovi se role moc nepovedla, Salma byla tradičně silná v nahatých scénách. Dialogy byly tak strašně moc našroubovaný do úst až to tahalo za uši. Do Fanteho světa ano, ale pouze prostřednictvím jeho knih! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Během úvodního víkendu promítání v USA (10. – 12. 3. 2006) snímek utržil 68 779 dolarů v sedmi kinech. Celkový výdělek se vyšplhal na 743 847 dolarů. (imro)
  • V snímku se měl původně objevit Val Kilmer, ale nakonec si roli rozmyslel. (imro)
  • Ještě předtím měl práva na knihu Mel Brooks, ale dlouho se neměl k činu, a tak mu práva vypršela. (imro)

Reklama

Reklama