Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

V záplavě špatných hodnocení jsem se rozhodl od filmu nic neočekávat a byl jsem docela mile překvapen. Je to sice béčko, ale v tom nejlepším slova smyslu. Celkem dobrá atmosféra tmy a tísně jeskyně. Samozřejmě postavy nejsou moc propracované. Příběh je dost předvídatelná klasika, skupina nešťastníků, nechtěně uvězněná v jeskyních, je postupně vyvražďovaná tajemnými monstry. A jak to bývá skupina nešťastníků se snaží přežít a dostat do bezpečí. Příšerky sice vypadají skoro jako dráčci z pohádky, ale jinak je to hezká podívaná. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Do zhruba poloviny stopáže nuda k ukousání, ale poté zřejmě tvůrci přebrali mezcalin a jiné omamné látky a zcela se utrhli ze rětězu reality. To co se rozpoutá je prostě nepopsatelný úlet. Již tak stupidní děj dostává na frak totální absencí logiky, posloupnosti scén či čehokoli jiného. "Dialogy" jsou velkým zážitkem. Stejně tak jako nápadité akční scény - plamenomet á la MacGyver budiž příkladem. Snímek, u kterého se vrchovatě pobavíte na účet tvůrců. Plně docenitelné až ve více lidech a ideálně v mírně podroušeném stavu, teprve poté vyniknou v plné kráse kvality tohoto uměleckého díla. Hláška s mapovací pistolí jistě jednou vejde do filmových dějin jako jedna z nejstupidnějších vůbec. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

No...moje (dnes už bývalá) tchýně na tom byla v kině a byla z toho filmu ne snad přímo nadšená, ale hrozně se jí líbil. Bylo to napínavé, bylo to děsivé a mělo to děsně překvapivý konec. Pokud vás napadlo totéž, co mě, tak vězte, že spálené listí z ní kupodivu cítit nebylo;) Další racionální vysvětlení? Nebyla dlouho v kině a jako žena v domácnosti žije trochu odtržená od reality...a volí komunisty, což myslím hovoří samo za sebe:)) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Cole Hauser je prostě magnet na špatné filmy. Ten člověk má určitý potenciál, ale jak je někde ohlášená jeho účast, větřím průšvih. U Jeskyně jde zatím o jeho "vrcholné" dílo. Báječná gumová monstra, úchvatná jeskyně, ve které může být na témže místě led i oheň, do toho se někomu dokonce povede umřít dvakrát a jedna cesta umí mít hned několik podob. Hvězdičku za scénu na skále a za Marcela lurese, kterého je pro podobné shity vyloženě škoda, 4 dolů za vše ostatní... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Čas od času přijde někdo s nápadem, že i v dnešní době existují místa dosud neprozkoumaná, kam nevkročila nejen lidská noha, ale kam se nedostala ani nejmodernější technika. Podobně přemýšlel i Bruce Hunt, až si vymyslel komplex podzemních jeskyní kdesi v rumunských Karpatech, které vybavil specifickým ekosystémem a zcela novým živočišným druhem. Složil speleologickou výpravu z horolezců a potápěčů a poslal je do jeskyní s tím, že natočí hororovou podívanou plnou napětí a úzkosti. Spletl se. Natočil snímek, který ani zdaleka nedosahuje průměrnosti béčkových hororů a který zabředne v odpadních vodách hollywoodských stok....Přitom rozjezd není tak špatný. Nález jeskyně, sesuv kamenné laviny a vcelku efektní zborcení kláštera je pěkně nasnímané a podbarvené slušivým zeleným filtrem. První výlet do hlubokých vod podzemního labyrintu má dokonce svoji atmosféru...a už mu došel dech! V tomto bodě pověsil Bruce Hunt tu špetku svého režisérského umu na hřebík a píchnul si tři unce nejkvalitnějšího heroinu. Po zbytek Jeskyně totiž marně tápete ve tmě, ve jménech, v katastrofálně navazujících scénách, v nelogickém myšlení zdejších postav...zíváte a s třiceti vteřinovým intervalem sledujete hodinky a pečlivě odpočítáváte minuty do konce. Super nudné pachtění výpravy je občas přerušeno hnusným a brutálně rychlým střihem akčních scén...digitálně zpracovaná létající mostra jsou stejně nepovedená jako Nemesis v Resident Evilu, škoda jenom, že tu není Milla Jovovich, ale parta manekýnů s hubou plnou mockrát omílaných a klišovitých keců...otevřený konec, tolik typický pro béčkovité horory devadesátých let, je prostě směšný a potvrdil naprostou stupidity celé dějové linie a filmu samotného. 33 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Snímek se natáčel v Rumunsku, kde mají více než 12 000 oficiálně registrovaných jeskyní. Díky nim se tu ročně natočilo až 30 filmů, ale dnes se tento počet skoro ztrojnásobil. (imro)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 24. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Příběh Jeskyně se zčásti zakládá na realitě. Koncem 80. let minulého století totiž v Movilských jeskyních našli celkem 35 nových druhů živočichů. Jeden z nich má dokonce žlázu s jedem. I když největší exempláře jeho druhu měli jen 10 centimetrů, nikdo neví, do jaké délky mohou dorůst. Příšery z filmu tedy nemusí být až tolik nereálné… (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno