Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

tron 

všechny recenze uživatele

Fakt netuším, kto ho vykrádal a či vôbec niekto niekoho, keďže oba filmy mali premiéru v rovnakom roku, ale faktom je, že snaživé béčko Jaskyňa sa so spriazneným resp. konkurenčným Marshallovým Pádom do tmy dá porovnať len ťažko. Ak vôbec. Ale kto má rád malé béčkarské, podzemné a krvavé survival horory, príde si na svoje. Relatívne. Možno. Je prítomný náznak strašidelnej atmosféry, solídnej akcie a príjemne skombinovaného kastingu (Američan Hauser z Čiernočiernej tmy tentokrát z hlavného ľudského záporáka povýšil na hlavnú kladnú hviezdu, Kórejčan Daniel Dae Kim z Nezvestných, Rumun Marcel Iures z Peacemakera atď.). Diváci nadšení neboli, film s rozpočtom 30 miliónov celosvetovo nezarobil ani 20. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Námět by nebyl špatný a ani ten začátek není zcela k zahození. Temné jeskyně rozhodně mají potenciál atmosférického prostředí. Všem nadějím na slušný horror ale scenáristé uťali tipec ve chvíli, kdy se speleologové propadli kamsi do jurského parku. Od té chvíle, a že to byla sakra dlouhá doba, už u mě snímek vyvolával jen kroucení hlavou a doprošování se konce. Čeho je moc, toho je příliš. Fantazie tvůrců zde přesáhla i Cestu do pravěku. Nad filmy z prostředí jeskyně ale není třeba lámat hůl, skvělý snímek Pád do tmy představí velmi dobrou horrorovou podívanou, od které by se režisér Jeskyně mohl mnohé přiučit. Alternativa: Descent. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...JE TO KRAVINA." __ Keď sa spojí môj občasný záujem o tento žáner s nudným sobotním večerom, kedy niet o čo zakopnúť výsledkom je tento ,,skvost". Nechcem byť však k Jaskyni nijako krutý. Jej prostredie je veľmi dobre spracované, občas má aj tú správnu atmosféru, čo však s tým, že vo výsledku sa i tak jedná o strašnú nudu. Na napätie a akciu je film preveľmi chudobný a keď už sa aj niečo objaví, režisér nevie ako na to a zo všetkého sa tak stáva klipové zostrihanie filmového chaosu. Tí v podstate zmutovaní ľudia (och, ja som vyzradil pointu) mi prišli ako nejaká zmeska Votrelcov, okrídlených blbostí z Čiernočiernej tmy (vraj tiež vykrádanie Votrelcov) a čo ja viem čoho ešte. Navyše na začiatku ma dosť naštvalo, že američania musia dať pred názov štátu, kde sa dej odohráva pred tridsiatimi rokmi prívlastok ,,socialistický". ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeskyně patří mezi skupinu filmů, které jsem dlouho míjel bez povšimnutí, přestože jsem jí měl ve své filmotéce už hodně dlouho. Mám rád filmy odehrávající se v podzemí, ale docela mě odrazovalo nízké hodnocení a fakt, že jí mnozí srovnávali v mým oblíbeným Pádem do tmy (filmem na který nedám dopustit a patří mezi moje nejoblíbenější). Dnes jsem se tedy konečně odhodlal to změnit a po náběhu závěrečných titulek, toho ani moc nelituji. Jeskyně je sice v konfrontaci se stejně starým Pádem do tmy skutečně horší po všech stránkách, ale vyložená katastrofa to rozhodně není. Navíc jsem tu narazil i na několik věcí, které se mi docela líbily a Lena Headey je jednou z nich. Pro tuhle herečku mám jistou slabost a nemyslím si, že by ona nebo její kolegové podali špatné herecké výkony. Byli průměrné to ano, ale ne vyloženě špatné. On ostatně i samotný scénář není nikterak oslňující a dá se v něm najít spousta nelogických prvků, ale jen kvůli tomu nehodlám tento film pohřbít. V určitých pasážích jsem tu totiž narazil na docela povedenou atmosféru, občas jsem zaregistroval i několik pokusů o vytvoření „napětí“ a podvodní scény rovněž nebyly nejhorší. Byla jen škoda, že si tvůrci nevystačili pouze s náznaky, ale naservírovali nám všechna ta monstra na stříbrném podnose – jelikož některé fáze (potvory) nebyly zrovna extra vydařené. To však nic nemění na tom, že dokud fungovala hra stínů a slabého osvícení scenérie, byl jsem docela spokojený. Horší už to bylo se všemi těmi zvraty, které měli obohatit příběh, z nich větší polovina byla s logikou dost na štíru a prostě nefungovali tak jak by měli. Při troše dobré vůle se to však dá přežít bez újmy na zdraví. Když tedy sečtu klady a zápory – vychází mi remíza. Chápu však, že tento film moc lidí neokouzlil. Normálně bych dal asi 40%, ale za Lenu Headey ještě 10% přidám. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka amerických vedcov prichádza do odľahlej časti Rumunska, aby preskúmala doposiaľ neprebádanú jaskyňu. Kým vstupnú bránu cez starý kostol z 13 storočia väčšina vníma ako symbolický prejav tamojšej kultúry, skutočná pravda čaká na svoje odhalenie. Hovorím si, pusti si pred spaním nejakú kok***nu, ktorá ťa nebude nútiť zapínať mozgové bunky. Tak sa mi to všetko krásne splnilo. Úvodná polovica žiadna sláva. Následne sa síce príbeh celkom slušne rozbehol, a zrazu sa bolo na čo pozerať, no tak či onak, tento snímok si svoje nízke hodnotenie plne zaslúži. Boh vie či sa aj vo filmovom priemysle dáva daňové priznanie. Nič ma do toho nie je, ale mňa by celkom zaujímalo kde sa podelo tých 30 melónov. Že by všetok rozpočet zožrali plastelínové, agresívne chobotničky z II. patra? Alebo snáď ten gumový lietajúci votrelec? Každopádne, niekto sa nabalil, no jaskyňa z Rumunského Medjugori to rozhodne nebola - 40%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • V závěrečných titulcích filmu zazní píseň "Nemo" od finské hudební skupiny Nightwish. Záběry z filmu se také objevují v alternativní verzi videoklipu pro tuto píseň. (MsUtahraptor)
  • Hned v úvodu skupina vědců a potápěčů cestuje českým nákladním automobilem Tatra 813 8x8 Kolos. (ing)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 24. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama