Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Docela milé "futuristické "překvapení, kdy je Paříž zatížena kriminalitou natolik, že nejnebezpečnější okrsek ohraničí zdí a celé město se rozdělí na zločinecké gangy. Není to špatné, občas mi doslova vyrazily dech špičkové záběry, nechyběla akce ,napětí a celkem překvapivé vyústění. Hlavní postavy však mají charisma o velikosti hrášku a to mi tak nějak vadilo. Nenašla jsem v tom filmu zkrátka nikoho, koho bych mohla označit za hlavní postavu, kdo by se jevil jako sympatický...A nikomu jsem nemohla uvěřit tu drsnou slupku, když na mě chrlili francouzštinu, která prostě zní tak..žensky, jemně. Je to tak na tři hvězdičky, ale nepochybuju o tom , že milovníci akčňáků, kde se pořád zběsile utíká, skáče přes auta a střechy a hraje přitom drsná hudba - si přijdou na své. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jesus f_cking Christ... Besson se rozhodl, že udělá reklamu parkouru a k dvaceti minutám(!) průměrně natočené akce (Campbell kope Morela do koulí každým záběrem z úvodu Casina Royale) dodal svůj extrémně lobotomický guláš, který nedává v žádném filmovém vesmíru smysl a svou snahou o společenský přesah brutálně znásilňuje mozkové buňky, jejichž počet se v závěru dostává až do záporných hodnot. Raffaelli a Belle se můžou snažit, jak chtějí, ale pokud se k jejich snaze přidá pouze Bessonův imbecilní scenaristický um, budou se pachtit až do konce života na dně béčkové produkce, kam zamíří jen ti nejvěrnější. Jinými slovy: Nuda k posr... ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Mafiáni, drogy, zbrane, vytunované autá, namakaný poskoci bez mozgu, Le Parkour, karate, bomba, šialený šéfovia, zbesilé naháňačky, kopa srandy - to všetko nájdete v tomto filme. Bezmyšlienková akcia kde jeden človek vymláti dvadsiatich ľudí aj so zbraňami prípadne im zdrhne tak, že by to aj Spidermana zarazilo. Bolo by to absurdné, keby to nebolo tak dobre natočené. A to ja rád. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Obdivuji ty mrštné parkourové chlapíky, co skáčou po střechách (vždyť zkusit to ve svém filmu Seagal, volá se pokrývač, podlahář a možná i pohotovostní služba vodovodů a kanalizací), francouzské Taxi bez taxíku, trapná klišé a prostoduchá sociálně-politická sdělení si však už tolik adorace nezaslouží, nehledě na to, že o pár let později indonéský Serbuan Maut subžánr urbanistických bojůvek zcela redefinoval. Tak se mi zdá, že od roku 1998 píše scénáře pod pseudonymem Luc Besson ten fíkus z Leona.. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Nařachaná akční jízda, která nemá prakticky konkurenci. Film totiž má jeden zásadní prvek - parkour. Režie je prvotřídní, skvělá návaznost střihů a ani kamera nic nemrví. To co tam předvádí David Belle je úplně nadlidské a nikdy tomu nepřijdu na kloub. Jeho skills si budu pamatovat do konce života. Má zde i parťáka, Cyril Raffaelli interpretuje špičkovou choreografii. Bitky jsou drsné, kontaktní, dynamické a dostane se nám mnoho nepříjemných eliminací. Přestřelky nabídnou pestrou škálu zbraní a monstrózní ozvučení. Hudba nakopává film do jiných rozměrů, spousta hlášek je povedenejch a postavy na můj vkus dostatečně zajímavé a pestré. Filmu hraje do karet i ta špína kolem, exteriéry zasviněné hmyzem, plísní a potagované interiéry, kde se válej bouchačky a stráží jej spoustu noname drsňáků s pořádnejma prackama. Stopáž ideální a nuda je knock-outována různorodou paletou zábavnosti. "Voda, plyn, elektřina..." - Konec mě i maličko dojal. MÁSTRPÍS! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Klávesnice na bombě se v jednotlivých scénách mění. (KucC)
  • Několik členů gangu nosí dresy amerických fotbalových týmů New York Giants, New Orleans Saints a New York Jets. Produkce však nezískala povolení od hráčské asociace NFL k zobrazení jmen hráčů, a tak byla na doporučení právníků studia jména na zadní straně dresů před uvedením filmu do kin digitálně odstraněna. (KucC)
  • Na začiatku, keď sa K2 (Tony D'Amario) dobíja Leïtovi (David Belle) do bytu, Leïto zatvorí dvere zvnútra a potom ich vykopne na opačnú stranu, čo je ale nemožné. (ČSFD)

Reklama

Reklama