Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsme neviděl tak dobře natočenou reklamu na poloboha, který umí brutálním způsobem utíkat, mlátit lidi a nebýt k smíchu. Klidně bych to sestříhal na 20minut a děj mezi honičkami a střelbou bych vypustil. Výsledek by byl skoro stejný, jen by ten adrenalin nevyprchával ve slabších okamžicích, kdy místo boje zkusili někteří protagonisté mluvit. Takže čekám na svou vysněnou další reklamu, kratší, ještě přímočařejší a klidně bez děje.... Chci vidět krev! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné vítězství formy nad obsahem, takhle skvěle natočený a sestříhaný akční nářez jsem ve francouzské produkci snad ještě nezažil. Když o tom teď přemýšlím, tak scénář nebyl opravdu ničím víc než snůškou klišé o skupině gangsterů, ukradené bombě a záchraně města, ale co s tím režisér Morel dokázal provést, zasluhuje velký obdiv. První půlhodina byla neskutečná a honičky na balkonech, přestřelky nebo parádní bojové choreografie nebraly konce. Druhá půlhodina byla téměř srovnatelná, příběh stále ubíhal jako voda a pořád se bylo na co koukat i se zacpanýma ušima. Mírné zklamání přišlo až v závěru, který sice celkový dojem vůbec nezkazil, ale po té neutuchající pětihvězdičkové zábavě jsem od něj očekával asi trochu více. Každopádně výborná akční jízda, které snaha o nějaký příběh hlavně na konci spíše viditelně uškodila. 85% ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

David Belle a Cyril Raffaelli dostali docela dost prostoru na vyblbnutí, naštěstí je ten film dost krátkej - skoro jako epizoda ze seriálu - takže divák ani nemusí začít řešit ne úplně promyšlený a originální příběh. Stejně se to Bessonovi docela povedlo, jenom mě trochu vadí, že žádný prvek nedokáže zastřít, že je to jeho film. Vidět jeden Bessonův snímek - a viděli jste všechny. B13 se nese zcela v duchu jeho dalších akčních filmů, které na první zhlédnutí docela zapůsobí, ale poté na ně buď zapomenete, nebo si prostě radší pustíte něco jiného. V mém případě mě ještě navíc znechutil anglickej dabing, to prostě byla kravina, za kterou si můžu sám, ale zážitek z filmu to snížilo hroznym způsobem. Nicméně na pokračování se asi podívám:) PS: Vtipná je bitka, při který má Cyril Raffaelli k ruce poutama připevněnej volant - srovnej s mnohem invenčněji pojatou scénou Jackyho Chana v Křižovatce smrti (1998). ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Omletý příběh, otřískané hlášky a béčkové kulisy, ale na druhé straně skvělá akce. Parkour v podání Davida Belleho je impozantní a Cyril Raffaelli efektně kombinuje techniky mistra Seagala s akrobacií ve stylu Tony Jaa. Nápaditá choreografie (made by Raffaelli) Vás zvedne ze židle a skoro donutí si otevřít okno a přeskočit na protější balkón. Bonusy na dvd obsahují krátký film "Mukiai" s vynikající freestyle akrobacií. Pro fanoušky pouličního parkouru povinnost, pro ostatní dynamická jednohubka se spoustou klišé. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když je scénář k akčnímu snímku sepsaný Bessonem, tak člověk neočekává žádné vtažení do děje. Je jasné, že půjde jen o to jak proti sobě poslat týpky co se stylově pomlátí, potažmo rozstřílí... O to více překvapí, že zde různé kecy a rádoby dějotvorné vsuvky tvoří dobře dvě třetiny stopáže. Akční pasáže jsou sice celkem vydařené a díky pouličnímu parkouru místy netradiční, ale chybí jim punc originality či nezapomenutelnosti. Prostě solidní laciné béčko, které se snaží být cool ve všech ohledech, ale není jím ani na vteřinu. Na druhou stranu, ovšem není trapné natož směšné, takže jde vlastně docela o úspěch. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Film sa okrem Paríža natáčal aj na viacerých miestach v Rumunsku. (Laslo)

Reklama

Reklama