Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na Okrsek 13 má smysl dívat se jen z jednoho jediného důvodu a tím je parkourový guru David Belle a jeho ryze civilizační městský sport či sportovně-gymnastické odvětví ,,Le Parkour", čili ,,umění pohybu překonávání překážek". Že Francouzi tyto filmy točit umí a točí je rádi, to je zřejmý fakt, viz třeba série Yamakasi, režisér Pierre Morel ovšem trochu rezignoval na vlastní podstatu parkouru a akcentoval většinou pouze jen jeho bulvarizovanou podobu plnou akčních salt a nesmyslných přestřelek, přesto se tenhle snímek od většiny běžné akční produkce liší, neboť podstata překonávání urbanistických překážek je vizuálně hodně vděčná, i když jde vlastně jen o jakési běhání a skákání po městě. O kvalitě scénáře či nějakém vyšším sdělení se asi nemá cenu bavit... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Na první pohled jde ihned poznat, že se jedná o francouzskou produkci..ovšem vyskytuje se zde záhadný jev..ono to funguje! Akce střídá akci, vůbec se nenudíte, dějové zvraty jsou logické..zkrátka akční film jak má být! :) Tedy až na souboj obou hlavních protagonistů s obrem..nepřipomíná vám to bitku se zlobrem v prvním díle The Lord of the rings?! :) ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zběsilá akce z Francie připomene takové pecky, jako třeba první Taxi anebo Vosí hnízdo. Navíc ale snímek ukazuje, že Morel je daleko zručnější než rejžové obou zmiňovaných fláků, a do perfekcionismu je tu vybroušeno téměř vše. A když to náhodou není perfektní, je to alespoň podáno tak moderním způsobem, že všechno opravdu vypadá jako v r. 2010, kdy se děj odehrává. Od líbivých zběsilých titulků, kdy divák sleduje šílený průlet kamery několika panelovými byty, se "příběh" nezastaví, a nadechnul jsem se pouze v okamžiku, kdy jsou oba hlavní hrdinové "nuceni" si 5 (slovy pět) minut promluvit, než vlítnou do poslední akce v továrně. Ať si říká, kdo chce co chce, Morel je evropský mág akčních filmů a já se na From Paris With Love těším i navzdory průměrné kritice. Tenhle filmeček mi rozpumpoval krev v žilách jako mávnutím kouzelného proutku. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Nařachaná akční jízda, která nemá prakticky konkurenci. Film totiž má jeden zásadní prvek - parkour. Režie je prvotřídní, skvělá návaznost střihů a ani kamera nic nemrví. To co tam předvádí David Belle je úplně nadlidské a nikdy tomu nepřijdu na kloub. Jeho skills si budu pamatovat do konce života. Má zde i parťáka, Cyril Raffaelli interpretuje špičkovou choreografii. Bitky jsou drsné, kontaktní, dynamické a dostane se nám mnoho nepříjemných eliminací. Přestřelky nabídnou pestrou škálu zbraní a monstrózní ozvučení. Hudba nakopává film do jiných rozměrů, spousta hlášek je povedenejch a postavy na můj vkus dostatečně zajímavé a pestré. Filmu hraje do karet i ta špína kolem, exteriéry zasviněné hmyzem, plísní a potagované interiéry, kde se válej bouchačky a stráží jej spoustu noname drsňáků s pořádnejma prackama. Stopáž ideální a nuda je knock-outována různorodou paletou zábavnosti. "Voda, plyn, elektřina..." - Konec mě i maličko dojal. MÁSTRPÍS! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

David Belle a Cyril Raffaelli dostali docela dost prostoru na vyblbnutí, naštěstí je ten film dost krátkej - skoro jako epizoda ze seriálu - takže divák ani nemusí začít řešit ne úplně promyšlený a originální příběh. Stejně se to Bessonovi docela povedlo, jenom mě trochu vadí, že žádný prvek nedokáže zastřít, že je to jeho film. Vidět jeden Bessonův snímek - a viděli jste všechny. B13 se nese zcela v duchu jeho dalších akčních filmů, které na první zhlédnutí docela zapůsobí, ale poté na ně buď zapomenete, nebo si prostě radší pustíte něco jiného. V mém případě mě ještě navíc znechutil anglickej dabing, to prostě byla kravina, za kterou si můžu sám, ale zážitek z filmu to snížilo hroznym způsobem. Nicméně na pokračování se asi podívám:) PS: Vtipná je bitka, při který má Cyril Raffaelli k ruce poutama připevněnej volant - srovnej s mnohem invenčněji pojatou scénou Jackyho Chana v Křižovatce smrti (1998). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Klávesnice na bombě se v jednotlivých scénách mění. (KucC)
  • Behom filmu sa Leïtove (David Belle) tetovania menia a má ich stále na inom mieste. (ČSFD)

Reklama

Reklama