Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

swamp 

všechny recenze uživatele

Na první pohled jde ihned poznat, že se jedná o francouzskou produkci..ovšem vyskytuje se zde záhadný jev..ono to funguje! Akce střídá akci, vůbec se nenudíte, dějové zvraty jsou logické..zkrátka akční film jak má být! :) Tedy až na souboj obou hlavních protagonistů s obrem..nepřipomíná vám to bitku se zlobrem v prvním díle The Lord of the rings?! :) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Docela milé "futuristické "překvapení, kdy je Paříž zatížena kriminalitou natolik, že nejnebezpečnější okrsek ohraničí zdí a celé město se rozdělí na zločinecké gangy. Není to špatné, občas mi doslova vyrazily dech špičkové záběry, nechyběla akce ,napětí a celkem překvapivé vyústění. Hlavní postavy však mají charisma o velikosti hrášku a to mi tak nějak vadilo. Nenašla jsem v tom filmu zkrátka nikoho, koho bych mohla označit za hlavní postavu, kdo by se jevil jako sympatický...A nikomu jsem nemohla uvěřit tu drsnou slupku, když na mě chrlili francouzštinu, která prostě zní tak..žensky, jemně. Je to tak na tři hvězdičky, ale nepochybuju o tom , že milovníci akčňáků, kde se pořád zběsile utíká, skáče přes auta a střechy a hraje přitom drsná hudba - si přijdou na své. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, Morelův o 4 roky mladší snímek Taken mi sedl více. Okrsek má hodně nabušený úvod a i dál pokračuje v dobře rozjetém tempu, ale poslední cca půlhodinovka (řekněme od toho naivního převádění peněz na účet či i přes zdrogování velmi schopnou sestru) sklouzává hlavně díky spoustě žánrových klišé až k průměru a mně osobně už neměla co nabídnout nebo čím překvapit. Navíc "parťákům" sice nechyběla pružnost, ale charismatu moc nepobrali. Škoda, chvíli jsem si myslel, že budu moc přiklepnout 4*, nakonec jen průměr. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jesus f_cking Christ... Besson se rozhodl, že udělá reklamu parkouru a k dvaceti minutám(!) průměrně natočené akce (Campbell kope Morela do koulí každým záběrem z úvodu Casina Royale) dodal svůj extrémně lobotomický guláš, který nedává v žádném filmovém vesmíru smysl a svou snahou o společenský přesah brutálně znásilňuje mozkové buňky, jejichž počet se v závěru dostává až do záporných hodnot. Raffaelli a Belle se můžou snažit, jak chtějí, ale pokud se k jejich snaze přidá pouze Bessonův imbecilní scenaristický um, budou se pachtit až do konce života na dně béčkové produkce, kam zamíří jen ti nejvěrnější. Jinými slovy: Nuda k posr... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Devadesát procent zdejších akčních scén spočívá v tom, že někdo před někým utíká a utíká maximálně efektním způsobem, tzn. proskakuje úzkými škvírami, skáče ze střechy na střechu, odráží se ode zdí apod. Aktivní parkouristé budou jenom tiše závidět a tajně doufat, že se jednou vypracují na podobnou úroveň jako David Belle a Cyril Raffaelli, kteří jsou přeci jenom více kaskadéry než herci. Háček spočívá v neexistenci jiného smyslu těchto akčních scén, než aby jednoduše byly a já se táži, když už tedy jsou, proč jich není víc? Nejlépe plný film? Když například padouši několik minut pronásledují oba borce městem, usilují jim o životy a následně je znenadání obklíčí a z plezíru jim nabídnou mírový výměnný obchod – nutně vyvstávají pochyby o legálnosti drog užívaných scénáristou, tedy samotným Bessonem. Pierre Morel působil dlouhou dobu jako kameraman (např. zmíněný Utržený ze řetězu) a pomocný technik, Okrsek 13 je jeho režijním debutem, nicméně je znát, že se učil od lidí, kteří svého řemeslu rozumí. Slovo „cool“ je uplatnitelné na naprostou většinu aspektů tohoto počinu. Zasazení děje do blízké budoucnosti bylo pak mazaným tahem producentů. Pár rozpadlých baráků v čemsi, co bylo kdysi Paříží, pár natuněných sporťáků a máte prostředí nenapadnutelné pro svou nezařaditelnost ze žádné strany. 70% Zajímavé komentáře: Lateef, genetique, SeanLSD ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Keď sa Taha (Bibi Naceri) ide pozrieť na Yetiho, tak pod ceduľkou s nápisom "Yeti" chýba malá oranžová ceduľka s nápisom ''PVD''. Tá sa záhadne objaví pri zábere zblízka. (ČSFD)
  • Leïto (David Belle) počuje cez celú miestnosť potichu hovoriaceho Tahu (Bibi Naceri), a to napriek tomu, že je okno zatvorené. Na takú vzdialenosť cez zatvorené okno ho počuť nemohol. (ČSFD)
  • V celosvětových kinech film utržil v přepočtu 11 milionů amerických dolarů, z toho 6,9 mil. v domovské Francii. (NIRO)

Reklama

Reklama