Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před časem byl policista Jake Roenick schopný, ambiciózní a s vyhlídkami na slušnou kariéru, dnes je z něj ochlasta bez vyhlídky na povýšení. Před osmi měsíci zpackal důležitou akci, při níž zahynuli dva kolegové, a byl přeložen na nejodlehlejší místo Detroitu, zchátralou policejní stanici ve 13. okrsku, která má být v lednu definitivně zrušena. Dnes je Silvestr, na stanici už jsou pouze Jake, starý policejní veterán Jasper O'Shea, který s úderem půlnoci odchází do důchodu, a mladá sekretářka Iris Ferryová. Jejich posledním úkolem je o půlnoci zhasnout, zamknout a jít domů. Internet i telefony již byly odpojeny a tísňová volání jsou automaticky přesměrována jinam. Trochu smutná silvestrovská oslava však nabere nečekaný směr, když před stanicí zastaví policejní autobus se dvěma strážci a čtveřicí vězňů. Kvůli vánici nemohou pokračovat v cestě a podle nadřízených mají zůstat na 13. okrsku. Potíž je v tom, že mezi vězni je nejen paranoidní narkoman Beck, dealer Smiley a prostitutka Anna, ale také zatčený mafiánský boss Marion Bishop, který právě zabil zkorumpovaného tajného agenta. Zanedlouho je stanice obklíčena perfektně vyzbrojeným komandem, o němž je Jake přesvědčen, že chce Bishopa osvobodit. Jenže pak se ukáže, že služebnu obklíčila banda zkorumpovaných policistů, kteří byli několik let na Bishopově výplatní pásce a teď ho chtějí zabít, protože jeho svědectví před soudem by je zničilo. Jake a Bishop, aby přežili, musí bojovat společně a jeden druhému krýt záda. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Klasická téma o poctivých a nepoctivých policajtoch, a o gauneroch. Hmm, ako pozerám na hodnotenia a komentáre, zdá sa , že ten film videli samí znalci . Ja som pridal hviezdičku. Malo to rytmus, pár prekvapivých scén. Väčšina deja v jednej zabudnutej policajnej budove, napriek tomu to malo spád a aj pár nečakaných momentov. Bavil som sa . ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný remake se slušnými herci viz. Laurence Fishburne, Ethan Hawke a John Leguizamo. Sice nemůžu porovnat s originálem jelikož jsem ho neviděl, ale přesto se mi zdá, že je to jeden z těch remaků zdařilejších, ale stále je to podle mě zbytečný film. Akční scény a zasněžená krajina je celkem pěkná a stále se něco děje a diváka nenechá vydechnout. Vypadá to, že režisér Richet dokáže ještě překvapit. Mimochodem tohle není druhý remake filmu. Již před lety vznikl film Vosí hnízdo, které má s původním filmem možná více společného než tento. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Aj keď to mal byť remake Carpiho originálu, je to oveľa viac bližšie k Die Hard (zapichnutý cencúľ v oku nemožno nazvať ničím menej ako priamou citáciou...). Škoda, že táto komornejšia varácia McClaneových eskapád, ktorá má miestami slušnú atmosféru, nakoniec stráca body na kvalite až príliš hladkým scenárom a typickými klišé akčných filmov. Pretože jeden prekvapivý zvrat, slušný, ale nevyužitý herecký ansámbl rozhodne sľuboval viac... . ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Poctivá akční filmařina. V podstatě jde o film typu "base-under-siege", ale nad průměr ho povyšuje fakt, že ukazuje relativně dost násilí, několik fajn zvratů a sympatické hrdiny. Ethan Hawke je jeden z mých oblíbenců a jeho traumatizovaného poldu jsem mu věřila (navíc, co si budeme říkat, se na něj hezky kouká). Fishburne a Byrne jsou jako (skoro) vždy charismatičtí a fungují i na omezeném prostoru. A co si budeme povídat, i akční filmy potřebují dobrý casting, což se tady povedlo na jedničku. Velmi příjemné překvapení. 70 % ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

No čekal jsem, že to bude dost hrůza, ale zase tak špatný to nebylo. Sice je to plný nelogičností a těch zvratů v ději tam bylo taky až zbytečně moc, ale u akčního béčka se to dá překousnout. Prostě nic, co by nějak výrazně vybočovalo z průměru. Dávám 3 hvězdičky, ale budu předstírat, že originál od Carpentera jsem vůbec neviděl. Kdybych to měl srovnávat s originálem, musel bych jít s hodnocenim asi níž... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Roenick (Ethan Hawke) má na zádech vytetováno „Semper Fidelis“, což je mimo jiné heslo amerických námořních sil a znamená „Vždy věrní“. (m.xFuck)
  • Slovo "fuck" zaznie vo filme celkovo 127-krát. (MikaelSVK)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama