Reklama

Reklama

Policejní akademie 5: Nasazení: Miami Beach

  • Česko Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vtipálek Mahoney sice starou partu z akademie opustil, mnozí další však zůstali, a tak se můžete znovu setkat s mohutným černochem Mosesem Hightowerem, háklivým na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlým imitátorem zvuků Larvellem Jonesem, drobnou a nesmělou černoškou Laverne Hooksovou, která dokáže svůj tichounký dětský hlásek nahradit v případě potřeby hurónským řevem. Nechybí samozřejmě ani fanatický pistolník Tackleberry, energická Debbie Callahanová, roztržitý velitel Lassard a na druhé straně ambiciózní blb kapitán Harris se svým vlezlým poskokem Proctorem. Všichni se tentokrát vydávají na prázdniny do Miami Beach, kde se koná kongres policejních náčelníků. Zatímco Lassard tu má před svým odchodem do důchodu být vyhlášen policistou století, Harris se chce postarat, aby byl místo něj zvolen velitelem policejní akademie. Ostatní chtějí svého velitele podpořit - znemožní Harrise, Lassardovi zajistí další službu v čele akademie a ještě přitom stihnou dopadnout bandu zlodějů diamantů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Filmy s pořadovou číslovkou pět, obyvkle budí hrůzu na míle daleko, ale jelikož doba kdy jsem viděl akademii už dávno zarůstá mechem, nedalo mě to a kouknul jsem se, s tím, že v nejhorším přepnu na fotbal. K přepnutí nejen že nedošlo, ale stačilo pár minut a myšlenka, že taky existují jiný programy se rozpustila jak pára nad hrncem. Bavil jsem se snad víc, než kdysi dávno v pirátským VHS pravěku. Je z toho cítit nadhled, některé minipříběhy nemaj nejmenší chybu, třeba Lassard versus mafiáni už od toho letiště bylo jedno velký žužu. Callahanová ja prostě baba první kategorie, jen škoda že můj nejmilejší člen policejní bandy Tackleberry nemá víc prostoru. Nicméně celkově jsem si ve filmu našel spousty scének, dialogů i postav, který mě spolehlivě pobavily a víc od komedie nežádám. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tohle vlastně s podstatou policejní akademie nemá žádnou souvislost, takže je to jen film o policajtech, které vidíme už popáté. A bohužel ne naposledy. Ale zas tak hrozné to není. Trapné scény tu jsou, je jich dost, ale je tu i dost dobrých. Lassardův synovec, co si hraje na Guttenberga (hlavně tedy v šestém dílu) je vysloveně trapný. Což ale neplatí o senilním náčelníku Lassardovi, který zde spolu s gangstery kraluje. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Změna prostředí určitě patří k tomu lepšímu. Bohužel absence některých herců (potažmo postav) se promítla k ochuzení legračních pasáží. Nevím jak ostatní, ale tentokrát to dle mého nejvíc táhl sám Lassard, zatímco jeho kolegové jen sekundovali. Naštěstí je alespoň trochu zastoupili vygumovaní únosci. Souboje se zvířecími predátory však udělali škaredou kaňku na jinak průměrné úrovni. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jednička byla takový malý kult mezi komediemi, byla neotřelá a skutečně zábavná. A vydělala pořádný balík. Popáté už to ale nefunguje. Mahoney prásknul do bot, ostatní zůstávají, ale stejně jako předchozí čtyřka tenhle díl hodně střádá a jen parazituje na populární osmdesátkové značce. Jde tady o zvolení nového velitele policejní akademie, kterým by se rád stal kapitán Harris, naši staří známí navíc dopadnou bandu zlodějů diamantů. Už každopádně dost zoufalé trojčení v modré uniformě. ()

RottenFox 

všechny recenze uživatele

Proč se už dneska netočí takovéhle filmy? No jo, protože by to každej okamžitě odsoudil jako úplnou blbost. Hm, nu což, film je z roku 1988, z Miami, je to komedie s akčními prvky a zároveň to není nějak extra zamotané, spíš taková oddechovka. Pro mě je to dokonalá kombinace. Záporáci jsou tu také skvělí, takoví ti správní bad boys a na druhé straně klaďasové nejsou žádní super heroes, ale fajnové postavičky. Pro mě za jedna. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Když Tony (Rene Auberjonois) pátrá po Lassardovi (George Gaynes) a uvidí ho u hotelu, vyprskne přitom svoje pití na přední sklo auta. Při dalším záběru na auto je však sklo čisté. (ČSFD)
  • Proctor (Lance Kinsey) si v baru poroučí dva drinky s paraplátky pro sebe a Harrise (G. W. Bailey). Barmanka mu je podává očividně bez paraplátek, v dalším záběru je ale z drinků vyndává a olizuje. (Dvojirakri)

Reklama

Reklama