Reklama

Reklama

Policejní akademie 5: Nasazení: Miami Beach

  • Česko Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vtipálek Mahoney sice starou partu z akademie opustil, mnozí další však zůstali, a tak se můžete znovu setkat s mohutným černochem Mosesem Hightowerem, háklivým na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlým imitátorem zvuků Larvellem Jonesem, drobnou a nesmělou černoškou Laverne Hooksovou, která dokáže svůj tichounký dětský hlásek nahradit v případě potřeby hurónským řevem. Nechybí samozřejmě ani fanatický pistolník Tackleberry, energická Debbie Callahanová, roztržitý velitel Lassard a na druhé straně ambiciózní blb kapitán Harris se svým vlezlým poskokem Proctorem. Všichni se tentokrát vydávají na prázdniny do Miami Beach, kde se koná kongres policejních náčelníků. Zatímco Lassard tu má před svým odchodem do důchodu být vyhlášen policistou století, Harris se chce postarat, aby byl místo něj zvolen velitelem policejní akademie. Ostatní chtějí svého velitele podpořit - znemožní Harrise, Lassardovi zajistí další službu v čele akademie a ještě přitom stihnou dopadnout bandu zlodějů diamantů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chtěl bych vám jen říct, že to byl báječný únos." Jsem si jistý tím, že velitel Eric Lassard není nejlepším policistou století. V konkurenci Franka Drebina to zkrátka nejde. Jenže Lassard je dostatečně dementní na to, aby mě dokázal přiměřeně pobavit, v čemž mu zdárně sekunduje Tackleberry při zastrašování žraloka nebo Hightower při souboji s aligátorem. Nebylo to zkrátka úplně špatné, ale kdybych si měl vybrat mezi opětovným sledováním tohoto snímku a projížďkou s policistkou Kate na vznášedle, tak to obrazovka rozhodně nevyhraje. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Náčelník Lassard vs. Mafiáni, žádná Miami Beach. Náčelník Eric Lassard dostal konečně více prostoru a využil ho tak famózním způsobem, jak to máloko čekal, jeho naivita, ale i smysl pro kreativitu a vtip zde výborně kooperuje s naprosto neschopnými a hloupými mafiány. Dokonce není ani tolik vidět absence Mahoneyho, zřejmě proto, že ho zastoupí Lassard Jr., který se sice Mahoneymu nevyrovná, ale sympaticky se o to alespoň snaží. Spolu s jedničkou a trojkou nejlepší díly série, vtipů je dost a akční scény bodujou. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, jestli si z nás filmaři dělají srandu nebo to myslí vážně, ale pátý díl, to už je moc, navíc, když se nejedná o bůhví jaké dobré filmy. A to nás ještě dva čekají! Tady ten, no tvůrci už neví co by, je to ohrané, sem tam se zasmějete, ale nic moc. Navíc pokus o parodii Čelistí... hm, to fakt už ne. A navíc u toho filmu dokážu číst knížku, takže mě to moc nezaujalo, to rozhodně není dobře! ()

mira007 

všechny recenze uživatele

První Policejní akademie (1984), považuju za jeden z nejlepších filmů v historii své kategorie bláznivých komedií říznutých akcí, ale všechny další pokračování považuju trochu za méněcenné, ikdyž jako samostatné zábavné filmové útvary splní svůj účel a pobaví. Pátý díl, kdy parta z akademie jede k moři do Miami na policejní kongres samozřejmě na jedničku vůbec nemá, ale člověk se zasměje.  Je to ale asi jediný film ze série, kde je pro mne hlavní postava velitel Lassard kolem kterého se to všechno točí. ()

RottenFox 

všechny recenze uživatele

Proč se už dneska netočí takovéhle filmy? No jo, protože by to každej okamžitě odsoudil jako úplnou blbost. Hm, nu což, film je z roku 1988, z Miami, je to komedie s akčními prvky a zároveň to není nějak extra zamotané, spíš taková oddechovka. Pro mě je to dokonalá kombinace. Záporáci jsou tu také skvělí, takoví ti správní bad boys a na druhé straně klaďasové nejsou žádní super heroes, ale fajnové postavičky. Pro mě za jedna. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 14 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Proctor (Lance Kinsey) si v baru poroučí dva drinky s paraplátky pro sebe a Harrise (G. W. Bailey). Barmanka mu je podává očividně bez paraplátek, v dalším záběru je ale z drinků vyndává a olizuje. (Dvojirakri)

Reklama

Reklama