Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

Juto 

všechny recenze uživatele

Legenda o Siegfriedovi a Brunhilde, voľne založená na postavách zo nórskych ság a predkresťanských germánskych hrdinských motívoch načrtnutých v Nibelungensage. Sága o Siegfriedovi je určite jednou z najkrajších fantázií vôbec. Príbeh je pútavý, rozvíjaný v perfektnom tempe a využíva slušné špeciálne efekty.Je to skvelá rodinná zábava. 6/10 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, tenhle film spolehlivě zabijí stopáž. Absolvoval jsem snímek najednou (celých 180 minut) takže vím, o čem mluvím. Je zajímavé, jak jsou rozdílné ty dvě části. Protože první část mě bavila. I přes to, že draka si jako přerostlého leguána s pár ostny nepředstavuji a hlavně v těchto scénách mi přímo do očí bila ta TV výprava. Ale nenudil jsem se nijak výrazně a takových 6/10 bych tomu dal. Jenže pak přichází druhá část a to je Beverly Hills 90210 hadra. Nezajímalo mě, kdo s kým a za kolik, hlavně proto, že bylo jasné i mně, (člověku, který legendu o Nibelunzích nikdy neslyšel) jak to dopadne. Opravdu mě to silně nudilo a já se nemohl dočkat konce. Této části bych dal tak 2/10. Takže celkově mi vychází dvě hvězdy. Potěšila mě Kristanna Loken a (překvapivě) ne tak bledý, ale mnohem snesitelnější Pattinson. Pochybuju, že si tohle ještě někdy pustím, a když tak, tak skončím u první částí. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Legenda natočená príjemným štýlom. Nosnou časťou je samotný príbeh, tá filmárina tam nebola najkvalitnejšia, predovšetkým kamera. Už len boj s drakom vyzeral dosť neohrabane. Napriek tomu zaujímavo pojaté, pre neznalcov deja eposu pozerateľné. Celkovo ide o chladnú romancu s peknými dejovými zvratmi. Siegfried nie je najsympatickejší, ale obe kráľovné to kompenzujú. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nezpochybnitelné televizní překvapení, jehož natočení ve své době nelze upřít věhlas velkolepé trilogie ´Pán prstenů´. Tvůrci se nechtěli jen tak zahanbit a tak do toho vložili naprosto všechno. Obrovská výprava, velkolepé digitální efekty, úžasný fantasy příběh. Klobouk dolů. Stejně tak jako na televizních obrazovkách by filmu slušelo i filmové plátno. Děj obsahuje vše co má. Dobrodružství, jistá pohádkovost, romanci, temnou atmosféru. Veškeré souboje jsou promyšlené a velmi často až nutí tajit dech. Inu, když se do projektu vloží rozpočet jaký si zaslouží, je to na výsledku znát. Tento dvoudílný TV snímek rozhodně patří na první příčku v top fantasy televizních počinů. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný by měl točit Nibelungy než Němci, konkrétně Bavoři. Tento film, pravda, vznikl v koprodukci, ale režisér je německý. Jde o velmi zdařilé (byť dosti volné) zfilmování starogermánské ságy, které by nemělo být hodnoceno optikou diváka, který zná jen Pána prstenů. Výborná hudba, vhodní herci. Relevantní je srovnání s dalšími filmovými adaptacemi Nibelungů. Harald Reinl natočil v 60. letech též velmi zdařilou verzi, která se mi jeví v něčem ještě lepší než tato. Zdá se mi pohádkovější, malebnější a více se drží původní literární předlohy. Navíc nemám rád přílišnou akčnost a naturalistické znázornění válečných scén, které, bohužel, jsou v novější tvorbě pravidlem (zde jsou naštěstí jen v úvodu 1. části filmu). Tomuto Edelovu dílu těch 5 dávám, i když vidím, že je nikdo z komentujících přede mnou nedal. Ad paascha: co je na tom filmu východoněmeckého? ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama