Reklama

Reklama

Valachiho svědectví

  • Itálie Joe Valachi - I segreti di "Cosa Nostra" (více)
Trailer

VOD (1)

Joe Valachi, bývalý mafián, se ocitnul ve vězení. Rozhodne se stát hlavním svědkem v ostře sledovaném procesu s mafiánským bossem. Ve své výpovědi před kamerami postupně odhaluje celý svůj životní příběh, historii svého pádu do osidel mafie a zločinu… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

fefee 

všechny recenze uživatele

Bronson v tejto mafiánskej predlohe podľa skutočných udalostí hrá naozaj skvelo, rovnako ako Ventura ktorého nekompromisný zjav bol presvedčivo reálny a ešte viac ma zaujal ako Charlesovo herecké podanie. Projektové praktiky s pár chybami a sem tam kostrbatejšia kamera, ale inak výborná dobová gangsterka. (3,5*) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Crime is a question of criminals it is not a matter of race, color or religion.“ (Robert Kennedy). Chápu, jak to Bobby myslel, ale ať se střílí v kuchyni hotelu Ambassador, jestli se v barvách Cosa Nostry někdy počestně živil Laponec, Ir či sunnitský muslim.. Jako by honička z 30. let, kdy na ulici stojí auta z budoucnosti a v dáli dostavují World Trade Center, symbolizovala celkovou nedotaženost Youngova snímku o kanárkovi v kleci, který se rozhodl zpívat, aby se vyhnul metanu. Bronsonův nemastný neslaný výkon je pak pro Valachiho svědectví hudlanem, jenž hoši ze Sicílie familiárně nazývají il bacio della morte.. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale mě se to líbilo víc, než Kmotr. Filmařsky je rozhodně lepší Coppola, o tom žádná (ačkoli i tohle je filmařsky dostatečně na výši), ale je mi sympatičtější spíš mafiánský film pojatý způsobem nestranného pozorování a neutrálních charakterů postav, než mafiánský film, který v každé scéně k mafii vzhlíží. Vlastně mi to dost připomínalo Amerického gangstera (a nedivil bych se, kdyby si z toho Scott něco vzal), už jen tím postupným vrstvením složitějších vztahů, pomalým rozjezdem, který ale zároveň hned vrhne diváka do děje nebo nejasností hlavní postavy v tom, jaká strana je pro něj lepší. Má to silnou atmosféru, chytře to graduje, i výprava a kamera je pěkná... Problém jsem měl snad jen s Charlesem Bronsonem, který mi většinu času přišel poněkud prkenný, ale naštěstí ne až tak, aby mi to výrazněji kazilo zážitek. 4* ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím, ale fakt tyhle typy gangsterek nepřijdou nikomu směšné? Vždyť už je to jako parodie. Tady máme území my, ne tady ho máme my, prásk, to máš za to, hééj to se řekné, prásk, můj taťka je silnější, né, vy jste si začali, prásk, nene, vy jste si začali, prásk, heč, já mám hezčí angličák, prásk a tak pořád dokola. Děcka si donekonečna předávají babu a střílí se navzájem, že už jsem se ztrácel, kdo střílí koho, proč ho střílí, ke komu kdo patří, no prostě k popukání. Do toho se samozřejmě střílí i různí holiči a kuchaři, prostě kdokoliv, kdo pracuje v podniku, který zrovna vlastní strana A či strana B a tak už jsem jenom čekal, že přijdou do nějakého zverimexu, kde postřílí prodavače a pak přijdou ještě k akvárku a utopí rybičky, nebo popraví křečky. Pokud možno tím nejklišovitějším způsobem, tedy Tommy Gunem z jedoucího auta. Pak tu je ještě druhá legrační rovina a to konkrétní killy. Jinými slovy, pro mě platí, že mrtvé mafiánské prase = dobré mafiánské prase, takže se u každého takového zabití bavím (samozřejmě úplně jiným způsobem, než by tvůrci zamýšleli) a je mi úplně jedno, jestli od Mažňákovců, nebo Losny, takže když byli Bronson s jedním docela vysoko postaveným mafiánským prasetem u vrat garáže a projíždějící auto (jak jinak) pokropilo kulkami to docela vysoko postavené mafiánské prase, až mu z jeho nóbl saka vyprskly balíčky s krví, já jsem vyprsknul smíchy. Samozřejmě jsem to okomentoval nějakou sofistikovanou hláškou typu:"Úplně zku*vené docela vysoko postavené mafiánské prase". Manželky, dcery, no prostě rodina strašně slzičky, že nám zabili manžela, otce, ale aby zpytovali svědomí, že měli doma mafiánské prase (byť docela vysoko postavené), tak to ne. No a pak taky další klišé, kdy ve vězení si hlavní mafiánské prase žere steak a kuje objednávku na vraždu za vysokou odměnu. Přitom není nic jednoduššího, než jako bachař nakráčet do jeho cely a pořádně ho nakopnout do vajec. Jedna hvězda za Bronsona a druhá za ty balíky s krví stříkající z mafiánských prasat. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o mafiánech a mám rád filmy z prostředí vězení. Tady se navíc sešla dvojice mých oblíbených herců, ale z výsledku jsem dost na rozpacích. Jednak bych řek, že Charles Bronson si tady vybral zrovna nějakou slabší formu a celkově mu ta role asi moc nesedla. Na něho byla role dost ukecaná a když měl teda navíc hrát mladíčka ve věku 26 let, tak tomu fakt nešlo uvěřit. Ve vedlejších postavách jsem měl totální zmatek a chvílema jsem se už ztrácel v tom, kdo chce koho vlastně zabít. Pro mě docela zklamání. Myslel jsem, že by se tenhle film mohl zařadit mezi kulty jako třeba Goodfellas, ale to ani omylem. 50% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • V tomto filmu nejde o smyšlenou kriminální historku, nýbrž více méně o rekonstrukci, vytvořenou na základě svědectví jednoho z prominentních gangsterů, který se po svém zatčení v 50. letech ocitl v bezvýchodné situaci a během soudního přelíčení zveřejnil pravdu o činnosti organizace Cosa nostra uvnitř americké společnosti. Film se pohybuje na hranicích fiktivního thrilleru a jakési "kroniky". (Rosalinda)
  • Skutečný Joseph Michael Valachi alias Joe Cago zemřel rok před uvedením filmu do kin v texaské věznici na infarkt. (krubi)
  • Vo Francúzsku bol film uvedený pod názvom Cosa Nostra. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama