Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivý strýček (Brian Cox) a hromada dluhů donutí roztomilého smolaře Steva Barkera (Johnny Knoxville) uchýlil se k plánu tak šílenému a zavrženíhodnému, že by dokonce mohl fungovat. Bude předstírat mentální retardaci, pronikne na nadcházející Speciální olympiádu a domů přiveze zlato! Jenomže soupeři celý podfuk prokoukli. Steve díky nim procitá a uvědomuje si, že chce zdolat mnohem větší výzvu: stát se lepším člověkem. U filmu Bláznivá olympiáda, natočeného v produkci neohrožených bratrů Farrellyů (Něco na té Mary je, Těžce zamilován) se budete neskutečně bavit od začátku až po závěrečné titulky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (216)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Některý fóry mě dohnaly k fakt hlasitýmu smíchu, ale děj jasně směřuje do jednoho jediného závěru. Přestože to může vypadat, že film si dělá šoufky z mentalů, je to právě naopak - ukazuje to jejich pravou stránku a jak dokážou být zákeřně roztomilí, když jim o něco jde. Johnny Knoxville hrál Jeffyho znamenitě (no, on to žádnej krasavec není, takže do ksichtu postiženýho nemá daleko), ale i své skutečné filmové já hrál sympaticky. Rozsudek ode mě není rozsudek smrti, ale krásného 60letého života. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $35,428,675Tržby Celosvetovo $40,442,437Tržby za predaj DVD v USA $18,306,739 //počet predaných kusov 1,217,884║ Režisér Barry W. Blaustein je amatér najhrubšieho zrna, na prvý pohľad to nevyznie lepšie než akákoľvek televízna produkcia, jednoducho bez štipky nejakej snahy natočil takmer absolútne nefunkční film a hlavne na danej krátkej ploche aj dosť nudný, nezáživný, kde je toho vydarenejšieho strašne ale strašne málo. /15%/ ()

Reklama

demented 

všechny recenze uživatele

Milionkrát obohratá šablóna, kde dej je možné predpovedať s 99 %-nou pravdepodobnosťou minimálne hodinu do predu :) Trocha originality a prekvapenia by rozhodne nezaškodilo. Napriek zdanlivo zaujímavému (prinajmenšom šialenému) konceptu (a prítomnosti Knoxvilla samozrejme), je celkový dej až prekvapivo umiernený a mdlý. Z letarigie ho občas vytrhne nejaký podarený vtip (pár ich tam je "Volám sa Jeffy Dahmor. S "o". " ), ktorý je ale následne zabitý ústrednou milostnou zápetkou. Klišé strieda klišé (myslené smrteľne vážne) a záverečná trojka - srdcervúce priznanie, rozchod, zmierenie - je už len pre masochistov. Celkovo môžeme film zaradiť k blízkym príbuzným Shallow Hall a Stuck on You bratov Farrellyovcov (produkovali aj Ringera). Čo sa týka Johnnyho Knoxvilla, nemám námietky. Toho retardovaného som mu veril, dokonca aj vtedy, keď sa na neho nehral :o) ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Vtipné a dojemné zároveň. Hlášky: Poškrábal jsi mi CD. To je moje křeslo. Nebo závěrečný proslov brejlatého tlouštíka, který se ne vlastním přičiněním dostal na stupeň vítězů. To je jen zlomek toho, co je k vidění v této zábavné komedii, plné skvělých hlášek. Na to, že to byl film o mentálních klucích, (což je velmi těžké podat takovou formou, aby to nikoho neuráželo) tak podle mě tento film urážející nebyl a tvůrci dobře poukázali na svět těchto jedinců. A proto ode mě získává tento film palec nahoru :) // (4.1.2012) - Po více jak 2 a půl letech přidávám ještě pár slov. Film jsem do dneška viděl už alespoň 4x a pokaždé se skvěle bavím. CZ dabing je moc povedený. Ještě jedno shlédnutí a vidím to na FSL :) 90% (with J.) ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Relatívne slušná komédia, ktorú však pochováva úplná predvídateľnosť deja. Na jedno pozretie v poriadku, viackrát ale už nie. Body tomuto filmu rozhodne zvyšuje samotná myšlienka dostať na plátno aj čosi zo života mentálne postihnutých a tiež sympatická Katherine Heigl v úlohe "objektu túžby." V žánri romantických komédii kvôli deju nič nové, každopádne, pozerať sa to rozhodne dá. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Profesionální zápasník Terry Funk si ve filmu střihl malou roličku. (HappySmile)
  • Film dostal požehnání od paraolympioniků. (HappySmile)

Reklama

Reklama