Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Horrorový thriller, který vnímavého diváka až nelidsky potýrá. Po skončení jsem se musel fakt chvíli vzpamatovávat a odrelaxovat. Je fascinující, jak může někdo s 5ti herci v jednom bývalém obrovském sanatoriu vytvořit tak neuvěřitelně mrazivý, znepokojující a tíživý film. Vytknout se dá snad jen vykreslení postav, které mohlo být detailnější. To je ale asi tak vše. Jinak se jedná o neuvěřitelně povedený thriller, který ve finále diváka zadupává svojí atmosférou a rozuzlením děje hluboko do sedačky... Neuvěřitelně tíživé, záhadné, znepokojující drama pěti opravářů, jímž se zakázka ve staré léčebně stala osudným ... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jó, laktační psychóza, to je svinská patálie, zvlášť pokud popadne chlapa a ten se rozhodne léčit v dávno uzavřeném cvokhauzu. Kvintet dělňasů a jejich mindráky v obrovské opuštěné budově, to je základ pro solidně napínavou podívanou. Tvůrci na to šli trochu jinak a méně drtivě, než bych čekala a doufala, ovšem ve výsledku musím uznale pokývat řepou - právě ta odlišnost dělá film výjimečným, takže nezapadne mezi obvyklé lekačky, vyvražďovačky a duchařiny. V průběhu sledování psycho-mysteriózního thrilleru se můžeme (a pravděpodobně úspěšně) dohadovat, komu ze zúčastněných nejvíc šplouchá na maják, ale hlavní roli stejně hraje atmosféra: prostředí rozlehlého blázince a jeho neveselá minulost. Z mnoha scén příjemně zamrazí, předvídatelnost zamrzí a nemůžu se zbavit dojmu, že potenciál byl o něco větší, přímo pětihvězdičkový, akorát to chtělo odlepit stažené půlky ode zdi, méně komornosti a kapku víc logiky. Přesto palec nahoru, vždyť ten film mě udržel vzhůru do pozdních nočních hodin, jakkoliv můj pochybný rozum velel "Session 9" vypnout, abych byla ráno v práci alespoň mírně použitelná. No, nejsem, snad mě šéf a kolegové nebudou rušit v dřímotě... 81% Mimochodem, trailer nedoporučuju, moc toho vykecá dopředu:-/. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Hodně milé překvapení. Tahle pomalu se stupňující paranoia má velmi slušnou atmosféru, nepostrádá napětí a nemá špatnou pointu. Když se na konci filmu podíváte zpět, všimnete si některých menších logických renonců hlavně kolem Philovy postavy, ale není to zase tak moc hrozné. Důvodem, proč udělím "jen" slušné 4*, je neschopnost plně využít obrovský potenciál nejen tématu, ale hlavně prostředí bývalého ústavu skrývajícího spoustu tajemství. Nahrávky s Mary (sledovat rozhodně v originále!) byly naprosto super, ale určitě by šlo zamíchat do příběhu ještě více bývalých pacientů a potom je propojit s hlavními hrdiny, pak by nejspíš šlo o opravdovou žánrovou lahůdku (i když možná jenom pro otrlejší diváky). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Brutální psycho. Ono taky nemít v hlavě uklizeno a jít čistit blázinec ve viktoriánském stylu, není úplně košér. To pak někdo najde schizofrenní nahrávky, pustí je a neštěstí je na světě. Chvilku jsem měl pocit, že se v tom ztrácím a místy mi to přišlo jako naprostá šílenost bez ladu a skladu, ale nakonec si všechno sedlo tak jak mělo a já musel Mullanovi, Carusovi a spol. plácat rukama. Ufff! 85% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Brad Anderson celou dobu buduje opravdu silnou, chladnou a tajemnou atmosféru očekávání něčeho zlého (a to bez lekaček), která se postupně proměňuje ve všudypřítomný strach o poměrně sympatické postavy, aby poté brutální finále udeřilo na diváka jako rána z čistého nebe. S odstupem času shledávám Session 9 ještě více intenzivním snímkem, který mohu jen doporučit. Netradiční počin, velmi silný zážitek. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Téměř celý film byl natočen v administrativním komplexu Kirkbride v křídle F, ale mnohé scény byly natočeny v tunelech  na střeše a v křídlech B, C, D a E. (Verka13)
  • Děj filmu byl inspirován případem Richarda Rosenthala – vražda, která se odehrála v Bostonu, kde vyrostl Anderson v polovině 90. let 20. století, kdy muž údajně zabil svou ženu poté, co omylem spálila jeho večeři, a pak jí vyřízl z těla srdce a plíce. (Worry77)
  • Hroby na hřbitově a dveře márnice byly vyrobeny z polystyrenu. Márnice byla dávno vyklizena, a tak musely být přineseny rekvizity. (Verka13)

Reklama

Reklama