Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyjevská Rus, konec 10. století. Po smrti vládce Kyjevské Rusi Svjatoslava I. vypukl bratrovražedný boj mezi jeho syny. Z něj vychází vítězně Jaropolk. Oleg je mrtev a mladý kníže Vladimir prchá do Švédska. Zde během let shromáždí vojsko vikingských žoldáků a v jeho čele se vrací, aby dobyl Kyjev a sjednotil říši. (Bohemia MP)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

nonick1 

všechny recenze uživatele

Velkolepý historický spektákl, u něhož počáteční nadšení z úvodní lovecké scény s gigantickým zubrem postupně vystřídalo zklamání, přestože jde o film se skvělým vizuálem a opravdu působivě vykreslenou drsnou dobovou atmosférou. Na přesvědčivých kulisách a do detailu vypracovaných kostýmech je vidět, že na produkci se vskutku nijak nešetřilo. Bohužel, snímek postrádá jakoukoliv smysluplnou zápletku nebo příběh, který by nebyl příliš chaotický a dokázal diváka během oněch dvou hodin zaujmout (anebo alespoň neuvrhnout do zmatku). Způsob natočení bojových scén nezapírá inspiraci Gladiátorem (v některých scénách je to až do očí bijící), ale když dva dělají totéž, není to totéž. Děj filmu je nepřehledný, přecpaný drsnými souboji a bitvami každého proti každému, až se v něm kvůli zmatenému scénáři divák postupně přestává orientovat. Škoda, jak se říká: méně je někdy více. Film měl určitě našlápnuto k vyššímu hodnocení, ale víc, než na tři hvězdy to tentokrát nevidím. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tohle si tak slabé hodnocení nezaslouží (58%). Rusové se předvedli a vytvořili zde opravdu krásný vikingský příběh z dob pádu antického Říma. Příběh o mladém ne příliš urozeném panovníkovi, který se stane uznávaným vojevůdcem. Příběh o starých bozích a jejich konfrontaci s novou křesťanskou vírou. Příběh plný epických bitev, chytrých nápadů, nádherných širokých záběrů a skvělých kulis, kostýmů i lokací. Fakt mě to kvalitativně dostalo a co se negativů týče, tak tam bych zařadil v první polovině občasné se ztrácení v postavách a tu a tam i nepřehledné kamery během akčních sekvencí. Jinak velký palec nahoru. 75% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Strašlivé rozporuplný film. Na jednu stranu vyspělý vizuál, luxusní hudba a tak celkově je to dost možná nejlépe vypadající ruský historický film, výborné herecké výkony a dobová atmosféra, jenže co naplat, když je to celé tak neskutečně chaoticky odvyprávěné. Už od začátku je dost náročné se ve filmu vůbec zorientovat a i poté jsou motivace postav jednou velkou záhadou. Korunu tomu dodává divný závěr, který se nese na prokřesťanské vlně. Závěrečné dobývání je poněkud odfláknuté. Paradoxně jsou vystřižené scény pomalu lepší jak samotný film. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Síce hviezdičkovo rovnako ako Legenda o Kolovratovi, ale objektívne ďaleko lepšie. Nehralo sa to na 300vku, malo to svoju vlastnú drsnú tvár. Škoda len toho castingu. Danila Kozlovskij je totiž asi taký istý "viking" ako Antonio Banderas, ale ten je svojim herectvom úplne inde. Pritom je Danila tiež sympatický herec, jeho filmy ako Ekipaž alebo ešte lepšie Legenda 17 mám rád. Aby som bol objektívny, samozrejme nedávam "len" tri hviezdy kvôli Danilovi. Film bol viac roztiahnutý, ako by bolo vhodné, pretože až natoľko veľkolepý príbeh, ako sa ho veľkolepo snažil podať, nemal. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Mě osobně se film líbil, ačkoliv jsem čekal poněkud něco jiného. Celou dobu člověk nevidí nic jiného, než boje. Trochu se to podle zbabralo tím, jak způsobem je vylíčeno přijetí křtu. Na to, co o christianizaci vím, se mi to prostě nějak nezdá. Jinak je jasné, že spousta věcí je fabulací autorů. Ovšem líbilo se mi, že film je v podstatě konzistentní, řekl bych, že věci technického rázu, jsou provedeny dobře, a to se málokde vidí. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • V květnu 2016 byl na jedné z lokací natáčení otevřen první ruský filmový park – Kinopark „Viking“. Park se nachází na Krymu nedaleko obce Pereval'ne. (Všežrout)
  • Kostýmoví dizajnéri v rámci príprav na film navštívili viacero miest a krajín ako Čínu, Indiu, Fínsko, Švédsko, lotyšskú metropolu Riga či bieloruský Minsk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno