Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování hororu Dům tisíce mrtvol - pár měsíců uběhlo od doby, co rodina masových vrahů Fireflyových poslala k odpočinku několik svých posledních obětí, mezi kterými byl i poručík George Wydell, bratr současného šerifa. Ten spřádá na Fireflye, v médiích proslavené jako Ďáblovy odvržence, osobní vendetu. Při obklíčení jejich domu přesilou místních policejních jednotek se dvěma členům rodiny podaří z domu prostřílet a utéct. Za jejich dopadení je Wydell schopen obětovat snad úplně všechno. Prozatímní neúspěch ho donutí najmout si Nesvatou dvojici, dva neméně brutální texaské vrahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zvrhlé, špinavě odporné a místy vlastně vtipné. Rob Zombie působí trošku jako drsnější Tarantino s Rodriguezem. Některé záběry třeba na holku rozjetou kamionem jsou opravdu Over The Top. Herecká sebranka a její herecké výkony výborné. Obzvláště zaujme fanda Elvise Forsythe, kterého bych nominoval na Oscara. PS: Duo Vyvrženců Kapitán Spaulding a Otis zase naproti tomu by neměli uniknout v nominaci Prasata roku:) 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

John Wydell je šerifom malého policajného oddelenia v Riggetsvil. Jedného dňa sa rozhodne vykonať policajný zásah voči šialenej famílii Fireflyových. Akcia však nedopadne najlepšie. Zadržať sa podarí len matku, pričom trom členom rodiny sa podarí ujsť. Šerifovi Wydellovi je jasné, že ich musí dolapiť čo najskôr. Okrem toho, že chce raz a navždy bezhlavé vyčíňanie brutálnych vrahov zastaviť, s uvedenou rodinou má nevysporiadané účty. Zabili mu totiž brata. Film je zvrátený hlavne po emocionálne stránke. Nie že by v ňom nebolo dostatok násilia, no keď sa už nejaké objavilo, ( až na úplný záver, možno + jednu scénu ) nešlo o nič výnimočné, skôr bežné hry s nožom či výstrely z pištole. Záver síce očakávaný, ale potešil. Asi som jeden z mála čo nie je z tohto snímku očarený natoľko, aby padal do kolien, no Rob Zombie proste nie je mojim "favoritom". A zrejme ani nikdy nebude - 60%. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jestli Zombie počítal s navázáním na 1000 mrtvol, už když přidával otazník k nápisu "The End". Na každý pád se nezastavuje, neohlíží, pálí mosty a jede dál. Co zobrazovala jednička, netřeba opakovat a posouváme se k zase dalším hororovým subžánrům. Je to opět velmi sebereflektivní, i když méně černohumorné. Víc utržené z řetězu, ale zároveň méně přeplněné nápady, spíš rozvíjející jeden konkrétní. Závěr silný, ale jinak než minule - tentokrát nejde o kvantitu násilí, ale kvantitu nenávisti a agrese. Intenzivní zážitek, který překračuje hranici hororové zábavy a ke konci se stává nepříjemným. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Oproti své rozjařené, žánrově "nevyrovnané" prvotině, která působila, jako byste byli (spolu s režisérem) na krásném barevném tripu, Dům 1000 mrtvol, jsou Vyvrženci pekla mnohem vyhraněnější, umírněnější, ale také daleko lépe režisérsky zvládnutější. Zombie už tolik nevykrádá cizí horory a staví si příběh podle sebe. Zakládá si hlavně na hutné atmosféře, vybíjení lidí není věnováno tolik času, kolik bych od filmu čekal. Přesto když už na něco podobného dojde, Zombie si vše náležitě vychutnává a je cítit, s jakou radostí tyto scény točil. Koukej Eli, jak mají vypadat horory, které točí fanoušci žánru!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že pomaly začínam prichádzať na chuť režisérskemu štýlu Roba Zombie, ktorého som doteraz registroval predovšetkým ako hudobníka. Na dráhu režiséra sa dal len nedávno. Videl som zatiaľ všetky jeho diela. Najviac som spokojný práve s "The Devil´s Rejects". Príbeh o trojici bezcitných vrahov, čo sú na úteku pred zákonom je volným pokračovaním jeho prvého filmu "Dom tisícich mŕtvol". Žánrovo je to však dosť odlišný snímok, aj keď tiež obsahuje nemalú dávku brutality a násilia. "Vyvrženci pekla" sú krvavou road movie s retro horrorovým feelingom. Záverečná video klipová scéna je výborným zakončením tohto vražedného filmového besnenia. **** ()

Galerie (121)

Zajímavosti (22)

  • Točilo se na 16mm film, super16 formát. Režisér tím chtěl docílit syrový a naturalistický vzhled 70. let. (warner)
  • Dům rodiny Firefly se nachází přibližně na 25975 Sand Canyon Road, východně od města Santa Clarita. Součástí tohoto komplexu je i Charlieho (Ken Foree) „Frontier Fun Town' a další budovy. Kahiki Palms Motel, tedy místo, kde došlo k přepadení kapely Banjo & Sullivan, jejich zavraždění a následnému policejnímu vyšetřování, se nachází na 42848 150th Street East v Lancasteru v Kalifornii. (jurasino)
  • Karen Black požadovala daleko vyšší plat za roli matky Firefly. Rob Zombie k tomu nesvolil a požadoval přeobsazení této role za zkušenou herečku Leslie Easterbrook. (c.tucker)

Reklama

Reklama