Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mít vždy dobrou trefu a zůstat naživu, o to tady vlastně běží... Jason McCullough dávno plánuje svůj odjezd do Austrálie, a jen shodou okolností se pak na cestě náhodou ocitne v městečku zlatokopů Calendar, kde zrovna příliš nevládne klid a pořádek. Spíše si tam každý dělá, co chce a často přitom jde o život. Místní starosta Perkins s dalšími zástupci právě hledají náhradníka za zabitého šerifa. Vhodným kandidátem se díky svému přesvědčivému umění pistolníka stává Jason. Ten pak spolu s vykutáleným pomocníkem Jakem začne řešit po svém problémy s pořádkem ve městě. Na prvém místě se musejí vypořádat s místní bandou zločinců… Divácký, komediálně laděný western natočil herec, scenárista a režisér Burt Kennedy, tvůrce snímků Honáci, Vůz plný zlata, Vlakoví lupiči. Jeho příběh využívá klasických westernových prvků a situací s komediální nadsázkou, vtipem a humorem. Úlohu neohroženého Jasona McCullougha ztvárnil James Garner (známý z filmů Velký útěk, Souboj u El Diablo, Grand Prix, Vesmírní kovbojové a Maverick). (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - ......nebo jak se vlastně jmenoval..........Původ neznámí, příčina smrti též.......... Hledá se šerif pro naše město. CITÁT - Whisky?........ DIALOG: Koho se mám zeptat na to místo šerifa? Vy se tu chcete stát šerifem? No, ano. Jaký je plat? Nevím, žádný šerif nepřežil do první výplaty............ Plno humoru, sarkasmu a vtipných dialogů. CITÁT - Chci vás upozornit, že jsem na cestě do Austrálie a tudy jen projíždím. Já se i u tak staré záležitosti celkem slušně bavil. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nenucená komedie z westernového městečka, kterou v dnešní době není možné natočit, protože by se jí v kinech nikdo nesmál. Přestože se doba mění a salvy smíchu se u nás v obyváku během sledování nekonaly, musím přiznat že jsem se několikrát velmi příjemně pousmál a to rozhodně není málo. Příjemná, vlastně parodie, na westerny. Hlavně tedy to vězení bez mříží. 75% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"A to je kto?.." "To je zástupca šerifa..." "On?, veď pred týždňom kydal hnoj!?" Dobrých komediálne ladených westernov mnoho nevzniklo a tomuto sa celkom darilo udržať moju náladu na dobrej vlne. Záchvaty smiechu nehrozia, ale pobaviť sa dá. Pri tej usmievavej nálade ľahko prepáčim prešľap v závere, kde som si podobne ako užívateľ nascendi všimol, že niekto asi nevedel počítať. 13 banditov v závere mínus dvaja mŕtvy, by malo byť 11, ale pred kanónom ich je opäť 13. Je to tak očividné, až sa mi zdá, že to bol zámer robiť si srandu i na divákov účet. "Čo znamená tá čiara?..." 80%. ()

dawexx 

všechny recenze uživatele

Tuhle westernovku mám hrozně rád. Dodneška máme doma kazetu z vysílání z ČT2 někdy z roku 93. James Garner se elegantně vysmívá všem svým předchozím hrdinům a dělá to s grácií a vtipem. Jako šerifovi s cestovatelskou horečkou ("Já jsem vlastně na cestě do Austrálie") mu zdatně sekunduje Jack Elam v roli jeho trochu přitroublého zástupce, Walter Brennan jako cholerický taťka, Bruce Dern v roli jednoho z jeho tří synů Joea (a toho nejsmůlovatějšího, který se zrovna nechá tak hloupě zatknout novým šerifem), Kathleen Freeman jako drsná, romantická a vztahovačná Prudy a v neposlední řadě plukovník Potter alias starosta Harry Morgan. Super, co dodat! ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Legendární westernová komedie s padouchy a se špinavými padouchy. Pokud si vás ale nezíská herecký výkon hlavního hrdiny (James Garner), tak to bude chvílemi i docela otrava. Aby komedii udržel jen situační humor, to už sakra musí být situační humor! I tady by prospěla občas nějaká ta hloubk, případně dějové zvraty. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Během rozhovoru Danbyových v baru zvedne otec Danby (Walter Brennan) ze stolu skoro prázdnou sklenku whisky, která se během pohybu k ústům "zázračně" naplní. (GordonCZ)
  • Název filmu je parodií na samolepku oblíbenou v době, kdy byl vyroben, „Podpořte svou místní policii“, která je součástí hnutí „Zákon a pořádek“. (sator)
  • Šerif Jason McCullough (James Garner) provedl stejnou ukázku excelentní střelby jako Lin McAdam (James Stewart) ve filmu Winchester '73 (1950). Místo podložky ale použil ozdobu indiánského náhrdelníku s dírkou uprostřed. Aby dokázal, že skutečně ozdobu prostřelil, přelepil otvor poštovní známkou. (sator)

Reklama

Reklama