Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (198)

Phobia 

všechny recenze uživatele

S mlíkem na bradě, čerstvě v pracovním procesu, zlákána nadšenou reakcí kolegyně, nedočkavě jsem vyhlížela premiéru "Dangerous Minds" v TV. Den D přišel... a potom jsem marně přemýšlela, čím se tento film lišil od předchozích snímků tohoto typu. Podstatného rozdílu jsem se nedopátrala. Do školy plné sígrů přijde nová učitelka a postupně ty existence rostoucí pro šibenici získá na svou stranu, vlije do nich naději, vědomí vlastní jedinečnosti a světlé budoucnosti. Klišé, klišé, klišé, blá, blá, blá. A pokud jsem si tohle uvědomovala už jako stěží ochmýřené ptáče, ještě plné ideálů a okouzlované kdejakou krávovinou, stěží bych na "Nebezpečné myšlenky" měla lepší názor teď, když je ze mě stará cynická řepa. Jestli bude příležitost, šanci na repete tomu dám, do té doby: 65%. EDIT: Tak se naskytla příležitost k opakovanému sledování a já zjistila, že mě ten film sere. Že mě sere chování studentů - samí arogantní smradi ve stylu "jsme chudí, jsme oběti systému, jsme odepsaní a tak se můžeme chovat jako hovada". A ještě víc mě sralo, jak se jim učitelka podbízela. Holt USA, hlavně na dětičky nezvyšovat hlas, respekt netřeba, ať si dělají, co chtějí... a bohužel už je to i u nás:-(. Strhávám procenta na 55%, zlatý nepřekonatelný "Opus pana Hollanda". ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Filmů o učitelích vržených do nezkrotného živlu v podobě třídy dětí z problematického sociálně neutěšeného prostředí už vzniklo několik předtím i poté. Tentokrát se snaží dětem ukázat správnou cestu Michelle Pfeiffer pod záštitou producenta Bruckheimera, který na můj vkus k látce přistupuje přespříliš prvoplánovitě, povrchně a nepřichází s ničím novým. Prostě jen další produkt v řadě, který má vydělat. Mně osobně nedokázal chytit za srdce, čímž si více než tři hvězdy nemůže zasloužit. Díky bohu, Nebezpečné myšlenky alespoň nerozčilují hloupostí, nenudí k usnutí a Michelle v hlavní roli působí poměrně dobře. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

V kompaktu to fungovalo, neboť každá, byť malinká snaha, se počítá. O to víc, pokud se tak děje na úrovni první (rodina) nebo druhé (škola) distance. "V mé třídě je četba poezie odměnou sama o sobě." Historická věta. K výbornému herectví potřebná nostalgie hudby, prostředí dané doby... A je jen krůček nasolit "A" všem bez rozdílu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A co ty ?? Máš teď někoho ??" - "Ne, nemám !!" - "Jak je tohle, sakra, možný ?? Ty ?? Chodíš snad s pytlem přes hlavu ?? " ;) Co na to říct ?? To už spíš uvěřím, že překrásná Michelle Pfeiffer půl roku nezavadila o chlapa, byť tedy jako učitelka, než tomuhle nesmírně špatnému Smithovu dramatu, rozhodně se nejedná o remake Clavellova snímku Panu učiteli s láskou, jak se tu někteří mylně domnívají, které je především tak naivní a hloupé, že už po půl hodině při té návštěvě lunaparku jeden zoufale doufá, že se ty Nebezpečné myšlenky změní ve třetí film série Nezvratného osudu a tu bandu parchantů postupně vezme ďas.. Skvostný soundtrack bohužel paradoxně film činí ještě více, odhalujíc přitom svoji skutečnou cílovou diváckou skupinu, sebeparodickým.. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tak pisnicka z tohoto filmu byla ve sve dobe neskutecny hit. Pamatuji si, ze v te dobe jsem moc chtel film videt. No, povedlo se temer za ctvrt stoleti a musim rict, ze za tu dobu me americke filmy predevsim z devadesatych let zacaly strasne nudit. Spoustu nametu se zaobira tim, jak Afroamericane a Hispanci vlastne vubec nejsou spatni a jak staci malo, aby sli skoro prikladem. Vse s nejakym hereckym esem na titulni strance, citelny scenar, dobre natocene, nic moc dramatickeho, happy end... A presne takovy film Nebezpecne myslenky jsou. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Většina studentů ve filmu neměla žádné zkušenosti s herectvím. (TheRay97)
  • Při výběru skladeb do soundtracku hodně pomohl producent Don Simpson. (tequilla)
  • Herec Andy Garcia měl hrát manžela hlavní hrdinky. Scény ale tvůrci nakonec nepoužili. (Duoscop)

Reklama

Reklama