Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Některé děti to nemají doma jednoduché. Zatímco osmiletý Vítek Koudelka má dva tatínky a dvě maminky, jeho spolužačka Amálka Rychmanová má tatínka jednoho a vidí ho jen jednou za měsíc, protože je záchranářem v Alpách. To vadí také její mamince, baletce Anně, která by chtěla, aby konečně byli normálně fungující rodina. Když Luboš přijede domů o čtrnáct dnů dřív, odmítne jet Amálka na školu v přírodě. Jenže když se táta vypraví do školy, aby ji omluvil, dopadne to tak, že s třídou pojede nejen Amálka, ale také on. Ještě předtím se rodina i s Vaškem vydá k dědovi Pepíkovi, který je k sobě vylákal pod falešnou záminkou, že se žení. Zatím je sice svobodný, ale o nápadnice nemá nouze. Snaží se ho totiž ulovit nejen sousedka Bobulová, ale také starostova sekretářka Julča. Luboš s Amálkou odjíždějí s tím, že se za tři dny vrátí a všichni se sejdou u dědy, který pro změnu odjíždí do Prahy na počítačový kurz. Jenže během výletu se vychovatelka Boženka zraní a Luboš musí zůstat déle. Děti ho sice zbožňují, ale věčně mrzutá učitelka Alice není s ničím spokojená. Naštvaná je také Anna, která po návratu třídy zahlédne Luboše s Alicí a je přesvědčená, že spolu něco mají. Pohádá se s ním a řekne mu, že se chce rozvést. Snadné to nemá ani Vítek, který má sice čtyři rodiče, ale ani jeden nevěnuje pozornost tomu, co by chtěl. A dědovi přibude ke dvojici nápadnic ještě svérázná učitelka Kája. Situace je stále zamotanější a šťastný konec v nedohlednu. (TV Nova)

(více)

Recenze (717)

Smok 

všechny recenze uživatele

Je mi ľúto, ale tých pár mnou obľúbených českých hercov (nie, Jirka Mádl k nim naozaj nepatrí) tento film nedokázalo vytiahnuť ani na priemer. Nechápem obsadenie dvojice Pepa Vojtek a Dan Nekonečný, podľa mňa násilne osadených len kvôli sledovanosti. Tiež som sa nemohol ubrániť pocitu, že pani Poledňáková až moc často odkazuje na svoj najúspešnejší film S tebou mne baví svět. (pochodujúce a spievajúce deti v Tatrách atď.) Ako rodinná komédia je to pre väčšinu rodiny bohužiaľ neprijatelné. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak zmatený a nevtipný film aby člověk pohledal. Smát se prdům dědy nebo rádoby vtipným hláškám tatínka nějak nelze, ani krásná krajina se nekoná, protože působí jako reklamní produkt, ale ne kulisa filmu, s vlastní atmosférou, postavy se tam motají naprosto chaoticky a často nelogicky, no jak tohle může mít jendu z největších návštěvností, tomu nerozumím. I když velkou návštěvnost měl i Román pro ženy. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nicotná rodinná komedie plná známých hereckých jmen hlavně z televize, která mi dost nesnesitelným způsobem připomíná a kopíruje "veselohru století" S tebou mě baví svět a nutno dodat, že po příběhové stránce je to fakt nuda. Já se u toho nebavil a pochybuju, že děti budou. Herci se občas sice snaží, ale ti, o kterých chci, aby se ukázali, jsou spíše v pozadí a to je škoda daleko větší. Víceméně jsem od toho nic nečekal. Rodině tenhle film nevadil, jenže já se u něj neskutečně nebavil. Problém je v tom, že jim nevadil hlavně z toho důvodu, že v něm vidí řadu českých jmen a to je sakra málo. Jo, a Miroslav Etzler ať se prosím vrátí k Nováckým seriálům. --- Proč lidi stárnou a umírají? Protože to vidí u jiných. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je lepší k tomu přistupovat jako k filmu, kde hlavní hrdinové upomínají protagonisty dvou proslulých televizních filmů Marie Poledňákové, než jako k jejich pokračování. Film sice většinou balancuje někde na hranici mezi komedií rodinnou a bláznivou, ale je tu i pasáž jako ze seriálu Záchranáři, o množství nadbytečných motivů, ze kterých bych měl v hlavě zmatek, kdybych o nich začal přemýšlet, nemluvě. Ale celkově je to vlastně docela dobrý film. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Pohybujeme se v imaginárním "vesmíru", kde postavy jsou a nejsou ty samé jako v dílech předchozích. A troufám si tvrdit, že tam nahoře by mohlo být o dvě hvězdy víc, kdyby film vznikl někdy před dvaceti let v původním obsazení. Už proto, že Mirek Etzler má vážně daleko do Františka Němce s jiskrou v oku... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (22)

  • Čtrnáct dní před začátkem natáčení bylo v Tatrách tolik sněhu, že byly cesty neprůjezdné a začátek filmování byl ohrožen. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy je děda (Václav Postránecký) vyfocen na mobil, má potápěčské brýle na očích. Když ale MMS Lubošovi (Jiří Mádl) dojde, je na ní děda s brýlemi na čele. (Mr.Hudson)
  • Ačkoliv má být tento film pokračováním filmu Jak dostat tatínka do polepšovny (1978), Václav Postránecký, jenž má představovat roli dědečka, kterého v předchozím filmu ztvárnil Josef Karlík, se od svého předchůdce liší. Původní „dědeček“ byl věkově starší, žil na samotě (zatímco Postránecký v Krokodýlech žije na vesnici) a o svoji paní už přišel (Postráneckého paní Eva Holubová v Krokodýlech žije). (Nick321)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno