Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatele malého městečka jménem Antonio Bay terorizuje děsivá a nenávistná síla, která se ukrývá ve smrtící husté mlze. Pod jejím závojem číhá hrůzyplné tajemství, které musí lidé z města odhalit dříve, než bude pozdě. Přesně před 100 lety na skalnatém pobřeží izolovaného severokalifornského města ztroskotala v tajemné mlze loď s malomocnými. Zakladatelé města ji záměrně navedli špatným směrem, což znamenalo smrt pro všechny na palubě. Teď se duchové mrtvých námořníků vracejí ze svých hrobů, aby se mohli pomstít. Jsou zahaleni do nadpřirozené mlhy, uvězněni v rezidencích odlehlé komunity a hledají potomky těch, kteří město kdysi založili a zabíjejí každého, kdo jim chce překazit jejich vražedné úmysly. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +nebudu zastírat že nemám pro trojici Welling, Blair a Grace slabost, přeci jen modernější zpracování má trochu rychlejší tempo -z námětu se dalo vytřískat daleko víc, občas hodně zmatené chování postav, podivný závěr/// Hodně kritizovaná, přesto mnou vyhlížená Hemla, pardon Mlha. Chtěl jsem vidět už jen kvůli porovnání se starším filmem. Ten byl ve své době hodně kvalitní a určitě atmosférický, mě však neoslnil. Podobné je to i s tímto, jen jsem se u něj méně nudil a pokud to má být úměra v hodnocení, tak světe div se "mlha přede mnou, mlha za mnou" tenhle byl lepší./// Celkem 54%/// ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkný, ale jinak zoufale sterilní remake pro náctileté blbky, který táhne dolů především nezáživná první hodina. Kouká se na to dobře, mozek se používat nemusí a za hodinu člověk ani neví, že to viděl. Tahle nová Mlha je především smutným obrázkem toho, kam spěje soudnost našich Hollywoodských soudruhů. Spěje do hajzlu a pánové by se měli raději rozmyslet, jestli "family friendly" horor, není protimluv. Soudě podle téhle neškodné Mlhy, je. A dost velkej. ()

Reklama

Hismael 

všechny recenze uživatele

Problém Mlhy je třeba v tom, že má nulovou atmosféru. Těžko se dá vcítit do scén které často nedávají smysl, ale hlavně jsou celkově nudné. Celé je to divně slepené sledem několika událostí, které dohromady nedávají skoro žádný děj co by stál za pozornost. Jako správný Bčko obsahuje Mlha většinu klišé hororových prvků což není úplně špatně, špatně je že to nefunguje. Příběh nijak negraduje a tak se film drží pořád stejné nudné linie. Originál jsem zatím neviděl ale určitě vám mohu doporučit Mlhu z roku 2007 od Darabonta. Tohle je bohužel ztráta času. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hororový remake pro každého – bez krve, bez napětí, bez atmosféry, bez hrdinů, na kterých by divákovi záleželo. Kdo, jak a v jakém pořadí zemře, je úplně jedno, protože to bude buď ve tmě, v mlze nebo nějakým směšně působícím trikem. Jedna hvězdička pro Selmu Blair, která se i v nesmyslné ptákovině dokáže neztrapnit. Druhá tak nějak za pár překvapivých momentů, kdy jsem přemýšlel, jestli si ze mne tvůrci dělají p***l, nebo to má být parodie. Pravděpodobně ani jedno a mysleli to smrtelně vážně, ale výsledek je natolik dementní, že jsem se u toho ani tolik nenudil (30%). ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zatímco Carpenterova verze i dnes vibruje napětím, tak banální věc jako mlha skutečně vyvolává strach a vše do sebe dokonale zapadá, remake tohle všechno postrádá. V první třetině se při znepokojivých znameních sice občas objeví moment, který lehce zavoní atmosférou strachu, zcela se ho však nepodaří nahodit nikdy. Zmatení tvůrci se navíc nedokázali rozhodnout jak to vlastně s tou mlhou bude a nakonec se z ní místo děsivých přízraků vynoří řada nesmyslů, ohnilých vousatých klišé a taky znuděné poloprůhledné mátohy, které s ostrovany občas dokonce prohodí nějaké to slovo. Výsledkem je nuda bez tempa, bez gradace, bez nápadu, bez napětí, definitivně padající na hubu závěrem, který absolutně nedává smysl. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Autor původního filmu John Carpenter tento remake suše okomentoval: "Měl jsem z toho velikou radost. Nemusel jsem hnout ani prstem a znovu jsem dostal zaplaceno." (NIRO)

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama