Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Neodklonit se to na konci trochu jiným žánrovým směrem, je to pro mě za pět hvězdiček. Padesát minut jde o takřka dokonalý film s brilantním načasováním, který neztrácí atraktivitu i přes brutální prostorové omezení na de facto dvě sedadla v letadle. Obzvláště Cillian Murphy je naprosto fantastický... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný psychologický thriller. Rozjezd filmu byl celkem nudný, ale postupem času, kdy hlavní hrdinka nastoupila do letadla film začal ubíhat celkem svižně. Líbil se mi herecký výkon psychopata (Cillian Murphy), tvářil se klidně a dokázal diváka přesvědčit. Celkově je to zajímavý film, ale nepřinášející žádné zajímavé vyvrcholení děje. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Nočný let" ma zaujal predovšetkým svižnou, profesionálnou réžiou Wesa Cravena. Tento skúsený horrorový borec si pri ňom tak trocha odskočil do iného žánru. Natočil napínavý, konverzačný thriller s akčným koncom, ktorý sa hodne podobá tomu z "Vreskotu". Lisa Reisertová, mladá, úspešná hotelová manažérka sa práve vracia z pohrebu svojej starej matky, keď si ku nej v lietadle, akože náhodou, prisadne modrooký, sympatický mladík, ktorý sa predstaví ako Jackson Rippner. Za neškodnou fešáckou maskou sa však skrýva nebezpečný zločinec. Pre Lisu sa tak let z Texasu do Miami stane hotovou nočnou múrou. **** ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Podařený minimalistický thriller, který táhne ústřední herecké duo, hlavně padouch Cillian Murphy stojí za to. Nejpůsobivější je určitě pasáž v letadle, ale snímek funguje perfektně jako celek. Je pravda, že závěr už na originalitě trochu ztrácí, ale napětí tu zůstává, takže nějaké drobné chybičky lze snadno odpustit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vysoká letová hladina klaustrofobického thrilleru vs. přízemní lacinost Vřískotového nahánění, jazýčkem na vahách budiž Cravenův smysl pro odlehčenost a Murphyho oční herectví, které vám během snímku zasadí 36 bodných ran. Otázkou je, jestli by podobný psycho teror zkusil ten srábek Cillian třeba na Seagala. Já myslím, že ne.. Před pětadvaceti lety by skončil nenávratně zamotán v servírovacím vozíku a nyní by byl bez šance úplně. Steven totiž cestuje zásadně nákladními letadly a co je nejpodstatnější - sám. Další náklad se už tam totiž nevleze.. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Pro filmování byly vytvořeny falešné letenky se všemi náležitostmi jako jsou například řady pro cestující. (imro)
  • 25milionový thriller znamenal pro Wese Cravena návrat na výsluní, protože během úvodního víkendu (19. – 21. 8. 2005) vydělal 16 mil. dolarů. Po měsíci promítání už měl na kontě 55 milionů, čímž se pro něho stal nejziskovějším filmem mimo trilogie Vřískot. (imro)
  • Jedným z alternatívnych názvov snímky je aj názov Night Flight. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama