Reklama

Reklama

Do nitra Planety opic

  • USA Beneath the Planet of the Apes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1968 natočil režisér Franklin J. Schaffner snímok "Planéta opíc". Bol to kinohit z ktorého sa časom satlo kultové sci-fi dielo. O dva roky neskôr bola vyprodukovaná druhá časť, ktorá rozvíja dej pôvodného filmu. Kruté a agresívne čierne gorily sa chopia moci a podniknú vojenskú výpravu do zakázaného pásma. Ani len netušia čo ich tam čaká. Pokračovanie "Planéty opíc" nesie názov "Do vnútra planéty opíc". Nech nás svetlo všemocnej bomby osvieti a svätý spad zostúpi na nás všetkých dnes i navždy. *** ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Ted Post /roku 1973 natocil dalsie pokracovanie Dirty HARRYho menom Magnum Force/ natocil dalsie pokracovanie kultoveho filmu Planet of the Apes z roku 1968. Charlton Heston /Ben Hur, Planet of the Apes 1968/ je aj tuna pritomny a dej pokracuje tam, kde jednotka skoncila, akurat s kopou logickych kiksov /utek z mesta opic do Zakazanej Zony, pozostatky zmutovanej ludskej civilizacie uctievaju jadrovu hlavicu ako svojho boha/. Dobre je vsak to, za divak opat najde stare zname tvare ako Zira, minister vedy a Cornelius, ktore boli aj v kultovej jednicke. Akcne sceny su vsak trapne a nedotiahnute, dialogy su blbe a dejova linia je hodne svojrazna. Celkovo vsak este znesitelny priemer, seria sa kvalitou zacala vsak uz neodvratne prepadavat : 60 % ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

To je město opic! První pokračování slavné PLANETY OPIC, které chtě nechtě, po obrovském úspěchu originálu, muselo následovat. V první polovině je to vlastně taková kopie legendárního původního filmu a i představitel hlavní role je trochu podobný Charltonu Hestonovi (ten si ve filmu střihne malou roli). Druhá polovina je, stejně jako první díl, apokalyptická a poněkud temná a závěr vyloženě drsný. Režisér Ted Post (např. Magnum Force), si zkrátka natočil svou vizi opičí ságy a mně se tohle pokračování líbí. Velkou roli však hraje také nostalgie. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Docela obstojné béčkové pokračování "Planety opic". Nedá se s ní samozřejmě srovnávat, ale že by to bylo strašné jsem nezaznamenal. Docela jsem byl spokojen. Jedná se sice jen o průměrné béčko, ale první polovina je dobrá, pak to trochu vázne a konec je netradiční. Není to skutečně špatný film, ale, jak už jsem upozornil, v žádném případě nesrovnávat kvality s jedničkou. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Do nitra planety opic začíná úplně stejně jako jeho předchůdce. (Nova zase kroutí zadkem a Zira opět pomáhá lidem) Opět je tu přeživší vesmírný cestovatel, který se dokonce vzhledově blíží Taylorovi. Jen jeho chápání lidstva není tak černé jako u minulého hrdiny, ale k tomuto postoji se i Brent postupně propracuje. Když se však astronaut dostane z opičího města, nabere druhý díl úplně jiný směr, který mám opravdu rád a přijde mi docela logické, že když jsou na planetě hloupí lidé, tak tam musejí být i ti chytřejší a ze scén, kdy se všichni klaní atomové bombě mi šel opravdu mráz po zádech. Jedinou kaňkou na zajímavém příběhu jsou některé nelogičnosti (neschopnost lidí bránit se opičákům prostředky, kterými mučili Brenta a Taylora) a hlavně malý rozpočet, který nedovolil udělat velkolepější bitvu a ani s rozpadlým městem si autoři moc nevyhráli. Tohle prosím remakovat s velkým rozpočtem.:) ()

Galerie (157)

Zajímavosti (19)

  • Je možné zpozorovat podobnosti mezi mutanty z tohoto snímku a rasou Talosianů z televizního filmu Star Trek: Klec (1965). Obě rasy jsou přeživšími jaderné války s vybělenou kůží a s telepatickými schopnostmi. Obě tyto skupiny pak žijí v podzemí. (fiLLthe3DD)
  • Nanesení mutantího make-upu trvalo okolo dvou hodin. (fiLLthe3DD)
  • Jedná se o první díl opičí ságy, ve kterém se objevila Natalie Trundy. Zatímco zde ztvárnila mutantku a v dalším díle doktorku Stephanii, ve čtvrtém a pátém si zahrála šimpanzí samici Lisu. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno