Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

tom88 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Do vnútra Planéty opíc nie je až také zlé pokračovanie ako sa zdá. Je mi jasné a je očividné, že pokles kvality je po všetkých stránkach od neprekonateľného originálu, ale druhý diel si stále zachoval veľa podstaty z jednotky a hlavné je, že film ma dokázal baviť na dobrej úrovni. Posledná tretina filmu mi úplne nesadla, príchodom inteligentných ľudí na scénu to šlo dole vodou, ale ešte sa to dá prekusnúť. Do vtedy to bolo viac než fajn. Hlavný hrdina zahral dobre, Hestonova postava sa mohla ohriať dlhšie. Opice znovu super, kostýmy perfektné. Bohužiaľ už tu nie je žiadna silnejšia pamätná scéna kvôli, ktorej by som si film púšťal znovu. Bavil som sa dobre a sci-fi téma Planéty opíc sa mi veľmi pozdáva, preto prižmurujem oko a dávam vyššie hodnotenie. 70% ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu první Planety opic je tohle spíše takový experiment jak zaujmout a přinést něco nečekaného. Z herní terminologie je to takový průměrný datadisk. K tomu jak zde toto pokračování zobrazilo lidi z budoucnosti se ve všech následujících dílech do teď už nikdo nevrátil. Nový režisér chtěl zachovat původní vzhled prvního dílu, ale ubral na dobrodružství a více pracuje s atmosférou a překvapením. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem to jde z kopce a to doslova. Začne to dobře, pokračujeme tam, kde první díl skončil, ale pak se začnou dít věci… především mi nejde do hlavy jedna věc - proč posílali záchranu někomu, kdo letěl na misi? Myslím tím ospravedlní faktu, že tam není Heston ale nějaký James. Tohle mi prostě nesedí, pošlete někoho na výzkumnou misi, o které se vědělo, že bude trvat delší čas (jak o tom v jedničce mluví) a najednou museli někoho poslat? Je mi jasné, že museli divákům vysvětlit, proč tam je levnější verze Charltona Hestona, ale takhle blbě? To scenáristy nenapadlo něco lepšího? A právě od tohoto momentu jde vše dolů - sice potěší návrat pár známých tváří a úplný fatální konec, ale vše mezi tím je hodně zvláštní. Přesto si myslím, že tenhle díl není zas TAK špatný, jak by se podle zdejšího hodnocení mohlo zdát. Je to sice hodně na hraně, ale těch 70 % druhému dílu přeci jen dám. A jsem zvědavý, jaké budou zbývající tři díly, které mě ještě čekají. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Už dvojka Planety opic přinesla určité rozmělnění myšlenkové podstaty románové předlohy a prvního filmu, i když si zachovala ještě slušnou vizuální stránku, kvalitní herectví a obecně podívanou danou relativně velkorysým rozpočtem. (On vlastně tak velkorysý nebyl, ale kulisy a masky z prvního fimlu se daly z valné části využít i ve druhém.) Je to už zřetelně béčkovější kousek navazující svým obsahem a myšlenkově na americké sci-fi snímky 50. let. Celkový dojem: 45 %. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Chudobnejší príbuzný Schaffnernovej klasiky z roku 1968, ktorý sa zo svojho predchodca snaží vyťažiť čo sa dá. A dlho sa to aj darí, ale v momente, keď sa objavia na scéne "inteligentní" ľudia obývajúci planétu, ide to "do kytičiek" a vytráca sa logika a prichádza skôr absurdita. Vynikajúci výkon ale podáva James Franciscus a záver tohto filmu je ozaj výborný, presne taký, aký som si prial. Film určite nedosahuje kvality predošlej Planéty opíc, ale treba uznať, že na to, čo sa dialo (natáčalo) na túto tému v neskorších rokoch a pokračovaniach, tak Do vnútra planéty opíc je ešte celkom uchádzajúci film, ktorý ani nenadchne ani nesklame. Proste priemer. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (19)

  • Původní film Planeta opic (1967) se odehrává v roce 3978 a tento v roce 3955, tudíž by se buď nemohli setkat a opice by dávno zkoumaly tuto posádku, nebo by tato druhá posádka byla již důchodového věku, když by Taylor (Charlton Heston) a jeho společníci přistáli. (A7X92)
  • Posledný film Thomasa Gomeza a zároveň prvý, v ktorom sa objavil Gregory Sierra. (m.a.t.o.)
  • Vzhľadom na nízky rozpočet si tvorcovia nemohli dovoliť drahý make-up, a tak herci museli nosiť opičie masky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama